Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Szmivers..ja jestem pod stala kontrola endokrynolga ( polskiego oczywiscie) i mi caly czas powtarza, ze zeby zajsc w ciaze TSH powinno byc nie wieksze niz 1.0
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygladaja te zastrzyki? Ja w sumie juz robilam sobie zastrzyki w brzuch. Mam za gesta krew i w ciazy ( cala ciaze) musze robic sobie zastrzyki w brzuch z heparyny. Czy te do stymulacji sa podobne? Takie niewielkie? -
Do 20 dnia cyklu nic się nie przyjmuje? Ciekawa jestem jak to wszystko wygląda teraz mi zmienią procedurę. Podobno mam niedugo zaczynac w tym cyklu. Za pierwszym podejściem 1 raz miałam usg 2 dni przed punkcja.Alda jak miałaś? USG jest częściej czy tylko ten 1 raz ? Trochę zaczynam myśleć .....Madalada
-
Nic się nie przyjmuje do 20 dnia cyklu. 20 dnia rozpoczynasz sprayem całą procedurę.
Ty teraz pewnie będziesz stymulowana jak większość dziewczyn w Norwegii czyli ( spray, zastrzyki, Ovitrelle,progesteron) mi na wizycie mówili że to standard w Norwegii Zmieniają się jedynie zastrzyki ale w Porsgrunn często stosuje się zastrzyki Menpour
Ja miałam USG w trakcie stosowania sprayu ale przed rozpoczęciem zastrzyków, dopiero wtedy powiedzieli mi jakie zastrzyki i kiedy mam je zacząć brać następnie USG miałam po 7 dniach brania zastrzyków, sprawdzali jak rosną pęcherzyki i ustalili termin punkcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 13:03
-
I wszystko jasne. Od początku. Mieszkam w Stavanger i próbuje się dowiedzieć gdzie tutaj w okolicy jest publiczna klinika IVF. Jeszcze nie byłam u lekarza, dopiero rozpoznaje się w temacie. I liczę na pomoc forumowiczek. Bo po przeczytaniu całego wątku o Norwegii widzę tylko okolice Oslo i ktoś wspomniał o Bergen. Kochane forumowiczki czy macie jakieś informacje o okolicach Stavanger? Pozdrawiam
-
Cześć dziewczyny! Witaj Zoja
Ja biorę Synarelę od środy (20 dzień cyklu), na razie nie czuję żadnych skutków ubocznych, ale czytałam że trzeba trochę czasu żeby poczuć efekt "menopauzy", a niektóre dziewczyny w ogóle nic nie czują W przyszłym tygodniu dochodzą mi zastrzyki Menopur i Puregon. No i za radą Pelaski idę do fastlege spytać się o TSH.
Trzymajcie się, i miłego tygodnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 17:20