Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jestem juz po wszystkim dzisiaj widzialam bardzo doladnie swoj zarodek na ekranie super sprawa pani doktor powiedzial ze jest bardzo mocny i mam nadzieje ze teraz sie uda Hannanna mam pytanie ty po transferze bralas dalej plastry? Dzieki dziewczyny za kciuki
Martaja lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Super, że zaczynasz. Nie nastawiaj się tak lepiej. Życzę Ci jak najlepiej ale rozczarowanie bardzo boli. IVF uczy pokory, lepiej podchodzić z lekkim dystansem, ta metoda nie daje przecież 100 % pewności.
Zdaje sobie sprawę z tego że droga do ciąży może być długa. Ale nadzieję trzeba mieć -
kaktus85 wrote:Hej dziewczyny jestem juz po wszystkim dzisiaj widzialam bardzo doladnie swoj zarodek na ekranie super sprawa pani doktor powiedzial ze jest bardzo mocny i mam nadzieje ze teraz sie uda Hannanna mam pytanie ty po transferze bralas dalej plastry? Dzieki dziewczyny za kciuki
Brałam -
alda wrote:Martaja albo Kaktus czy w Porsgrunn jest pokój gdzie można położyć się po punkcji i dojść trochę do siebie ?
jest pokoj w ktorym sa trzy lozka, ja lezalam ponad pol godziny bo sie zle czulam ale reszte kobiet szybko szlya do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 22:32
-
alda wrote:Zoja a nie brałyście pod uwagę inseminacji przed IVF ????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 00:15
-
alda wrote:Martaja albo Kaktus czy w Porsgrunn jest pokój gdzie można położyć się po punkcji i dojść trochę do siebie ?
-
Hej dziewczyny mam pytanie czy pilyscie normalnie kawe, herbete i np cole przez te dwa tygodnie? Mi sie strasznie chce coli I nie mam wogole apetyty zeby zjesc sniadanie to musze sie zmusic I jeszcze jedno pytanie tylko nie pomyslcie o mnie zle czy mialyscie wieksza ochote na seks ? i czy go uprawialyscie ? czy dwa tygodnie kwarantanny
-
Martaja proszę o więcej szczegółów dotyczących punkcji .........
1. Z łóżka już w pokoju gdzie jest punkcja przenoszę się na fotel ginekologiczny ?
2. Gdzie "pozbywam" się dolnej odzieży w pokoju w którym jest punkcja ?
3. Dostanę coś do okrycia ?
4. Werflon wkłuwają w dłoń czy w zgięcie łokciowe ?
Moja trzecia punkcja ale w Riks to całkiem inaczej wyglądało..........
Jeszcze ponad miesiąc a ja już "trzęsę pordkami "
Martaja kiedy brałaś Prednisolon - rano czy wieczorem ?
Dzisiaj byłam wykupić leki i farmaceutka mówiła że rano ale pielęgniarka chyba mówiła wieczorem i teraz już sama nie wiem ? Jaką masz dawkę ?
Kaktus ja nie miałam ochoty tym bardziej że przez dwa tygodnie "wypływał" mi progesteron ...........
-
alda wrote:Martaja proszę o więcej szczegółów dotyczących punkcji .........
1. Z łóżka już w pokoju gdzie jest punkcja przenoszę się na fotel ginekologiczny ?
2. Gdzie "pozbywam" się dolnej odzieży w pokoju w którym jest punkcja ?
3. Dostanę coś do okrycia ?
4. Werflon wkłuwają w dłoń czy w zgięcie łokciowe ?
Moja trzecia punkcja ale w Riks to całkiem inaczej wyglądało..........
Jeszcze ponad miesiąc a ja już "trzęsę pordkami "
Martaja kiedy brałaś Prednisolon - rano czy wieczorem ?
Dzisiaj byłam wykupić leki i farmaceutka mówiła że rano ale pielęgniarka chyba mówiła wieczorem i teraz już sama nie wiem ? Jaką masz dawkę ?
Kaktus ja nie miałam ochoty tym bardziej że przez dwa tygodnie "wypływał" mi progesteron ...........
Alda
Wchodzisz do pomieszczenia gdzie jest parawan tam sciagasz dolne czesc garderoby i dostajesz duzy kawalek materialu jak przescieradlo owijasz sie w to bierzesz swoje ciuchy i idziesz do pokoju gdzie sa trzy lozka , siadasz pani wkluwa ci weflon w zgiecie lokciowe, najpierw wstrzykuje sol a pozniej morfine i lezysz chwiel przychodzi pielegniarak i zabieraja cie razem z lozkiem do innego pomieszczenia i tam siadasz na fotel ginekologiczny, sprawdzaja twoje dane musisz podac numer pesel imie i nazwisko i zaczyna sie caly proces pobierja jajeczka napewno pobiora ci okolo 11, ja pamietam tylko do 8 jajeczka 9,10, 11 to tak przez mgle, zaczelo robic mi sie slabo ulozyli mnie na fotelu nogami do gory a glowa w dol to myslalam ze umre krzyczalam ze chce odwrotnie, i strasznie chcialo mi sie pic dali mi duzy kubek soku czerwonego i przelozyly mnie na lozko i wywiezli z powrotem do tego pierwszego pomieszczenia gdzie stoja trzy lozka , tam dostalam papiery i podpaske i spytala jak sie czuje , ja powiedzilam ze zle to kazali mi lezec, lezalam z pol godziny bo wymiotowac mi sie chcialo i pozniej do domu i odpoczywac dostalam zwolnienie na pare dni i tyle .... nie trzes pordkami bedzie dobrze, a dlaczego juz masz trzecia punkcje co sie dzieje ? a i ja dostalam wczesniej do domu trzy paracety i jakas jeszcze jedna tabletke i mialam to wziasc pol godziny przed zabiegiemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:21
-
Kaktus- ja w przy calej procedurze sie ograniczam z Kawa nie musze bo niepije regularnie takze w moim przypadku jej wykluczenie jest zadnym wurzeczeniem, jak herbaty to Zielona albo ziolowe bo takie lubie a jak mi sie zachce pepsi to sie napije ale ograniczam na maksa bo kofeina jest nie wskazana...jezeli chodzi o seks to rowniez po punkcji jestem zawsze podrazniona(przynajmniej tak sie czuje) i mam uczucie dyskomfortu dosyc dlugo takze rowniez nie mam ochoty no wlasnie i progesteron...
ale mysle, ze wszytsko jest kwestioa idywidualna najwazniejsze jest zebys czula sie dobrze i komfortowo -tak mi sie wydaje , pozdrawiam -
Alda-wogole jak przychodzisz do kliniki do musisz w rejestracji powiedziec, ze juz jestescie i wtedy dostajesz 2 paracety i valium5mg ,tak jak napisala kaktus85 zanim przekroczy sie tak jakby drzwi do sali zabiegowej jest jescze poczekalnia taka mala ogolna w ktorej sie czeka na wezwanie przez pielegniarke i tam sa szafki na kluczyk gdzie mozesz zostawic rzeczy jak torebke i inne pierdolki, nie wiem jak u Was dziewczyny bylo ale u mnie za pierwszym razem bylo tak, ze moj narzeczony byl bardziej spanikowany niz ja (chyba dlatego,ze nie wiedzialam co mnie czeka)i jak juz znalazlam sie na fotelu i zaczela sie cala akcja pobierania jejeczek to mnie bolalo i troche jeczalam, a on sie zrobil blady ze strachu ,ze mi sie cos dzieje i oni sie nim bardziej zaczeli interesowac niz mna i ta pielegniarka og polozyla na to lozko co mnie na nim przywiezli, bo ono stoi w tym pokoju co jest zabieg i czeka na Ciebie az skoncza punkcje i Cie na nim zabiora spowrotem! hahaha