LUF
-
WIADOMOŚĆ
-
scarllet wrote:U mnie nie pekaja, nawet po podaniu zastrzyku i mimo obnizenia prolaktyny. Na LUF nie ma lekarstwa
-
nick nieaktualny
-
Odświeżam temat, bo chciałam zapytać czy przy LUF zawsze występuje skok temperatury w okolicach owulacji?
Zastanawiam się czy nie cierpię na LUF, ponieważ mam PCOS, a dzisiaj dowiedziałam się, że mój pięknie zapowiadający się pęcherzyk po prostu się wchłonął... Testy owulacyjne pozytywne, śluz płodny jest, szyjka wysoko i miękka. Tylko skoku nie było... Ktoś coś może na ten temat wie? -
nick nieaktualnyja wiem na ten temat sporo bo mam LUFa też.
U mnie wszystko, absolutnie wszystko wyglądało tak jakby owulacja była. Gdybym od razu się zorientowała nie starałabym się już 2 lata.
U mnie jest wszystko:
- śluz płodny
- testy owulacyjne pozytywne ok 11-13dc
- ból owulacyjny jajnika
- szyjka jak marzenie
- temperatura pięknie się pnie (czasem wykres to były tzw "zęby rekina", ale skok był zawsze, czasem kilkudniowy wzrost, rzadko konkretnie tempka w górę w ciągu 1 dnia)
- wszystkie hormony w normach (poza prolaktyną po obciążeniu, na którą dostałam Bromegron, może stąd ten LUF)
Taka sytuacja uśpiła moją czujność. Teraz każdej staraczce polecam zrobienie chociaż 1 usg (jeśli nie szkoda kasy to cały monitoring) po domniemanej owulacji, aby potwierdzić czy jest ciałko żółte.
Ja jestem po 1 pregnylu, owulacja była niestety nie udało się, zaczęłam nowy cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:58
-
Mi się zrobiły 2 torbiele o wielkości ok 6cm, musiałam odstawić wszystkie leki (brałam duphaston +estrofem)poczekałam na @ i jestem na tabletkach anty żeby torbiele się wchłonęły.Dlatego skierowałam pytanie do Was, jak to u Was jest czy było.Nasze starania są przymusowo wstrzymane...
-
nick nieaktualnySłyszałam właśnie, że na torbiele przepisują często antyki.
Moje przerośnięte pęcherzyki na szczęście same się wchłaniają. Jedynie w maju rok temu miałam laparoskopię, bo 1 torbiel 3cm nie chciała zejść. Ale nikt mi nie przepisał żadnego leku, nie wiem czemu. W sumie dobrze, że miałam laparo tak czy siak, bo przynajmniej obejrzeli mnie dogłębnie -
nick nieaktualny