MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Jakoś się trzymam. Wiecie same jak to jest. Chyba wszystkie musimy troche przejsc by się wkoncu doczekać brzuszka.Liczyłam na ten zarodek ale cóż skoro się nie zagniezdzil to lepiej że teraz niż znowu wszystko dobrze i serduszko przestaje bić. To jest o wiele gorsze... leki odstawiam. będziemy musieli znowu przejść stymulacje od początku by mieć zarodek. Znowu trzeba czekac na naturalny okres to pewnie październik/listopad. Jakieś dobre rady? Cos kiedyś pisalyscie ze na lepszą jakość jajeczek jest branie koenzym (czy jak to się pisze) tak? Warto to brać?
Dzdzownica bardzo dziękuję za te słowa!przede mną jest jeszcze trochę chętnych dziewczyn na Twój brzuszek:) bardzo Cię polubilam na tym forum. Potrafisz mnie podnieść na duchu i dobrze doradzić!Jesteś dla mnie motywacją że wszystko jest możliwe. I ten prolutex faktycznie o wiele wygodniejszyzdaję sobie sprawę że niedługo pójdziesz stąd
Alberta nie poddam się! Będę trzymać kciuki za Ciebie i mi tutaj wszystko piszpewnie będę po Tobie walczyć.
Zoe, Jasia kciuki za Wasze pozytywne bety!
Powiem Wam że łatwiej z Wami przez to wszystko przejść! Za co Wam dziękuję! -
Mada ja tez Ciebie polubiłam bardzo
czuje jakąś więź między nami
A powiedz mi czy jesteś na diecie bezglutenowej? Wiem że dziewczyny mają różne zdanie na ten temat ale u mnie to się sprawdziło. A jest to niewielkie wyrzeczenie tak naprawdę
Mój 6 letni syn, choć nie ma celiaki zaczął rosnąć w końcu od kiedy przeszedł na dietę więc ja jestem ogromna fanka niejedzenia glutenuMada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydżdżownica wrote:Mada ja tez Ciebie polubiłam bardzo
czuje jakąś więź między nami
A powiedz mi czy jesteś na diecie bezglutenowej? Wiem że dziewczyny mają różne zdanie na ten temat ale u mnie to się sprawdziło. A jest to niewielkie wyrzeczenie tak naprawdę
Mój 6 letni syn, choć nie ma celiaki zaczął rosnąć w końcu od kiedy przeszedł na dietę więc ja jestem ogromna fanka niejedzenia glutenu
Nie, dr nic mi o tym nie mówił. W takim razie będę musiała się nią zainteresować i przejść skoro to pomaga
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Mada tak naprawdę przed kolejną stymulacją możesz wiele zrobić
przejść na BG, zacząć pić pierzgę (ohyda ale mnie chyba pomogła), używać koenzym q10 ale dr poleca tylko ten z mito-pharmy (drogi, ale chodzi o to, żeby był ubrichinol)... A badałaś tę modną tu ostatnio homocysteinę, wit. B12 i kwas foliowy? Dodatkowo miałaś robioną biopsję endo? Uda się, ale potrzeba chwilę czasu, najczęściej jednak to że się nie udaje to kwestia zarodka - będę powtarzać jak mantrę nawet 70% zarodków, rowniez tych które docierają do blastki w pogłębionych badaniach genetycznych okazują się mieć takie wady że się nie przyjmą, albo przyjmą ale i tak dojdzie do poronienia... Dlatego jeśli macie finanse na to to możecie rozważyć dodatkowo badanie ngs, aczkolwiek to jednak drogie badanie dlatego czasem lepiej transferować w ciemno niż badać, bo po prostu taniej to wychodzi, ale też zależy jak tam z twoją psychiką
jeśli porażki bardzo cię przygnębiają to może jednak warto tego ngs 'a rozważyć...
Edit: wycofuje się z tych 70%, bo ja rozmawiałam z dr na ten temat dawno, dawno temu i mam nadzieję, że teraz jak klinika przeprowadza coraz więcej badań ngs to statystyka wygląda dla nas staraczek, korzystniejtrzeba by zapytać o te procenty dr, jak to wygląda w praktyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 21:18
dżdżownica lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Mada29 wrote:Nie, dr nic mi o tym nie mówił. W takim razie będę musiała się nią zainteresować i przejść skoro to pomaga
Mi też powiedział o tym dopiero po 3 transferze. Ciężko znaleźć informacje że dieta pomaga w zapłodnieniu, to u nas jest takie przekonanie.
Przejdź na dietę ale bardzo restrykcyjnie, nie tak że czasem sobie na coś pozwolisz. Ja się bardzo restrykcyjnie trzymam od miesiąc przed transferem do teraz. -
Dr K z Ż mają urlop od 16 do 30 września. Z leków bezpieczny jest paracetamol. Ja polecam napar że świeżego imbiru oraz tymianku zapatrzony w termosie. Dużo czosnku a także propolis.
Zoe czekamy dziś na Twoją betę.Jasiaaa lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Jasiaa najważniejsze żeby nie doprowadzić do gorączki, przeziębienie bez gorączki nie jest groźne dla malucha bo sobie spokojnie poradzi
a w razie gorączki dr mi mówiła że mam paracetamol dosłownie popijać polopiryną ale mam nadzieję że nie będzie mi to potrzebne
Jasiaaa lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Dziewczyny a co z naszą chorwacką koleżanką? Tzn.z dziewczyną która w drodze na wakacje robiła betę i się okazała pozytywna?
nicku nie pamiętam a byłam na etapie pęcherzyka bez serduszka, przegapiłam serducho czy koleżanka już się nie odezwała?
M&K2017
M 😍 2020 -
Jasia w pierwszej kolejność paracetamol,dr o polopirynie mi mówiła jakby gorączka po paracetamolu nie spadała. To gorsza dla malucha jest ta gorączka niż paracetamol+polopiryna
ale jak nie masz gorączki to może się wstrzymaj z lekami?
M&K2017
M 😍 2020 -
Jasia ja jestem właśnie przeziębiona, tzn wirusowe zapalenie gardła. Byłam na pomocy doraźnej i lekarka w pierwszej kolejności poleciła inhalacje 3 razy dziennie z soli fizjologicznej i tantum verde do gardła. Pije też mleko z miodem. Dziś rano miałam 36,9 Ale paracetamol mam wziąć dopiero powyżej 37,2
-
To chyba chodzi o mnie
Dziękuję za pamięć i sorki że się nie odezwałam ale nie chciałam już Wam spamować i miałam trochę stresów, leżałam w szpitalu z krwawieniem i niewidzialam jak to wszystko się rozwinie. Ale poki co jest dobrze, jestem w 9 tygodniu i w czwartek zarodek miał 18mm i FHR 150, niemniej jednak co jakiś czas plamie jasnobrązowo i doktor nie była pewna czy widzi krwiaka czy to przepływy, więc na wszelki wypadek większość czasu leżę i odpoczywam. Na mutacje MTHFR dostałam clecxane od 6 tyg,metafolin biurem od 4 tyg ciąży i modlę się żeby wystarczyło. Generalnie co chwilę miałam jakieś obawy, a to że nagle nie czułam objawów a to o delikatne plamienie więc w sumie wizyty miałam co tydzień. Cały czas Was podczytuje i wszystkim kibicuje