Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggga08 wrote:Zrobilam test wczoraj i dzis (dzis jest 10 dzien od transferu). Testy niestety negatywne. Test z krwi mam za 2 dni.
Alutka u mnie wskazaniem było TSH , niby mieszczę się w widełkach ale pielęgniarka w novum zasugerowała ,że powinnam zrobić dodatkowe badania u endokrynologa bo moje TSH z przed roku 3,18 i z grudnia 3,07 jej zdaniem za wysokie na mój wiek i na starania o ciążę. Endokrynolog mimo chwilowych dobrych wyników kazała mi zrobić atpo i atg i tutaj wyniki były dodatnie, co wskazuje na Hashi.
Zoja ja będę próbowała mimo wszystko z moim fastlege coś zdziałać bo w zeszłym roku kilka razy miałam zwolnienie ze względu na bóle w stawach w różnych miejscach a raz nawet ze szpitala bo miałam paskudne zapalenie stawów (kostki) z takim obrzękiem , że nie mogłam ani chodzić ani ubrać butów! i tak mnie miesiąc trzymało. Wtedy było podejrzenie RZS lub NZJ bo miałam tez problemy jelitowe. Badania w kierunku RZS wyszły negatywnie. Tak sobie myślę, że to może przez Hashimoto i mam jakąś nietolerancję pokarmową może. Już miałam zamiar się zwalniać tak się źle czułam ale może znalazł się winowajca. Muszę coś z tym zrobić bo przy takim obciążaniu stawów długo nie pociągnę. Zabrzmi to głupio ale jak nie pracuję to wszystkie większe dolegliwości mi przechodzą, czuję się świetnie Byłam ciekawa jakie mają tutaj podejście ogólnie do potwierdzonego Hashimoto. Czytałam, że ogólnie często jest bagatelizowana ta choroba. A i wiecznie mam anemie ! To chyba też może być powiązane? bez żelaza u mnie wyniki tragiczne i tak mam już od 21 rżHannanna lubi tę wiadomość
-
Zoja36 wrote:Mar2śka dla Ciebie:
https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/artykul/jak-naturalnie-poprawic-konwersje-hormonow-tarczycy
Trzymajcie kciuki żeby w środę nie było śladu po moich torbielach. Jak wszystko będzie dobrze to chyba na 12 lub 13.02 będę miała ustawioną wizytę startową. Udało mi się załatwić w pracy 4 tyg urlopu bezpłatnego nie będę musiała wykorzystywać swojego urlopu na in vitro.
A Wy jak się macie ?
Będę się starała zapisać na wizytę do fastlege w miarę sprawnie, byłam dzisiaj ale okazało się ,że klinikę mi zlikwidowali i lekarz przyjmuje w innym miejscu. Sama jestem ciekawa czy mnie nie wyśmieje. -
Alutka 32 wrote:nie bardzo rozumiem tych nawiasów Tsh 1.1 (0.36-3,6) FT4 13 (9-19) któraś to zrozumie ?
W nawiasach są normy
Jak będziesz w Polsce to zrób sobie TSH, FT4,FT3 , anty- TPO ,anty- TG
Aggga przykro mi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 16:59
-
Alutka 32 wrote:Cześć dziewczyny byłam u gina . Zapisała mi na kartce moje wyniki z tarczycy i twierdzi ze są idealne. Pomoże mi któraś zinterpretować wyniki bo nie bardzo rozumiem tych nawiasów Tsh 1.1 (0.36-3,6) FT4 13 (9-19) któraś to zrozumie ?
-
Alutka, ja też mam TSH w normie, ale przeciwciała wysokie plus charakterystyczny obraz na USG i diagnoza Hashimoto. Od wielu lat przyjmuję Euthyrox w małej dawce, mimo że TSH jest w normie. Tak leczą w Polsce. Nie wiem, jak tutaj.
A tak przy okazji, to warto raz na jakiś czas sobie zrobić USG tarczycy, choćby ze względu, żeby zobaczyć, czy żadne guzy się nie przyplątują. Wyniki z krwi nie zawsze to zasugerują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:41
-
Narazie sie uspokoiłam ze tarczyca w porządku , oczywiście uzupełnię badania ale dopiero w okresie wakacyjnym będę w Polsce a tutaj żadnych szans na dodatkowe badania o których piszecie . Jesli do wakacji nie uda sie z dwoma jajeczkami które mam wtedy będę robic w Polsce wszystkie badania które będę mogła zrobic w trakcie urlopu .Alutka
-
Alutka 32 wrote:Narazie sie uspokoiłam ze tarczyca w porządku , oczywiście uzupełnię badania ale dopiero w okresie wakacyjnym będę w Polsce a tutaj żadnych szans na dodatkowe badania o których piszecie . Jesli do wakacji nie uda sie z dwoma jajeczkami które mam wtedy będę robic w Polsce wszystkie badania które będę mogła zrobic w trakcie urlopu .
Powodzenia -
Zoja - mogę spróbować , napisałam tak z tego względu ze mam dwa dobre wyniki wiec nie będzie podstaw do kolejnych badań . Tak jak mówiła Ginekolog ze pod względem tarczycy jest pięknie i ze tam nic sie dziać nie moze wiec obstawiałam ze to samo usłyszę od Fastlege. Tylko swoją drogą dziwne ze robią badania ale nie wszystkie które moga wykryć Tarczyce .Alutka