X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny kurcze bo tak się zastanawiam jakie to wszystko dziwne, może któras z Was mi to wyjaśni?
    Dostałam na uregulowanie cyklu, a raczej zresetowanie go tak jakby tabletki antykoncepcyjne (1 opakowanie jednak), mam je brać ponieważ mój progesteron w 3dc jest bardzo wysoki czy to nie jest dziwne ze mam brać kolejny progesteron? Bo przecież tab go zawierają, boję się że po miesiącu brania jak zrobię badania to wynik będzie jeszcze gorszy....🙉
    Jak to jest z tymi hormonami i regulowaniem ich poziomu przez tabletki antykoncepcyjne? Może mi to ktoś wyjaśnić po polsku jak chłopu, bo ja już nic z tego nie rozumiem 🥺

Ja mogę tylko powiedzieć że po tabletkach zawsze miałam wyniki dobre A bez tabletek zawsze złe:) ale jak to działa to nie wiem:)

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z pomocy psycholog z Medartu. Teraz już nie mam na to kasy po prostu ani siły ani chęci, a wiem, że tych wizyt u psychologa musi być dość dużo, żeby coś zadziałało. Ciśnienie mi świruje, na Dopegycie 135/85, mam cały czas wizję porodu przedwczesnego, codziennie boli mnie głowa, trzęsie mnie od środka. Posypałam się kompletnie przez własny mózg. Jak się z Małą coś stanie, to sobie nie daruję... :(

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Mera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja korzystałam z pomocy psycholog z Medartu. Teraz już nie mam na to kasy po prostu ani siły ani chęci, a wiem, że tych wizyt u psychologa musi być dość dużo, żeby coś zadziałało. Ciśnienie mi świruje, na Dopegycie 135/85, mam cały czas wizję porodu przedwczesnego, codziennie boli mnie głowa, trzęsie mnie od środka. Posypałam się kompletnie przez własny mózg. Jak się z Małą coś stanie, to sobie nie daruję... :(
    O nieeee kochana tyle już przeszłyście ze teraz tylko czekamy na szczęśliwe zakończenie !!!!!!!❤️❤️❤️

Mysza1986 lubi tę wiadomość

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz powiedzieć coś więcej o wynikach? Np jakie miałaś przed a jakie po tabletkach?
    Ja jestem załamana...na necie wszyscy pisza jedynie o niedoborze progesteronu, a o wysokim poziomie nikt 🙄🙄🙁😒
    Mikka wrote:
    Ja mogę tylko powiedzieć że po tabletkach zawsze miałam wyniki dobre A bez tabletek zawsze złe:) ale jak to działa to nie wiem:)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 11 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się kurcze nie znam na działaniu tabletek antykoncepcyjnych ale wydaje mi się że skoro w nich jest estrogen i progesteron a ja mam progesteronu w nadmiarze to po braniu tab na zdrowy rozum będzie jeszcze wyższy poziom....czy ja się mylę? Umie ktoras z Was dziewczyny to wyjaśnić? Plissss

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Spokojnie kochana ;-) moja kumpela w ciazy też brała leki na nerwicę bo jej dostała przez ciążę ;-) urodzila i nerwica zniknęła;-) te leki Cię uspokaja ale pamiętaj że one dopiero zaczynają działać po 2 tygodniach ;-) jaki konkretnie masz lek?

• Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się kurcze nie znam na działaniu tabletek antykoncepcyjnych ale wydaje mi się że skoro w nich jest estrogen i progesteron a ja mam progesteronu w nadmiarze to po braniu tab na zdrowy rozum będzie jeszcze wyższy poziom....czy ja się mylę? Umie ktoras z Was dziewczyny to wyjaśnić? Plissss

Ja nie znam się na szczegolowym działaniu, ale czy ta wiedza coś zmienia lub w czymś pomaga? Tak czy inaczej będziesz kontynuowała antykoncepcję. Zaufaj lekarzowi, on wie co robi☺ Uwierz mi że ja na pewnym etapie wykończona już psychicznie tym wszystkim nie wnikalam w nic tylko robiłam co lekarz kazał. Gdy podczas transferu dodal, "przepisze Pani jeszcze Clexane" to dopiero po dwóch dniach przeczytałam w ulotce na co to wogole jest.

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Spokojnie kochana ;-) moja kumpela w ciazy też brała leki na nerwicę bo jej dostała przez ciążę ;-) urodzila i nerwica zniknęła;-) te leki Cię uspokaja ale pamiętaj że one dopiero zaczynają działać po 2 tygodniach ;-) jaki konkretnie masz lek?
    Dzięki za pocieszenie kochana ;).
    Mam Setaloft, z grupy SSRI (sertralina), dawka od jutra 50mg. To z tej samej grupy co Asentra, Zoloft, ta sama substancja. Czy z jej dzieckiem wszystko ok?

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, jesteście niezastąpione 😘. Mam tylko nadzieję, że to ciśnienie będzie lepsze...

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    W recepcji słyszę że jutro dr K jest krótko, a potem chyba na weekend dr K wyjeżdża więc podejrzewam że nici... myślę czy by się do A. B. nie wcisnąć może... Teraz czekam na recepty... i może na 2 min rozmowy...

Na niedzielę umówiła mnie na pobranie więc nie wiem czy na wolny weekend

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki antykoncepcyjne maja za zadanie wyciszyc Ci jajniki ,nie beda rosly pecherzyki ,ktore nie dzadza owulacji i noe beda wydzielaly hormonow estradiolu ,progesteronu ,nie bedzie tez przemiany w endometrium i tym sposobem hormony spadaja i sie wyrownuja bo na atykach nie masz faz cyklu i ani wzrostu ani spadku hormonow .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    P.S. apropo paniki, nerwicy i takich tam....
    Wstyd mi było się przyznawać, ale muszę się komuś "wygadać". Poszłam do psychiatry już jakiś czas temu i jestem od tygodnia na antydepresantach... ☹️ Nigdy bym nie pomyślała, że tak "skończę" w ciąży, od samego początku na Relanium, straszne lęki, a teraz sertralina... Dla mnie to jakaś masakra. Nie dość, że nadciśnienie, to jeszcze to. I tyle czasu niepewności czy Ala urodzi się zdrowa. Co się ze mną porobiło 😓 Mam pretensje sama do siebie...

Też jestem po poronieniu. W drugiej ciąży jeszcze nie jestem a już się boje poronienia. Więc wcale mnie to nie dziwi, że potrzebujesz mocniejszych leków.

• Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia od wczoraj zaczelam brac luteine dopochwowo. Poszlam do kuchni przychodzę do pokoju a tam co pies wyciągnął z koszyka ktory mialam na stoliku aplikator od luteiny i mi pogryzł. Jestem w kropce wylalam morze łez. Pozostaje mi tylko palecm wkladac. Wrrr...

Ewelina185b
  • AnkaBe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    Tragedia od wczoraj zaczelam brac luteine dopochwowo. Poszlam do kuchni przychodzę do pokoju a tam co pies wyciągnął z koszyka ktory mialam na stoliku aplikator od luteiny i mi pogryzł. Jestem w kropce wylalam morze łez. Pozostaje mi tylko palecm wkladac. Wrrr...

Ale bardzo często lekarze zalecają aplikacje palcem, ponieważ aplikator może generować podrażnienia.

Mysza1986, Mera lubią tę wiadomość

3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4).
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Ale bardzo często lekarze zalecają aplikacje palcem, ponieważ aplikator może generować podrażnienia.
    Ja ani razu nie użyłam aplikatora ;). Gdzieś wyczytałam, że w ciąży lepiej paluchem bądź co bądź.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dzięki za pocieszenie kochana ;).
    Mam Setaloft, z grupy SSRI (sertralina), dawka od jutra 50mg. To z tej samej grupy co Asentra, Zoloft, ta sama substancja. Czy z jej dzieckiem wszystko ok?

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, jesteście niezastąpione 😘. Mam tylko nadzieję, że to ciśnienie będzie lepsze...
    Brała zoloft i z dzieckiem wszystko ok ;-) już ma drugie;-) wiem że po ciąży jeszcze brała z tego co pamiętam;-) to są mega bezpieczne leki zobaczysz jak Ci wyciszy lęki;-) możesz mieć jedynie realistyczne sny więc się nie przestrasz;-)

Mysza1986, Dalia90 lubią tę wiadomość

• Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Serio?!Dzięki moje dwie znajome tez mowily ze palcem robiły. Taki maly pies a taki szkodnik.Od kiedy jestem w ciazy to robi ciagle cos na złość.

Ewelina185b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    A Ty sama wybrałaś dopochwowo? Lekarz mi powiedział że mogę wybrać luteine albo duphaston w tabletkach doustnie. Co jest lepsze?? Ja wybrałam dopochwowo bo pomyślałam że mnie zniszczy jelita ale strasznie się męczyłam z aplikatorem u miałam właśnie poczucie że po tygodniu to mnie szczypalo. Teraz biorę iladian w razie czego.

• Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    A Ty sama wybrałaś dopochwowo? Lekarz mi powiedział że mogę wybrać luteine albo duphaston w tabletkach doustnie. Co jest lepsze?? Ja wybrałam dopochwowo bo pomyślałam że mnie zniszczy jelita ale strasznie się męczyłam z aplikatorem u miałam właśnie poczucie że po tygodniu to mnie szczypalo. Teraz biorę iladian w razie czego.
    Mi Dr. Sz. Przepisal dopochwowo bo szyjka mi sie skraca a jestem w 30 tyg. ciazy.

Hiacynta48 lubi tę wiadomość

Ewelina185b

Wysłany: 11 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Całkiem zrozumiale 🥺🙈👍 dziękuje za odpowiedź. Czyli jeśli progesteron nie będzie wydzielany to rzecz jasna nie wzrośnie, ale czyste w ogóle spadnie aż tak drastycznie? Ja mam bardzo wysoki wynik 🙉🥺
    kinga25 wrote:
    Tabletki antykoncepcyjne maja za zadanie wyciszyc Ci jajniki ,nie beda rosly pecherzyki ,ktore nie dzadza owulacji i noe beda wydzielaly hormonow estradiolu ,progesteronu ,nie bedzie tez przemiany w endometrium i tym sposobem hormony spadaja i sie wyrownuja bo na atykach nie masz faz cyklu i ani wzrostu ani spadku hormonow .

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 11 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepuszczam że i tak mi nie spadnie po braniu tabletek

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ