X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MTHFR - mutacje
Odpowiedz

MTHFR - mutacje

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    A jaka masz ferrytyne ?

Nigdy nie badałam. Badałam ostatnio tylko żelazo i wynik jak wyżej 73 w zakresie 37-145.
    Szukam jakiś badań jeszcze żeby jutro zrobić i mieć na środę do hematologa...
    Bo już mam wrażenie, że po ścianach zacznę chodzić z tego uczucia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 23:12

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Na prawdę na cześć są sterydy ? Kurcze mi powiedział że tylko heparyna. Ech zwariować można. Dobrze ze mam w czw za tydzień wizytę u ginekologa co też w immunologii siedzi może też to sprawdzę. Mam nadzieję że 10 dni po poronieniu nie będzie za późno na te wszystkie badania...
    Na bank przy ana, pcialach pkardiolipinowych, a nie wiem czy też nie przy toczniu.

Ponieważ to będzie nasza ostatnia próba najchętniej jadlabym tez steryd ale bez wskazań gin mi go nie chce dać niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 07:56

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • semi123 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może czy jest możliwość refundacji clecxane ? I co zrobić żeby to uzyskać ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semi123 wrote:
    Czy wiecie może czy jest możliwość refundacji clecxane ? I co zrobić żeby to uzyskać ? :)

Znaleźć ogarniętego lekarza który da receptę ze zniżką :/

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo mutacji dostałam ma refundacje dopiero od bety pozytywnej. Tylko wtedy państwo dofinansowuje.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że są inne schorzenia

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też tak wypisuje- od bety.
    Ale to zależy tylko i wyłącznie od lekarza jaką taktykę obiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjęcia cennika Diagnostyki.

https://megawrzuta.pl/download/634e3ab5d9f9f0888ae93b7dbe9b5489.html

To jest wszystko co wisi na ścianie. Z tego co wiem, to różnice w cenie miedzy miastami są groszowe, bo oni mają cennik narzucany z góry, więc się dużo nie różni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam myśleć?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66941c3956ef.jpg

Z suplementacjami startuję od jutra. Na przestrzeni tych 3tyg. picia Inofolicu jak widać kwas się i tak nie przyswaja, więc MTHFR jak najbardziej wyszło.
    B12 też nie było suplementowane. Homocysteina niestety poczeka na odpowiednie laboratorium.

A co mam myśleć o wynikach odnośnie ASP? Czekam jeszcze na resztę wyników. Nie wiem ile będzie dzisiaj. Powiedziała babka, że dwa z nich będą do 7 dni.
    Czy takie wyniki przy samych granicach dolna i górna to coś oznacza? Ale nie zmienia to faktu, że jedno jest nisko, a drugie wysoko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja... mam pytanie:
    - pierwszy dzień B Complex + Selen- położyłam się do łóżka i zaczęło kręcić się w głowie. Myślałam, że to przez połączenie z Duphastonem i Norprolac bo wzięłam wszystko razem wieczorem.
    - drugi dzień sam folian Swansona- było chyba ok, bo nie pamiętam żebym się źle poczuła,
    - trzeci dzień B Complex i Selen- najpierw wzięłam selen. Położyłam się i znowu zawroty, do tego uczucie jakbym była po jakiś tabletkach znieczulających. Odczekałam 2h zanim przeszło, poszedł B Complex w ruch. Po 15min poczułam się jakbym miała się przekręcić... czułam przełyk, ale najgorzej było z żołądkiem. Niezmierny ból, nasilający się i jakby coś mnie od środka rozpierało. Chciałam dzwonić już po pogotowie, bo nigdy tak mi się nie zrobiło.
    Do tego po każdym z tych leków jakbym miała zwolnienie akcji serca, zaczynają się duszności, gorąco. Po kolejnych 15min ból brzucha przeszedł, ale wróciły zawroty. Już z łóżka nie wstałam. Poszłam spać.

Czy te objawy ją normalne? Szczerze boję się brać kolejnej porcji, bo może być gorzej... czy może organizm nie radzi sobie z nowymi lekami i większymi dawkami? Brać codziennie, co drugi dzień czy lepiej pomału wdrażać np. 2x w tygodniu (B Complex)? Myślałam za pierwszym razem że to przypadek. Ale to już kolejny raz i gorzej wszystko wygląda...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na B complex Jaś napisane żeby go przyjmować razem z jedzeniem.

Na kwasie foliowym z resztą też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:40

Ania1003 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Na B complex Jaś napisane żeby go przyjmować razem z jedzeniem.

Właśnie było z kolacją... no nic, wezmę dzisiaj folian a jutro kolejne podejście.

Poza tym i NIESTETY ja nie łykam kapsułek. Po operacji tarczycy mam problemy z połykaniem większych rzeczy. Dlatego każda tabletka jest dzielona, gryziona albo wysypywana. Complex wsypuję do malutkiej ilości wody i jednym łykiem piję. Pewnie to też ma wpływ ale inaczej tego nie jestem w stanie wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ja jak biorę wit.B to muszę z jedzeniem (i to konkretnym), bo i inaczej masakra. Wzięłam np.wczoraj jakoś 1h przed snem, nie na pusty żołądek ale po jedzeniu a nie do. Później jeszcze bromek i do spania, teraz zdycham, bo czuje jakbym się strula... Wiem, że to przez to właśnie. Dlatego bierz te witaminy tylko do posilkow i staraj się noc na wieczór nie łykać z tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:29

Ania1003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że to 'normalne'. Będe próbowała znaleźć złoty środek. A trzymać mnie trzyma dalej ;) cała od środka pulsuję.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły witaminy z grupy b bierze się rano razem z jedzeniem. Chyba ze są to pastylki pod język wtedy bierze się miedzy posiłkami.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jem bardzo lekkie śniadanie. Często się nienajadam. A na pewno to nie konkretny posiłek. Wieczorem za to często albo nic nie jem, albo jem bardzo późno. Zostaje mi wypróbować z obiadem bo to najbardziej konkretny posiłek w ciągu dnia u mnie.

• Sylviah Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę u hematologa, podobno to bardzo dobra specjalistka. Zobaczymy co powie, dam znać po wizycie.

MTHFR 1298A C homozygota
    PAI-1 4G homozygota
    Czynnik V R2 heterozygota
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylviah wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę u hematologa, podobno to bardzo dobra specjalistka. Zobaczymy co powie, dam znać po wizycie.
    koniecznie przy tych mutacjach walcz o hepraynę.

i apytaj czy mozesz ja wziać od stwierdzonej owulacji 0,4 a potem gdy beta będzie pozytywna to 0,6. Koniecznie zapytaj o to.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    koniecznie przy tych mutacjach walcz o hepraynę.

i apytaj czy mozesz ja wziać od stwierdzonej owulacji 0,4 a potem gdy beta będzie pozytywna to 0,6. Koniecznie zapytaj o to.

I od kiedy brać Acard! Zobaczymy jakie podejście do tego ma kolejny lekarz! ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    I od kiedy brać Acard! Zobaczymy jakie podejście do tego ma kolejny lekarz! ;)

mój lekarz każe brać cały cykl acard. Nawet nie odstawiać na miesiaczkę ale to chyba dlatego, ze ja mam je dośc lekkie i na pewno mi nie grozi krwotok.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ