X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Zrobilam test wczoraj i dzis (dzis jest 10 dzien od transferu). Testy niestety negatywne. Test z krwi mam za 2 dni.
    Trzymam dalej kciuki !
    Alutka u mnie wskazaniem było TSH , niby mieszczę się w widełkach ale pielęgniarka w novum zasugerowała ,że powinnam zrobić dodatkowe badania u endokrynologa bo moje TSH z przed roku 3,18 i z grudnia 3,07 jej zdaniem za wysokie na mój wiek i na starania o ciążę. Endokrynolog mimo chwilowych dobrych wyników kazała mi zrobić atpo i atg i tutaj wyniki były dodatnie, co wskazuje na Hashi.

Zoja ja będę próbowała mimo wszystko z moim fastlege coś zdziałać bo w zeszłym roku kilka razy miałam zwolnienie ze względu na bóle w stawach w różnych miejscach a raz nawet ze szpitala bo miałam paskudne zapalenie stawów (kostki) z takim obrzękiem , że nie mogłam ani chodzić ani ubrać butów! i tak mnie miesiąc trzymało. Wtedy było podejrzenie RZS lub NZJ bo miałam tez problemy jelitowe. Badania w kierunku RZS wyszły negatywnie. Tak sobie myślę, że to może przez Hashimoto i mam jakąś nietolerancję pokarmową może. Już miałam zamiar się zwalniać tak się źle czułam ale może znalazł się winowajca. Muszę coś z tym zrobić bo przy takim obciążaniu stawów długo nie pociągnę. Zabrzmi to głupio ale jak nie pracuję to wszystkie większe dolegliwości mi przechodzą, czuję się świetnie :/ Byłam ciekawa jakie mają tutaj podejście ogólnie do potwierdzonego Hashimoto. Czytałam, że ogólnie często jest bagatelizowana ta choroba. A i wiecznie mam anemie ! To chyba też może być powiązane? bez żelaza u mnie wyniki tragiczne i tak mam już od 21 rż

Hannanna lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anemia może też wynikać z niedoboru B12, ale tego to naprawdę są różne przyczyny.
    Jednak sprawdź sobie. Przy Hashimoto często coś jeszcze się przyplatuje. Daj znać jak Twój fastlege zareaguje, jestem ciekawa.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka dla Ciebie:
    https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/artykul/jak-naturalnie-poprawic-konwersje-hormonow-tarczycy

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Mar2śka dla Ciebie:
    https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/artykul/jak-naturalnie-poprawic-konwersje-hormonow-tarczycy
    Ooo dziękuję bardzo :)
    Trzymajcie kciuki żeby w środę nie było śladu po moich torbielach. Jak wszystko będzie dobrze to chyba na 12 lub 13.02 będę miała ustawioną wizytę startową. Udało mi się załatwić w pracy 4 tyg urlopu bezpłatnego :D nie będę musiała wykorzystywać swojego urlopu na in vitro.
    A Wy jak się macie ?
    Będę się starała zapisać na wizytę do fastlege w miarę sprawnie, byłam dzisiaj ale okazało się ,że klinikę mi zlikwidowali i lekarz przyjmuje w innym miejscu. Sama jestem ciekawa czy mnie nie wyśmieje.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny byłam u gina . Zapisała mi na kartce moje wyniki z tarczycy i twierdzi ze są idealne. Pomoże mi któraś zinterpretować wyniki bo nie bardzo rozumiem tych nawiasów Tsh 1.1 (0.36-3,6) FT4 13 (9-19) któraś to zrozumie ?

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- jak u Ciebie sytuacj?

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety wynik negatywny...

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga przykro mi bardzo

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    nie bardzo rozumiem tych nawiasów Tsh 1.1 (0.36-3,6) FT4 13 (9-19) któraś to zrozumie ?

W nawiasach są normy ;-)

Jak będziesz w Polsce to zrób sobie TSH, FT4,FT3 , anty- TPO ,anty- TG ;-)

Aggga przykro mi :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 16:59

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga :( przyko mi bardzo! Trzymam kciuki za następne podejście

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem bardzo zaskoczona, miałam przeczucie że nic z tego... Trudno, próbujemy dalej

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Cześć dziewczyny byłam u gina . Zapisała mi na kartce moje wyniki z tarczycy i twierdzi ze są idealne. Pomoże mi któraś zinterpretować wyniki bo nie bardzo rozumiem tych nawiasów Tsh 1.1 (0.36-3,6) FT4 13 (9-19) któraś to zrozumie ?
    TSH super, ale tak jak pisze Alda uzupełnij wyniki.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga bardzo przykro, walcz dalej.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, ja też mam TSH w normie, ale przeciwciała wysokie plus charakterystyczny obraz na USG i diagnoza Hashimoto. Od wielu lat przyjmuję Euthyrox w małej dawce, mimo że TSH jest w normie. Tak leczą w Polsce. Nie wiem, jak tutaj.
    A tak przy okazji, to warto raz na jakiś czas sobie zrobić USG tarczycy, choćby ze względu, żeby zobaczyć, czy żadne guzy się nie przyplątują. Wyniki z krwi nie zawsze to zasugerują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:41

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi przycina wiadomości i wysyła tylko pierwsze zdanie ! Tez tak macie ?

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie sie uspokoiłam ze tarczyca w porządku , oczywiście uzupełnię badania ale dopiero w okresie wakacyjnym będę w Polsce a tutaj żadnych szans na dodatkowe badania o których piszecie . Jesli do wakacji nie uda sie z dwoma jajeczkami które mam wtedy będę robic w Polsce wszystkie badania które będę mogła zrobic w trakcie urlopu .

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga bardzo mi przykro. Przytulam!

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Narazie sie uspokoiłam ze tarczyca w porządku , oczywiście uzupełnię badania ale dopiero w okresie wakacyjnym będę w Polsce a tutaj żadnych szans na dodatkowe badania o których piszecie . Jesli do wakacji nie uda sie z dwoma jajeczkami które mam wtedy będę robic w Polsce wszystkie badania które będę mogła zrobic w trakcie urlopu .
    Dlaczego w okresie wakacyjnym. Tutaj możesz iść do fastlege i powiedzieć jakich badań potrzebujesz i zrobisz na miejscu. Poproś żeby wyniki przesłał Ci pocztą. Ja tak zrobiłam, co prawda czekałam 3 tyg na pocztę ale wyniki dostałam. Powiedziałam że wyniki potrzebuje dla mojej endokrynolog w Polsce, nie zrobił mi problemu.
    Powodzenia

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Znowu mi przycina wiadomości i wysyła tylko pierwsze zdanie ! Tez tak macie ?
    A nie wstawiasz czasem emotek z telefonu?
    U mnie taki był powód ucinania moich wiadomości.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja - mogę spróbować , napisałam tak z tego względu ze mam dwa dobre wyniki wiec nie będzie podstaw do kolejnych badań . Tak jak mówiła Ginekolog ze pod względem tarczycy jest pięknie i ze tam nic sie dziać nie moze wiec obstawiałam ze to samo usłyszę od Fastlege. Tylko swoją drogą dziwne ze robią badania ale nie wszystkie które moga wykryć Tarczyce .

Alutka
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ