LUF
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelle wrote:Pregnyl 5000 w nastepnym cylku mam podwojna dawke, w srode ide na monitoring:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 12:41
-
Tez w minionym cyklu dostalam dawke 10 000 pregnylu, pecherzyki byly dwa nawet dojrzale i ani jeden nie peknal wszystkiego juz mi sie odechcialo, porzucilam mojego dotychczasowego ginekologa bo juz nie mial pomyslu, 14 listopada mam wizyte we wroclawskim invimedzie zobaczymy co zaproponuja!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak sobie radzimy dobre pytanie
Na mnie działa pregnyl 5tys. Dziś właśnie idę na monit i po receptę.
Brałam bromergon przez kilka miesiecy i w 11dc miałam już pęcherzyk gotowy na zastrzyk (18-20mm).
Odkąd odstawiłam bromergon to cykl mi się wydłużył. W 10dc miałam pęcherzyk 13mm, mały jak na mnie. Zastanawiam się czy Bromergon przez to, że obniża prolaktynę, to nie przyspiesza owulacji.
Dziś mój 12dc, idę na monit i zobaczymy ile urósł od soboty, czy już można podać pregnyl. -
Moj ginekolog mowi ze nie powinno sie na LUF podawac Pregnylu tylko poszukac powodu LUF...ja tez mialam podawany pregnyl,pecherzyki pekaly,ciazy nie bylo etc w koncu zmienilam lekarza,okazalo sie ze mam PCOS i torbiel ktora nie pekla. Mialam tak rozregulowany cykl ze dostalam antyki najpierw na 3mce,przedluzone na kolejne 2 bo niestety torbiel sie nie wchlonela tylko pekla siejac kolejne spustoszenie. Nie wiem jak to bedzie dalej- co z LUFem itp bo musze czekac na ustabilizowanie cyklu.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualny
-
klara_bella wrote:U mnie wszystkie potencjalne przyczyny LUFu zostały wykluczone. Hormony mam w normie, cykle w normie, jajowody drożne, endometriozy nie mam. Na chwilę obecną pozostaje mi tylko branie pregnylu.
-
nick nieaktualnyTulipanna właśnie 5 tyś działa ☺ dziś test owu pozytywny piękny. Więc chyba peak LH nastąpił a martwilam się ze nic z tego. W piątek rano wezmę Pregnyl. Albo w czwartek wieczorem ☺ wówczas będzie pewność że owulacja jest. A bez pregnylu to przeważnie nie ma.
-
Klara a na pewno nie masz PCOS? Bo u mnie hormony tez ok a w obrazie USG tylko 1 lekarz dostrzegl cechy PCOSPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hmm to faktycznie ciekawa sprawa. W takim razie trzymam mocno kciuki zeby udalo sie z Pregnylem. Dlugo sie starasz jesli mozna wiedziec?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży