Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
kaktus85 wrote:niestety odwolali mi transfer jestem taka zla na nich !!! mam pyatnie czy mozna pzrzenies zamrazaki do innej kliniki czy trzeba w innej wszystko na nowo? ALda przykro mi ale glowa do gory zbieramy sily i czekamy na nastepny miesiac
-
Alda strasznie to smutne, tak mi przykro
Co dalej planujesz Kochana? Bądź silna, bo musisz w końcu zostać mamą.
Dziękuję za link do wstawiania zdjęć. Ogarnę to i wstawię ten plan. Mam zacząć w 20 dniu cyklu. Według tego co czytam na planie, to najpierw synarela, potem zastrzyki, ale myli mnie rozpiska i to co mówiła pielęgniarka. No chyba że we dwie ja źle zrozumiałyśmy. Już sama nie wiem -
Zoja
Musisz zadzwonić do nich i się dokładnie zapytać czy spray zaczynasz razem z zastrzykami
To zdanie mnie zastanawia:
Har du Ikke hatt blødning for du skal starte med hormonsprøytene tar du kontakt med avdelingen
Dziewczyny co Wy myślicie ????????
Aggga do piątku jeszcze tylko dwa dni dasz radę Trzymam kciuki POWODZENIA
-
Zoja - z doświadczenia wiem , ze jak zadzwonisz do nich poinformować ze dostałaś okres oni Ci wyślą jeszcze raz plan z konkretnymi datami . To ze na 20 dzien po @ synarella to sie zgadza ale zbieranie jajeczek na kilka dni przed @ to jest trochę dziwne. I sprzeczne z tym zdaniem ze jesli nie będzie krwawieni po rozpoczęciu masz im dac znać . Ja tez miałam tak napisane ogólnie nasz plan wyglada tak samo tylko dawki zmienione ! Ja miałam spray 3 tygodnie przed zastrzykami wiec po rozpoczęciu synarelli jeszcze okres dostałam normalnie po 7 dniach . Wiec sugerują ze Ty tez powinnaś ją dostać . Albo poczekaj na @ i wtedy sie wszystkiego dokładnie dowiesz albo dzwon do nich . Ja dzwoniłam z każdą pierdołą i nigdy nie było problemu .Alutka
-
alda przykro mi, że się nie udało.
Zoja moja rozpiska wyglądała tak samo , dawki tylko inne. Na planie przy zdaniu : start ze sprejem do nosa miałam podana datę kiedy mam zacząć. chyba jakoś 2 tyg przed stymulacją właściwą brałam spray a potem zastrzyki i kontynuacja sprayu. Zadzwoń i dopytaj moim zdaniem brakuje tam wskazania kiedy masz zacząć spray .
Skontaktowała się ze mną endokrynolog u której miałam wizytę. Przejrzała wyniki i diagnoza hashi . Jakie są Twoje doświadczenia z leczeniem w Norwegii, jak lekarze odnoszą się do tej choroby?? Muszę się jutro umówić do lekarza żeby zapytać co dalej. Okazuje się, że moje problemy i bóle w stawach mogę zawdzięczać właśnie hashimoto. Do tej pory za wszystko winiłam pracę ...zmęczenie,złe samopoczucie i bóle po wysiłku..ale właśnie przez hashi jestem chyba bardziej podatna.
Dziewczyny a Wy kiedy testujecie ?? Jak Wasze samopoczucie?
Ja czekam z niecierpliwością na 7go, okaże się czy leczenie jest skuteczne. -
Mar2śka spray mam zacząć w 20 dniu cyklu w marcu. Jak dostanę @ mam zadzwonić i wtedy podadzą mi konkretną datę. Wtedy też zapytam o wszystko, bo ten plan ma wiele wątpliwości.
Co do Hashimoto, ja leczę się tylko w Polsce. Tutaj raz robiłam wyniki i czekałam na nie trzy tygodnie, i tak dobrze że fastlege zgodził się wysłać je pocztą. Moja koleżanka też choruje na Hashimoto i chciała tutaj iść do endo, to najpierw fastlege zrobił jej badania, potem wyniki przesłał na konsultacje i stwierdzili że wyniki ma w normie czyt. TSH i nie potrzebuje wizyty u endo. Czyli musiałaby przestać brać hormon, TSH by podskoczylo i może wtedy dostałaby wizytę u endo Dlatego ja tylko w Polsce, znalazłam teraz taką fajną, że oprócz wizyt mogę kontaktować się z Nią przez email. W ostateczności robię wyniki tutaj i jej wysyłam.
Twoje problemy o których piszesz to faktycznie objawy Hashimoto.
Polecam Ci zbadanie poziomu D3, B12, żelaza, ferrytyny. Do tego dobrze suplementowac selen np. Orzechy brazylijskie oraz cynk, ja biorę tabletki.