X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MTHFR - mutacje
Odpowiedz

MTHFR - mutacje

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    A jaka masz ferrytyne ?

Nigdy nie badałam. Badałam ostatnio tylko żelazo i wynik jak wyżej 73 w zakresie 37-145.
    Szukam jakiś badań jeszcze żeby jutro zrobić i mieć na środę do hematologa...
    Bo już mam wrażenie, że po ścianach zacznę chodzić z tego uczucia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 23:12

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Na prawdę na cześć są sterydy ? Kurcze mi powiedział że tylko heparyna. Ech zwariować można. Dobrze ze mam w czw za tydzień wizytę u ginekologa co też w immunologii siedzi może też to sprawdzę. Mam nadzieję że 10 dni po poronieniu nie będzie za późno na te wszystkie badania...
    Na bank przy ana, pcialach pkardiolipinowych, a nie wiem czy też nie przy toczniu.

Ponieważ to będzie nasza ostatnia próba najchętniej jadlabym tez steryd ale bez wskazań gin mi go nie chce dać niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 07:56

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • semi123 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może czy jest możliwość refundacji clecxane ? I co zrobić żeby to uzyskać ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semi123 wrote:
    Czy wiecie może czy jest możliwość refundacji clecxane ? I co zrobić żeby to uzyskać ? :)

Znaleźć ogarniętego lekarza który da receptę ze zniżką :/

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo mutacji dostałam ma refundacje dopiero od bety pozytywnej. Tylko wtedy państwo dofinansowuje.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że są inne schorzenia

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też tak wypisuje- od bety.
    Ale to zależy tylko i wyłącznie od lekarza jaką taktykę obiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjęcia cennika Diagnostyki.

https://megawrzuta.pl/download/634e3ab5d9f9f0888ae93b7dbe9b5489.html

To jest wszystko co wisi na ścianie. Z tego co wiem, to różnice w cenie miedzy miastami są groszowe, bo oni mają cennik narzucany z góry, więc się dużo nie różni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam myśleć?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66941c3956ef.jpg

Z suplementacjami startuję od jutra. Na przestrzeni tych 3tyg. picia Inofolicu jak widać kwas się i tak nie przyswaja, więc MTHFR jak najbardziej wyszło.
    B12 też nie było suplementowane. Homocysteina niestety poczeka na odpowiednie laboratorium.

A co mam myśleć o wynikach odnośnie ASP? Czekam jeszcze na resztę wyników. Nie wiem ile będzie dzisiaj. Powiedziała babka, że dwa z nich będą do 7 dni.
    Czy takie wyniki przy samych granicach dolna i górna to coś oznacza? Ale nie zmienia to faktu, że jedno jest nisko, a drugie wysoko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja... mam pytanie:
    - pierwszy dzień B Complex + Selen- położyłam się do łóżka i zaczęło kręcić się w głowie. Myślałam, że to przez połączenie z Duphastonem i Norprolac bo wzięłam wszystko razem wieczorem.
    - drugi dzień sam folian Swansona- było chyba ok, bo nie pamiętam żebym się źle poczuła,
    - trzeci dzień B Complex i Selen- najpierw wzięłam selen. Położyłam się i znowu zawroty, do tego uczucie jakbym była po jakiś tabletkach znieczulających. Odczekałam 2h zanim przeszło, poszedł B Complex w ruch. Po 15min poczułam się jakbym miała się przekręcić... czułam przełyk, ale najgorzej było z żołądkiem. Niezmierny ból, nasilający się i jakby coś mnie od środka rozpierało. Chciałam dzwonić już po pogotowie, bo nigdy tak mi się nie zrobiło.
    Do tego po każdym z tych leków jakbym miała zwolnienie akcji serca, zaczynają się duszności, gorąco. Po kolejnych 15min ból brzucha przeszedł, ale wróciły zawroty. Już z łóżka nie wstałam. Poszłam spać.

Czy te objawy ją normalne? Szczerze boję się brać kolejnej porcji, bo może być gorzej... czy może organizm nie radzi sobie z nowymi lekami i większymi dawkami? Brać codziennie, co drugi dzień czy lepiej pomału wdrażać np. 2x w tygodniu (B Complex)? Myślałam za pierwszym razem że to przypadek. Ale to już kolejny raz i gorzej wszystko wygląda...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na B complex Jaś napisane żeby go przyjmować razem z jedzeniem.

Na kwasie foliowym z resztą też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:40

Ania1003 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Na B complex Jaś napisane żeby go przyjmować razem z jedzeniem.

Właśnie było z kolacją... no nic, wezmę dzisiaj folian a jutro kolejne podejście.

Poza tym i NIESTETY ja nie łykam kapsułek. Po operacji tarczycy mam problemy z połykaniem większych rzeczy. Dlatego każda tabletka jest dzielona, gryziona albo wysypywana. Complex wsypuję do malutkiej ilości wody i jednym łykiem piję. Pewnie to też ma wpływ ale inaczej tego nie jestem w stanie wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ja jak biorę wit.B to muszę z jedzeniem (i to konkretnym), bo i inaczej masakra. Wzięłam np.wczoraj jakoś 1h przed snem, nie na pusty żołądek ale po jedzeniu a nie do. Później jeszcze bromek i do spania, teraz zdycham, bo czuje jakbym się strula... Wiem, że to przez to właśnie. Dlatego bierz te witaminy tylko do posilkow i staraj się noc na wieczór nie łykać z tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:29

Ania1003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że to 'normalne'. Będe próbowała znaleźć złoty środek. A trzymać mnie trzyma dalej ;) cała od środka pulsuję.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły witaminy z grupy b bierze się rano razem z jedzeniem. Chyba ze są to pastylki pod język wtedy bierze się miedzy posiłkami.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jem bardzo lekkie śniadanie. Często się nienajadam. A na pewno to nie konkretny posiłek. Wieczorem za to często albo nic nie jem, albo jem bardzo późno. Zostaje mi wypróbować z obiadem bo to najbardziej konkretny posiłek w ciągu dnia u mnie.

• Sylviah Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę u hematologa, podobno to bardzo dobra specjalistka. Zobaczymy co powie, dam znać po wizycie.

MTHFR 1298A C homozygota
    PAI-1 4G homozygota
    Czynnik V R2 heterozygota
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylviah wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę u hematologa, podobno to bardzo dobra specjalistka. Zobaczymy co powie, dam znać po wizycie.
    koniecznie przy tych mutacjach walcz o hepraynę.

i apytaj czy mozesz ja wziać od stwierdzonej owulacji 0,4 a potem gdy beta będzie pozytywna to 0,6. Koniecznie zapytaj o to.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    koniecznie przy tych mutacjach walcz o hepraynę.

i apytaj czy mozesz ja wziać od stwierdzonej owulacji 0,4 a potem gdy beta będzie pozytywna to 0,6. Koniecznie zapytaj o to.

I od kiedy brać Acard! Zobaczymy jakie podejście do tego ma kolejny lekarz! ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    I od kiedy brać Acard! Zobaczymy jakie podejście do tego ma kolejny lekarz! ;)

mój lekarz każe brać cały cykl acard. Nawet nie odstawiać na miesiaczkę ale to chyba dlatego, ze ja mam je dośc lekkie i na pewno mi nie grozi krwotok.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ