X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LUF

Oceń ten wątek:
  • aiszza1 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2015, 17:42

aiszza1
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    No i wrocilam przybita okazalo sie ze torbiel krwotoczna sie utworzyla :-(
    A co dostalas na pekniecie?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl 5000 :-) w nastepnym cylku mam podwojna dawke, w srode ide na monitoring:-)

atdc9vvjtiub4xrf.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Pregnyl 5000 :-) w nastepnym cylku mam podwojna dawke, w srode ide na monitoring:-)
    Jak tam w tym cyklu bylas juz na monitoringu? Nie mam pojecia czemu te pecherzyki nie chca pekac, ja mialam dawke 10 000 jednostek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 12:41

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w minionym cyklu dostalam dawke 10 000 pregnylu, pecherzyki byly dwa nawet dojrzale i ani jeden nie peknal :-( wszystkiego juz mi sie odechcialo, porzucilam mojego dotychczasowego ginekologa bo juz nie mial pomyslu, 14 listopada mam wizyte we wroclawskim invimedzie zobaczymy co zaproponuja!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchetniej to bym zdecydowala sie na ivf bo brak juz sil do dalszych staran:-(

atdc9vvjtiub4xrf.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety tez nie pekaja :( Mialam teraz hsg i zobaczymy moze to pomoze. Daj znac co Ci nowy lekarz powiedzial

2nn3dqk38okw5rud.png
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwy jest luf przy tak wysokim progesteronie 28 w 5dpo?

• Evelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam progesteron po domniemanej owulacji ok 7 dni po, w cykkach gdzie stwierdzono luf zawsze wychodzil ponad norme niestety!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy moim lufie miewam progesteron 22 7dpo i lekarka mówi, że bardzo ładny :P równocześnie na usg widać przetrwały pęcherzyk. Takie to dziadostwo, daje zakłamany obraz rzeczywistości.
    Niby wszystko cacy a owulki nie ma.

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z luf-em?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzimy dobre pytanie :)
    Na mnie działa pregnyl 5tys. Dziś właśnie idę na monit i po receptę.
    Brałam bromergon przez kilka miesiecy i w 11dc miałam już pęcherzyk gotowy na zastrzyk (18-20mm).
    Odkąd odstawiłam bromergon to cykl mi się wydłużył. W 10dc miałam pęcherzyk 13mm, mały jak na mnie. Zastanawiam się czy Bromergon przez to, że obniża prolaktynę, to nie przyspiesza owulacji.
    Dziś mój 12dc, idę na monit i zobaczymy ile urósł od soboty, czy już można podać pregnyl.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog mowi ze nie powinno sie na LUF podawac Pregnylu tylko poszukac powodu LUF...ja tez mialam podawany pregnyl,pecherzyki pekaly,ciazy nie bylo etc w koncu zmienilam lekarza,okazalo sie ze mam PCOS i torbiel ktora nie pekla. Mialam tak rozregulowany cykl ze dostalam antyki najpierw na 3mce,przedluzone na kolejne 2 bo niestety torbiel sie nie wchlonela tylko pekla siejac kolejne spustoszenie. Nie wiem jak to bedzie dalej- co z LUFem itp bo musze czekac na ustabilizowanie cyklu.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystkie potencjalne przyczyny LUFu zostały wykluczone. Hormony mam w normie, cykle w normie, jajowody drożne, endometriozy nie mam. Na chwilę obecną pozostaje mi tylko branie pregnylu.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    U mnie wszystkie potencjalne przyczyny LUFu zostały wykluczone. Hormony mam w normie, cykle w normie, jajowody drożne, endometriozy nie mam. Na chwilę obecną pozostaje mi tylko branie pregnylu.
    Klarusia, a dlaczego dostajesz tylko 5000 j skoro nie pękasz po tym???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna właśnie 5 tyś działa ☺ dziś test owu pozytywny piękny. Więc chyba peak LH nastąpił a martwilam się ze nic z tego. W piątek rano wezmę Pregnyl. Albo w czwartek wieczorem ☺ wówczas będzie pewność że owulacja jest. A bez pregnylu to przeważnie nie ma.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara a na pewno nie masz PCOS? Bo u mnie hormony tez ok a w obrazie USG tylko 1 lekarz dostrzegl cechy PCOS

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie obraz USG też ładny. U tylu lekarzy już byłam i żaden nic nie mówił o PCOS, wszyscy mówili, że jejniki mam ładne. Nikt nie wie o co chodzi ze mną :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie obraz USG też ładny. U tylu lekarzy już byłam i żaden nic nie mówił o PCOS, wszyscy mówili, że jejniki mam ładne. Nikt nie wie o co chodzi ze mną :P

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to faktycznie ciekawa sprawa. W takim razie trzymam mocno kciuki zeby udalo sie z Pregnylem. Dlugo sie starasz jesli mozna wiedziec?

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ