X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda - wczoraj dostałam @ od jutra Femar i w przyszły piątek kontrola u gina .

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus my mimo ivf co miesiąc próbujemy naturalnie mając nadzieje ze tym razem w końcu sie uda. Próbować można a nawet trzeba

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti- my całą stymulację nie zabezpieczaliśmy sie ale masz racje bo na ostatni raz przed punkcją nie doprowadziliśmy do Happy endu do środka

pati1980 lubi tę wiadomość

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Napiszecie mi jak dalej to wygląda, jak często USG itd?

To już jest sprawa indywidualna - zależy jak zareaguszesz na stymulację,ile będzie pęcherzyków , jakiej wielkości będą pęcherzyki itd po kontrolnym USG stymulacja jest kontynuowana na tej samej dawce albo dawka jest zwiększana albo wyznaczają już termin punkcji .

Ja miałam zawsze kontrole po 8 dniach zastrzyków i na tej wizycie już była ustalana data punkcji .

Ale dziewczyny mają czasami kontrole co dwa dni ;-) - zależy jaka jest reakcja na leki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:31

Zoja36, Alutka 32 lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Alda - wczoraj dostałam @ od jutra Femar i w przyszły piątek kontrola u gina .

Super coś się zaczyna dziać :-)

Mam pytanie dostałaś skierowanie na kontrole z kliniki do ginekologa w swojej okolicy ? Jak załatwia się taką kontrole? Trzeba mieć skierowanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:37

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Byłam w szpitalu, zrobili ultralyd i dostałam zastrzyki rozrzedzajace krew bo jestem lekko overstimulert... Znowu zastrzyki narazie przez około 25 dni

O rany ........ Mam nadzieje że te zastrzyki Ci pomogą .

Jak się czujesz ? Jest lepiej czy coraz gorzej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:37

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda - sama sobie musiałam taka wizytę zamówić . Zadzwoniłam do swojego gina ( oczywiście nie miała wolnego terminu) ale jak powiedziałam ze to kontrola przed ivf, zalecenie przez Haugesund to znalazła czas !!

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda czuje ten brzuch ale da się żyć. Leżąca nie jestem na szczęście

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    To już jest sprawa indywidualna - zależy jak zareaguszesz na stymulację,ile będzie pęcherzyków , jakiej wielkości będą pęcherzyki itd po kontrolnym USG stymulacja jest kontynuowana na tej samej dawce albo dawka jest zwiększana albo wyznaczają już termin punkcji .

Ja miałam zawsze kontrole po 8 dniach zastrzyków i na tej wizycie już była ustalana data punkcji .

Ale dziewczyny mają czasami kontrole co dwa dni ;-) - zależy jaka jest reakcja na leki ;-)
    Dokładnie-sprawa indywidualna. Ja miałam usg co dwa dni(krótki protokół).

Zoja36 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!
    Po pierwsze Hannanna ...ściskam mocno! Życzę Ci dużo siły i mam nadzieję, że szybko odnajdziesz moc do dalszej walki !

Za pozostałe trzymam kciuki! Widzę, że czeka nas trochę testowania niebawem :) oby wszystkie testy miały II kreseczki !!.
    Aaaaa i gratuluję mrozaków!! Z tego muszą być piękne dzieci !! :)

Ja wróciłam wczoraj z Polski. Robiłam ponownie badania i tym razem mam piękne TSH 1,3 :D ft3 i ft4 w normie. Doktor mówiła, że ostatnie wyniki mogły byc skutkiem stresu i zmęczenia lub te obecne obniżyły się po stosowaniu orgametrilu. Niestety dopiero we wtorek po wizycie odebrałam atpo (wynik 145 przy normie do 34) i atg (727 przy normie do 115) są poza normą więc chyba coś się dzieje. Wysłałam do lekarza i czekam na interpretacje.

Dzisiaj dzwoniłam do novum z zapytaniem o kariotypy...i moje i męża są OK :D dawno się tak nie ucieszyłam. Teraz czekam do 7go lutego żeby sprawdzić na usg czy orgametrill wykurzył te paskudne torbiele . Jeśli wszystko będzie dobrze to umawiam się na wizytę startową...a jeśli nie to nie wiem bo nie pytałam :P Będę myśleć o tym jak zajdzie taka konieczność :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wiadomosc z kliniki ze moje wyniki Tsh sa w normie. Wiec moze wtedy bylo cos nie tak. Chodz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec. :-)

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:

Ja wróciłam wczoraj z Polski. Robiłam ponownie badania i tym razem mam piękne TSH 1,3 :D ft3 i ft4 w normie. Doktor mówiła, że ostatnie wyniki mogły byc skutkiem stresu i zmęczenia lub te obecne obniżyły się po stosowaniu orgametrilu. Niestety dopiero we wtorek po wizycie odebrałam atpo (wynik 145 przy normie do 34) i atg (727 przy normie do 115) są poza normą więc chyba coś się dzieje. Wysłałam do lekarza i czekam na interpretacje.

Najprawdopodobniej Hashimoto, pewnie czeka Ciebie usg tarczycy i wtedy będzie wiadomo. To też może być przyczyną niepowodzeń :(
    To już choroba cywilizacyjna :(

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka na wizycie u endokrynologa miałaś robione USG tarczycy???

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka na wizycie u endokrynologa miałaś robione USG tarczycy???
    Hej! No właśnie nie miałam, mam mieć na następnej wizycie bo w sumie nie było niepokojących wskazań. Niestety dopiero po wizycie odebrałam resztę wyników.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Najprawdopodobniej Hashimoto, pewnie czeka Ciebie usg tarczycy i wtedy będzie wiadomo. To też może być przyczyną niepowodzeń :(
    To już choroba cywilizacyjna :(
    Czy Ty masz Hashimoto zdiagnozowane?? Te moje wyniki takie dyskusyjne. Niby coś się dzieje ale tsh ft3 i ft4 w normie. Możliwe, że to dopiero początek choroby??

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co myślicie-jakieś dośiwiadczenia- co po 4 nieudanych próbach? Czekam aż mi wyślą plan. Najlepsze,że nie wiadomo co to będzie. Wielka niespodzianka. Co za żałość.

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam w ogóle samopoczucia? Jak się czujecie,jak żyjecie? Ja od wczoraj rozmyślam co dalej i nic mądrego mi do głowy nie przychodzi. Wcale nie jestem przekonana czy chcę dalej faszerować się tymi hormonami. A co,jak kolejny rok pójdzie na marne?Oczywiście,tego nie wiadomo.. ale ja wcale nie czuję,że jestem tu dobrze leczona. Książki można pisać o metodach leczenia tutaj :( Jak na razie jestem mega rozgoryczona. Mój nastrój jest kanapowo-szlafrokowy. Nic mi się nie chce :(

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Kaktus my mimo ivf co miesiąc próbujemy naturalnie mając nadzieje ze tym razem w końcu sie uda. Próbować można a nawet trzeba

My tez caly czas probujemy ale nic :( a w dodotaku robie juz drugi dzien test na owulacje i negatywny wiec chyba ten miesiac odpada :(

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Nie Kaktus zarodek 5 dniowy nie może być rozmrażamy na 5 dni przed transferem Oni rozmrażają zarodki w dniu transferu ;-) Transfer będziesz miała 5 dni po swojej owulacji pewnie o to chodziło ;-)

a wlasnie ze nie... pani mi powiedziala wczoraj ze jak bede miec test na owalacje pozytywny np w sobote czy w niedziele to mam do nich pisac i laboratorium wyjmie moj zarodek zeby sie rozmrozil i w piatym dniu jezeli bedzie ok to zrobia zaplodnienie

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus a który to dzien Twojego cyklu ? Moze Pani w informacji nie wie ,że Ty masz zamrożone zarodki pięciodniowe. Ja mam dwudniowe i tez jak będę miała owulacje to je rozmrożą i poinformują mnie kiedy będzie transfer najpierw bedą obserwować czy sie prawidłowo dzielą ale dłużej niż 5 dni sie zarodków nie trzyma. Moze jej chodziło o to ze jak dostaniesz owulacje to zarodek rozmrożą po pięciu dniach .

Alutka
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ