MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chcialabym dolaczyc jesli mozna, w nastepny czawrtek mam wiyzte . chcialabym, zeby ktos obejrzal nasze wzniki, bo nie wydaje mi sie by byly tragiczne, a oferowano mam od razu ivf. wydaje mi sie , ze mam zbyt niski e2 przez caly cykl. ostatnich 5 cykli wspomaganych puregonem i brevactid na pekniecie, pozniej famenita.
licze, ze dr Zak sie czegos jednak u nas dopatrzy co mozna by podreparowac.Koniczynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Naprawde az tak zle z tym diagnozowaniem?
Ja juz w ciagu roku przeszlam dwie inne kliniki i wkurza mnie to wzruszanie ramion. z pomoca internetu sama zauwazam , ze mam strasznie niski e2. w tej gdzie jestem teraz jest ivf jako odpowiedz na wszystkie problemy, ale w sumie jesli e2 jest na tak lipnym poziomie to nawet ivf nie pomoze. choc wiem, ze dr google nie jest najlepszym doradca i zdaje sobie sprawe, ze nie mam na ten temat wiedzy. -
Naprawde az tak zle z tym diagnozowaniem?
Ja juz w ciagu roku przeszlam dwie inne kliniki i wkurza mnie to wzruszanie ramion. z pomoca internetu sama zauwazam , ze mam strasznie niski e2. w tej gdzie jestem teraz jest ivf jako odpowiedz na wszystkie problemy, ale w sumie jesli e2 jest na tak lipnym poziomie to nawet ivf nie pomoze. choc wiem, ze dr google nie jest najlepszym doradca i zdaje sobie sprawe, ze nie mam na ten temat wiedzy. -
Hej dziewczyny dr chyba wszystkim proponuje od razu in vitro. My w zeszlym roku to samo uslyszelismy. Ale ja nie bylam do konca pewna tego czulam ze nie wszystko zrobilam. Wiec Google mnie inspirowalo i szukalam co mozna zrobić. Ale bez skutku. Wiec wrocilismy do dr. I szykujemy sie do iivf.
Ainaa a wiec dostalam antybiotyk bo zapalenie pecherza i antykoncepcyjne i 11 mamy sie znow zglosic. Powiedzial ze wyniki moga byc. Tsh mam za nisko wg mnie bo 0.5 mam hashimoto leczonse od 3 lat i cos zeswirowalo ostatnio. Nie mam pojecia co dalej bo nic nie mowil -
natu bardzo mi przykro((((
Dlugo wam zajelo pogodzenie sie z ivf?
Bo czasami rozmyslam, ze moze faktycznie nie ma co glowa walic w mur, bo psychika siadzie. jest smutek , pytania rodziny kiedy kied, niechec do zrobienia czegokolwiek. w sumie wiekszosc rzeczy traci sens i staje sie malo wazna. i w sumie mam taka nadzieje, ze moze on spojrzy cos wyczaruje z tych wynikow. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiesz co ja
zaczynalam procedure od 29.01
gonapeptyl, na wyciszenie, puregon 300j przez 9 dni
punkcja 12.02
transfer 17.02 zarodki klasy 5aa nie przetrwaly poroniona ciaza biochemiczna
teraz w piatek mam isc na usg i zobaczymy czy przygotowania do crio.
wnioski hmm troszke zle sie czulam po punkcji, obolala, sam transfer jak badanie cytologiczne
wnioski hmm szkoda ze sie nie udalo ale ja od dziecka mam problemy kobiece:(
Agi@ a ty do kogo na ivf?Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Ainaa wrote:Natu bardzo mi przykro. CRIO kosztuje 1800 zł ze wszystkim, tj. Embrioglue i nacięcie otoczki. Ja miałam CRIO na sztucznych cyklach, czyli od 2 dc brałam estrofem. U nas sie nie udało, ale u Was inna sytuacja, bo teraz do ciąży doszło, a u nas nigdy.
Ja chodzę do psychologa od piatku i postanowiliśmy skonsultować nasz przypadek jeszcze u innego lekarza, po wynikach dowiemy sie, czy widzi dla nas szanse, choc kolorowo nie jest.
Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam.
a czym sie rozni sztuczny cykl a naturalny??
a naciecie otoczki i klej cos dadza?
jak myslisz?
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
nick nieaktualny