MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dominique to zależy od dawki leku jaką będziesz musiała przyjmować... Puregon 600 kosztuje bez refundacji 7 stówek, gonapeptyl koło 200 zł (na 7 dni) plus Ovitrelle na koniec 100 a będziesz potrzebować pewnie 1,5 porcji... Ja mam zawsze dawkę 300 jednostek puregonu przez 7-10 dni więc potrzebuję ok. 5-6 opakowań - w Puregonie jest więcej leku więc zawsze ściągaj do końca nie przejmuj się że zużylaś już 600 jednostek bo zostanie Ci bodajże jeszcze 133 ale tego pewna nie jestem bo dawno nie używałam zaraz pewnie któraś z dziewczyn mnie poprawi najwyżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 17:49
M&K 2017
M 😍 2020 -
oo fajnie że łyżeczkowanie jest w cenie punkcji To zawsze mniej o tysiąc lub dwa
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Dominique to zależy od dawki leku jaką będziesz musiała przyjmować... Puregon 600 kosztuje bez refundacji 7 stówek, gonapeptyl koło 200 zł (na 7 dni) plus Ovitrelle na koniec 100 a będziesz potrzebować pewnie 1,5 porcji... Ja mam zawsze dawkę 300 jednostek puregonu przez 7-10 dni więc potrzebuję ok. 5-6 opakowań - w Puregonie jest więcej leku więc zawsze ściągaj do końca nie przejmuj się że zużylaś już 600 jednostek bo zostanie Ci bodajże jeszcze 133 ale tego pewna nie jestem bo dawno nie używałam zaraz pewnie któraś z dziewczyn mnie poprawi najwyżej
Czyli ten puregon 600j to koszty mniej więcej od 3500 -5000? -
nick nieaktualny
-
Mi też proponował starania naturalne ale powiedziałam, że jestem tym zmęczona i w ogóle mnie to nie interesuje, chcę od razu IVF. Był niezadowolony bo moje jajniki mu się nie podobały ale od razu badania na cito (bo było po godz. 20) i jeszcze tego samego dnia elonve
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Mi też proponował starania naturalne ale powiedziałam, że jestem tym zmęczona i w ogóle mnie to nie interesuje, chcę od razu IVF. Był niezadowolony bo moje jajniki mu się nie podobały ale od razu badania na cito (bo było po godz. 20) i jeszcze tego samego dnia elonve
A można wiedzieć co się w jajnikach nie podobało dr ? -
Dominique1995 wrote:Najchętniej to już bym zaczęła ivf ale nie wiem jakie argumenty podać dr Ż żeby zrezygnował z iui i naturalnych starań.
Macie pomysły ?
On jest konkretny i wali prosto z mostu, więc myślę że spokojnie Możesz mu powiedzieć że nie chcesz dłużej czekać i chcesz od razu in vitro. Jestem pewna ze to uszanuje. -
Dominique1995 wrote:Najchętniej to już bym zaczęła ivf ale nie wiem jakie argumenty podać dr Ż żeby zrezygnował z iui i naturalnych starań.
Macie pomysły ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 06:34
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Nie wiem czemu akurat Pani dr kaze badac homocysteine koniecznie w Alabie, ale mi babki z labu radzily, zeby oddac krew na badanie w HCP, zeby jak najszybciej zajeto się probka, bo homocysteina jest zwiazkiem, ktory szybko sie rozpada i jak krew bedzie długo czekac na badanie to wynik moze byc przeklamany.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja wczoraj miałam to badanie i Pani dr mówiła że w alabie najlepiej to badają, ale nie mówiła dlaczego natomiast na pewno na skierowaniu było napisane na cito i pani z punktu pobrań mówiła że musza po to odrazu przyjechac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:09
-
Dominique, ja zużyłam nieco ponad 4 opakowania Puregonu 600j.m. (ale miałam dawkę 325 dziennie).
Wiecie, że mi nigdy Pani dr nie kazała badać homocysteiny? Przyznaję ze wstydem, że nawet nie wiem co to jest
Wczoraj miałam USG, dziewczynka na 90% (cytuję: "nic nie majta między nogami"), wszystko w porządku, 182g Polecam dr Kruszyńskiego, jest przemiły, dokładny, wszystko sam wyjaśnia, dopytuje o wątpliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:25
Imbirek91, MalaHD, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość
-
gabrysia111 wrote:Dominique, ja zużyłam nieco ponad 4 opakowania Puregonu 600j.m. (ale miałam dawkę 325 dziennie).
Wiecie, że mi nigdy Pani dr nie kazała badać homocysteiny? Przyznaję ze wstydem, że nawet nie wiem co to jest
Wczoraj miałam USG, dziewczynka na 90% (cytuję: "nic nie majta między nogami"), wszystko w porządku, 182g Polecam dr Kruszyńskiego, jest przemiły, dokładny, wszystko sam wyjaśnia, dopytuje o wątpliwości.
Gratuluję super wiadomości
Ja idę do dr Kruszynskiego na usg III trymestru więc super ze jest taki dokładny -
heej! można do Was dołączyć?
mam synka z IVF z Medartu własnie i zbieramy się powolutku żeby znów jechać do dr. Żaka by rozpocząć kolejną procedurę jak tam jest w tym nowym miejscu?
ja jeszcze podchodziłam w starymAinaa lubi tę wiadomość
1 IVF 2014 - 3 transfery, 6 zarodków Polna Poznań
2 IVF 2015 - 1 transfer, 2 zarodki synek ur czerwiec 2016 Medart Poznań
3 IVF ?????? -
Gabi mi dr kazała zbadać jakoś po cb ale ze względu na mutacje jeszcze b12 i kwas foliowy wtedy badałam. Teraz wydaje mi się że jest "moda" na to badanie jak wcześniej był gluten .
ja zużytym dużo Puregonu bo miałam 450 j dziennie więc u mnie koszt bez refundacji jest porównywalny do kosztów procedury.
Mysza witajStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
myszaaaaa25 wrote:heej! można do Was dołączyć?
mam synka z IVF z Medartu własnie i zbieramy się powolutku żeby znów jechać do dr. Żaka by rozpocząć kolejną procedurę jak tam jest w tym nowym miejscu?
ja jeszcze podchodziłam w starym
Powiesz coś więcej o sobie? Jaki problem doprowadził Was wcześniej do ivf? -
Anakonda właśnie to samo sobie pomyślałam z tą modą! Oczywiście to, że uważam, że dr wpadła z tą homocysteiną jak i z glutenem w lekki obłęd, nie oznacza, że neguję to badanie - fajnie jak wszystko co można jest przebadane, bo wtedy jednak więcej rzeczy się wyklucza i być może pozwoli uniknąć jakiś komplikacji niepotrzebnych, ale dr K ma takie swoje "fiksy" od czasu do czasu Ja też badałam homocysteinę dopiero po długim czasie starań, w zasadzie kilka msc temu, a teraz widzę zleca wszystkim na dzień dobry, jak ten gluten
Mysza co do nowej kliniki - tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć na własne oczyska! Szczególnie wypasione kibelki!gabrysia111, anakonda lubią tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
E co chcesz od kibelków? Przynajmniej masz gdzie się podmyć przy @ . A może są po to by każda pacjentka przed się wypolerowała haha nie a tak serio to bardzo to przydatny gadżet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 10:36
Imbirek91, gabrysia111, dżdżownica lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
myszaaaaa25 wrote:heej! można do Was dołączyć?
ja jeszcze podchodziłam w starym
To tak jakbyś się przesiadla z malucha do Mercedesa
Ja zaczynałam w starej klinice ale już procedurę robiłam w nowym