X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LUF

Oceń ten wątek:
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dopiero pregnyl pomógł. Ale ciaży nie ma...

mrulinka
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    U mnie nie pekaja, nawet po podaniu zastrzyku i mimo obnizenia prolaktyny. Na LUF nie ma lekarstwa
    Zgadzam się, ja przy endometriozie mam LUF i pregnyl nie pomaga, jak Tobie Mrulinka pomógł to raczej nie jest LUF, po prostu jakiś zaburzenia hormonów

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kotkapc, ja tez mam endometrioze

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat, bo chciałam zapytać czy przy LUF zawsze występuje skok temperatury w okolicach owulacji?
    Zastanawiam się czy nie cierpię na LUF, ponieważ mam PCOS, a dzisiaj dowiedziałam się, że mój pięknie zapowiadający się pęcherzyk po prostu się wchłonął... Testy owulacyjne pozytywne, śluz płodny jest, szyjka wysoko i miękka. Tylko skoku nie było... Ktoś coś może na ten temat wie?

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem na ten temat sporo :P bo mam LUFa też.
    U mnie wszystko, absolutnie wszystko wyglądało tak jakby owulacja była. Gdybym od razu się zorientowała nie starałabym się już 2 lata.
    U mnie jest wszystko:
    - śluz płodny
    - testy owulacyjne pozytywne ok 11-13dc
    - ból owulacyjny jajnika
    - szyjka jak marzenie
    - temperatura pięknie się pnie (czasem wykres to były tzw "zęby rekina", ale skok był zawsze, czasem kilkudniowy wzrost, rzadko konkretnie tempka w górę w ciągu 1 dnia)
    - wszystkie hormony w normach (poza prolaktyną po obciążeniu, na którą dostałam Bromegron, może stąd ten LUF)
    Taka sytuacja uśpiła moją czujność. Teraz każdej staraczce polecam zrobienie chociaż 1 usg (jeśli nie szkoda kasy to cały monitoring) po domniemanej owulacji, aby potwierdzić czy jest ciałko żółte.
    Ja jestem po 1 pregnylu, owulacja była :) niestety nie udało się, zaczęłam nowy cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:58

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jeżeli u mnie skoku nie było to może nie mam LUF. Mam taką nadzieję...

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co dostawałyście na torbiele?przepisywali Wam leki antykoncepcyjne?ile trzeba czekać aż się wchłoną?jak to u Was jest?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, czy ktoś tu jeszcze zagląda?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie pomaga ani ovitrelle ani pregnyl, nie pekaja... jak sobie z tym radzicie?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zrobiły 2 torbiele o wielkości ok 6cm, musiałam odstawić wszystkie leki (brałam duphaston +estrofem)poczekałam na @ i jestem na tabletkach anty żeby torbiele się wchłonęły.Dlatego skierowałam pytanie do Was, jak to u Was jest czy było.Nasze starania są przymusowo wstrzymane...

2nn3rjjg8n6fiit0.png

Wysłany: 21 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine przez 10 dni i potem w 2dc. chodze na monitoring i nie mam juz torbieli,u mnie one sie wchlaniaja

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam właśnie, że na torbiele przepisują często antyki.
    Moje przerośnięte pęcherzyki na szczęście same się wchłaniają. Jedynie w maju rok temu miałam laparoskopię, bo 1 torbiel 3cm nie chciała zejść. Ale nikt mi nie przepisał żadnego leku, nie wiem czemu. W sumie dobrze, że miałam laparo tak czy siak, bo przynajmniej obejrzeli mnie dogłębnie ;)

• Smile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielką nadzieję, że te moje torbiele się jednak wchłoną.A Wasze pęcherzyki pękały np po pregnylu?jakie dawki miałyście?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pregnyl 5 raz kilka dni temu. Zawsze mam owulację przy pregnylu 5tys

• Evelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pregnyl podany w czwartek jutro ide na kontrole sprawdzic czy pecherzyk pekl, wogole nie mam odczuc po tym zastrzyku nic a nic sie nie dzialo boje sie ze nie pomoze...

atdc9vvjtiub4xrf.png

Wysłany: 22 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 000 jednostek i nie pekaly

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to co Ci przepisują na pęknięcie?

2nn3rjjg8n6fiit0.png

Wysłany: 22 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co dalej... na 4 cykle tylko w 1 pekly

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wrocilam przybita okazalo sie ze torbiel krwotoczna sie utworzyla :-(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, wchłonie się i od następnego cyklu kolejna szansa:)nie można się załamywać, będzie dobrze:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ