X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Metformina

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,myślę że jutro,najpóźniej we wtorek mnie wypuszcza. Zależy czy będę plamic mocniej czy będzie to ustepowac. Póki co po nocy i teraz wkladka sucha,tylko przy podcieraniu sluz lekko różowy. Leży ze mną dziewczyna w 13tc, w9tc też miala takie plamienia, a teraz jest tu drugi raz bo krwawila. Tak ze to chyba częste. Jutro będzie na dyzurze moja gin,mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a bylo cos widac na usg, jakies nieprawidlowosci w pecherzyku ciazowym / macicy? Bralas duphaston w mniejszej dawce wczesniej, prawda? Podejrzewam, ze juz na L4 bedziesz, dopoki sie nie wchlonie. Dobrze, ze nie mialas problemow w szpitalu, bo czasami zbywaja kobiety z takimi problemami.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg pecherzyk ciazowy z plodem 2,99cm bez zadnych nieprawidłowości. Kosmowka przodujaca,ale powinna się podnosic. Krwiaczek maly jakby u dolu daleko od pecherzyka. Jutro chyba też zrobią mi usg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciekawe jak to sie tworzy. Kiedyś jak czytałam o tym to było napisane ze taki krwiak często jest juz od samego poczatku jako wynik implantacji zarodka i czasem daje o sobie znac dopiero jak rośnie łożysko. A łożysko chyba wlasnie jakos w 10 tc powstaje. Daj znac co na USG wyszło.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia skąd się to tworzy,ważne zeby się wchlanial a nie rósł:/ jutro pewnie wiecej się dowiem,dziś taki nudny dzień w tym szpitalu. Na wczesniejszych 2usg gin nic nie mówił o krwiaku,musial się pojawić niedawno i wskutek może lekkiego wysilku pękł. Nie wiem. Gin mowila że to opcja najbardziej optymistyczna. Wczoraj na usg maluch mial 9t6d, nadrobil nawet za dużo. No mam nadzieję. Obok leży dziewczyna w 13tc z tym samym problemem i wiekszym krwawieniem. A Ty Kasiu jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:17

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wcale nie jest radka sprawa jak widac. U mnie ok, duo sluzu, troche brzuch czuje od czasu do czasu jak leze i sie zabardzo rozciagne. W zoladku mam dziwne uczucie, chyba z tego calego stresu, niby nie jestem glodna, ale czuje glod w zoladku, bardzo specyficzne uczucie. I przespala, dzisiaj 3 godziny :).

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ze stresu żołądek boli,choć staram się wyluzować. A jedzenie tu okropne,na szczęście mąż przywozi mi domowe :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to w szpitalu :). Kasiu, a masz juz wiekszy brzuszek?

zem3i09kl173cczw.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 15:55

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas,
    Widzę że zawitałaś na listopadówki :)
    Cześć dziewczyn z tamtego forum jest po przejściach a część zupełnie tych naszych zestresowanych nie rozumie. Ale spokojnie niebawem forum się uspokoi i rozkręci :)

Powodzenia ciążowe koleżanki!

I nie zapominajcie o mnie- proszę trzymać za mnie kciuki :)

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, oczywiscie ze trzymamy kciuki :). Juz za jakis czas przeciez pochwalisz sie nam dwoma kreskami :)

Ellasi lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi ja tam od jakiegos czasu podczytuje,specjalnie się jakoś nie wkrecam w to forum :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Nadal biorę Glucophage, a podejrzewam że ten lek uruchomił mi ładne owulacje (mam taką nadzieję) wiec liczę na to że tym razem pójdzie szybciej.

Teraz chwila przerwy w staraniach, gin sugeruje 3 miesiące, ale jak sama mówi jak się wcześniej uda to też będzie dobrze :) oby w pierwszym cyklu nie zaciążyć bo nie będzie wiadomo czy to nowa ciazą czy ta poprzednia i czasem bywa to kłopotliwe.
    Poza tym hormony rozchwiane wiec nie wiadomo jak organizm sobie poradzi.
    Ja i tak muszę porobić badania żeby mieć pewność że wszystko jest ok albo żeby zapobiegać możliwie skutecznie kolejny, stratom.

Generalnie w pierwszym cyklu nie jestem przygotowana na ciazę.
    Muszę odpocząć. Teraz planuję badania i urlop :) Muszę odpocząć :)

Trzymajcie sie kochane!

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze odpoczynek dobrze Ci zrobi, tymbardziej ze wakacje ida i wtedy urlop, sloneczko, i mozna cos podzialac :P.

Ja dziewczyny zamowilam dzisiaj cala dokumentacje medyczna z centrum Medicover, gdzie mialam abonament od 2004 do 2011 roku. Pani na infolinii powiedziala, ze mialam rowniez wykonywanych kilka cytologii, ktorych odpisy zamowi z laboratorium. Wiec sobie popatrze na te wyniki co tam bylo wtedy. Musze sie jakos podbudowywac ze nie jest ze mna tak zle :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:58

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu będzie dobrze :-)

U mnie plamienie ustapilo,śluz kremowy. Niestety badanie dopiero jutro:/ dziś kolejny nudny dzień. Gin na obchodzie kazał odstawić Acard. Duphaston brać 3x1.

Kaska1985 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a czemu kazal odstawic Acard? I duphaston zmienil dawke z 2x2 na 3x1? Za silna?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem może branie acardu ma coś wspólnego z tym krwiakiem. Duphaston gdy nie ma plamien wystarczy 3x1 przez kilka dni i potem 2x1,chyba że znowu zacznę plamic.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, kazdy lekarz ma inna taktyke. Moj jak potwierdzil ciaze to kazal zwiekszyc luteine z 2x1 na 2x2, bardzo duza dawka. Podejrzewam, ze tak protekcjonalnie podszedl, bo by pewnie i mniejsza wystarczyla. Ale 3x1 to i tak sporo, samo 2x1 powinno wystarczyc zawsze do utrzymania ciazy. Czytalam o przypadkach dziewczyn ktore 4x1 braly, acardy, clexane etc a ciaza i tak sie nie utrzymywala. Jak ma sie poronic to sie poroni i z masa lekow.
    A w ogole, przeczytalam w ulotce metforminy, ze nie wolno stosowac metforminy z preparatami zawierajacymi jod dozylny - np w kontrascie do badan. Ciekawe, czy to sie tyczy tez jodu w tabletkach.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba dotyczy tylko kontrastu bo tam jest mega dawka jodu. Na szczęście maluch rośnie,mam nadzieję że wszystko się unormuje,tylko boję się wad w zwiazku z tymi lekami:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ale czemu miałyby byc wady? Masz na mysli metformine? Nie sadze by wystąpiły, naprawde :). Bedzie dobrze :).

zem3i09kl173cczw.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ