X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, Alutka dziękuję Wam za odpowiedzi, rozjaśnilo mi się wszystko.
    Muszę w kwietniu wyjechać do Polski i teraz dzięki Wam mniej więcej wiem jak to ogarnąć.

Hannanna A Ty nie poddawaj się. Jesteśmy tutaj i będziemy Cię wspierać. I nastaw się dobrze, często dobre nastawienie działa cuda :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie lipa straszna :/ na usg nadal widać torbiele. Jakby tego było mało przy ostatniej punkcji lekarz "próbował" usunąć torbiel ...z tym, że strasznie nieudolnie. Nie została usunięta do końca i w środku zrobił się skrzep -tak podsumowała to ginekolog u której byłam dzisiaj na usg. Mam ochotę umordować tych norweskich konowałów z Haugesund bo przez nich prawdopodobnie czeka mnie znów operacja. Po 17 mam jeszcze konsultacje z lekarzem z novum.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka - Brak słów !!! A byłaś juz u Fastlege w sprawie Hashimoto? Coś działasz w tej srawie ?

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hej! U mnie lipa straszna :/ na usg nadal widać torbiele. Jakby tego było mało przy ostatniej punkcji lekarz "próbował" usunąć torbiel ...z tym, że strasznie nieudolnie. Nie została usunięta do końca i w środku zrobił się skrzep -tak podsumowała to ginekolog u której byłam dzisiaj na usg. Mam ochotę umordować tych norweskich konowałów z Haugesund bo przez nich prawdopodobnie czeka mnie znów operacja. Po 17 mam jeszcze konsultacje z lekarzem z novum.
    Banda idiotów.Brak słów.

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda mam do Ciebie pytanie odnośnie tego certyfikatu. Czy jechałaś osobiście po niego, czy szpital przysłał Ci pocztą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:33

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja byłam w klinice ;-)

Mar2śka co mówił lekarz w NOvum ?

Alutka kiedy transfer ?

Aggga co u Ciebie?

Kaktus kiedy następny transfer, też na naturalnym cyklu ?

Hannanna decyzja podjęta czy nadal nie wiesz co robić ? U mnie jest odwrotnie psychicznie bardzo dobrze daje radę ale za to fizycznie jest znacznie gorzej .

Ja miałam bardzooooooo długi okres , lało się jak z hydrantu o bólu nie wspomnę ;-) i miałam dodatkową "atrakcje" dopadła mnie grypa żołądkowa + wysoka gorączka . Przez ostatni tydzień jadłam tylko banany i piłam wodę . Schudłam 4kg a jak się zobaczyłam w lustrze to się przestraszyłam ......... blada jak ściana, skóra cieńka jak papier - pewnie mam anemie.......:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:17

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja odezwij się bo się o Ciebie martwię ................

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda jeszcze nic nie wiem . Jutro mają dzwonić.

Alutka
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda życzę zdrowia. W Norwegii można kupić żelazo w aptece bez recepty o dużym stężeniu 100 mg. Nazywa się niferex. Koszt ok 200 nok za 50 kapsułek.
    Zbieraj siły Kochana.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po transferze świeżego zarodka również miałam bardzo ciężki,bolący i długi okres :/
    W sumie to chciałabym spróbować ponownie podejść do tego wszystkiego. Wczoraj poszłam do apteki i zamiast wykupić receptę i być lżejsza o pare tys kr ;) to tylko zapytałam ile trzeba ewentualnie czekać na leki. Nie wiem czemu nagle zwątpiłam w to wszystko. Zgodę w sumie już wysłałam do kliniki. No nic,mam jeszcze ze dwa tyg do myślenia ;)

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po transferze . Troszke zawiedziona jestem bo mam zarodek dwudniowy dzis rozmrożony ale bardziej rozwinięty. Liczyłam na troszke starszy zarodek .Myślałam ze oni zadzwonią dzis poinformować jak wyglada sytuacja i umówić nas na transfer . A tu w słuchawce wszystko jest Ok prosze przyjechać dzisiaj . Troszke komplikacji i stresu było z pracą. Ale udało sie dojechać

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ale niespodzianka ;-) niech "maluch" znajdzie sobie wygodne miejsce na 9 miesięcy :-) Trzymam kciuki :-)

Masz jakieś leki ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna jakie masz leki i dawki ?

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hannanna jakie masz leki i dawki ?

Puregon 125 i Orgalutran 0,25. Krótki protokół.

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda . Ja nie mam żadnych leków , żadnej luteiny nic . To jest na cyklu naturalnym wiec mam brać tylko witaminy .

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alutka-ja na naturalnym brałam Luteinę. Jak widać co klinika to totalnie inne podejście.

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna - wiem pamietam ze brałaś. Dlatego tez byłam w szoku jak dostałam plan . Jeszcze gdyby sprawdzili czy produkuje w tym momencie odpowiednia ilość wszystkiego to wtedy jak najbardziej . Ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie nastawiam się na dobre wieści . Skoro żadnej z Was sie nie udało to dlaczego mi miałoby sie udać . Tym razem oprócz siostrze ( która ciągle sie wypytywała ) nic nie mówiliśmy . Nie mam ochoty każdemu z osobna opowiadać jak sie czuje itd.

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Póki co nie wiem nic.Dr Lewandowski na urlopie. Miałam w zastępstwie konsultacje z innym ale on kazał czekać aż wróci mój lekarz. W przyszłym tygodniu będę wiedziała więcej, na razie biorę te same leki.

Alda a Ty jak się czujesz?? Już trochę lepiej fizycznie??
    Alutka trzymam kciuki!!
    Hannanna jak nastroje?
    Ciekawe co się dzieje z Martaja, dawno się nie odzywała.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja narazie nic nie mam czekam na @ i pozniej zobaczymy, niby mam miec znowu naturalny bez zadnych lekaow....ale jakos stracilam nadzieje na co kolwiek i nie wiem czy podejde do ostatniej proby....:( mam jeszcze pare dni wiec wszystko przemysle i sie zastanowie...Trzymam za was wszystkie kciuki i powodzenia.... ;) :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kaktus ! Jeśli nie czujesz się komfortowo do podchodzenia na cyklu naturalnym to może powiedz lekarzowi, że chcesz na sztucznym spróbować :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ