X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 23 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers..ja jestem pod stala kontrola endokrynolga ( polskiego oczywiscie) i mi caly czas powtarza, ze zeby zajsc w ciaze TSH powinno byc nie wieksze niz 1.0

Powiedzcie mi dziewczyny jak wygladaja te zastrzyki? Ja w sumie juz robilam sobie zastrzyki w brzuch. Mam za gesta krew i w ciazy ( cala ciaze) musze robic sobie zastrzyki w brzuch z heparyny. Czy te do stymulacji sa podobne? Takie niewielkie?

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zastrzyki do stymulacji są niewielkie , malutka i cieniutka igiełka.Mi mąż robił zastrzyki (jeden raz musiałam sama bo był w pracy przyznam się ze miałam stres ale dałam i nawet nie poczułam

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pewnie podobne do tych z heparyny...ja sama sobie robie, nie boję sie:)

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam mam takie pytanko jak jest z tym sprayem bo tak się zastanawiam czy on tez jest od pierwszego dnia cyklu (za pierwszym podejściem ja nie miałam spray do nosa tylko zaczynałam tabletkami letrozol

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam letrozol zastrzyki- bemfola, lutinus no i zastrzyk na pęknięcie ovitrelle a Wy jak macie/mialyscie?
    Miłego dnia

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Od 20 dnia cyklu zaczyna się stosować spray Synarela :-) rano o godzinie 8 i wieczorem o 20 :-)

baczka12 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 20 dnia cyklu nic się nie przyjmuje? Ciekawa jestem jak to wszystko wygląda teraz mi zmienią procedurę. Podobno mam niedugo zaczynac w tym cyklu. Za pierwszym podejściem 1 raz miałam usg 2 dni przed punkcja.Alda jak miałaś? USG jest częściej czy tylko ten 1 raz ? Trochę zaczynam myśleć .....

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam źle napisałam mam zacząć od przyszłego cyklu

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie przyjmuje do 20 dnia cyklu. 20 dnia rozpoczynasz sprayem całą procedurę.

Ty teraz pewnie będziesz stymulowana jak większość dziewczyn w Norwegii ;-) czyli ( spray, zastrzyki, Ovitrelle,progesteron) mi na wizycie mówili że to standard w Norwegii ;-) Zmieniają się jedynie zastrzyki ale w Porsgrunn często stosuje się zastrzyki Menpour ;-)

Ja miałam USG w trakcie stosowania sprayu ale przed rozpoczęciem zastrzyków, dopiero wtedy powiedzieli mi jakie zastrzyki i kiedy mam je zacząć brać :-) następnie USG miałam po 7 dniach brania zastrzyków, sprawdzali jak rosną pęcherzyki i ustalili termin punkcji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 13:03

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Przeczytałam całe wątek na forum. I cieszę się że tu trafiłam. Wszystkim życzę spełnienia marzeń o maluszku

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 2 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zoja36:) Ty tez podchodzisz do in vitro w Oslo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 11:25

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pelaska

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa, nie widać całych moich wiadomości, ale chyba wiem dlaczego. Nie mogę używać emotek z telefonu

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystko jasne. Od początku. Mieszkam w Stavanger i próbuje się dowiedzieć gdzie tutaj w okolicy jest publiczna klinika IVF. Jeszcze nie byłam u lekarza, dopiero rozpoznaje się w temacie. I liczę na pomoc forumowiczek. Bo po przeczytaniu całego wątku o Norwegii widzę tylko okolice Oslo i ktoś wspomniał o Bergen. Kochane forumowiczki czy macie jakieś informacje o okolicach Stavanger? Pozdrawiam

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co znalazłam. Może się komuś przyda:
    http://www.barnloshet.no/fertilitetsklinikker-norge/

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy skierowani do Porsgrunn. Teraz jesteśmy w trakcie badań i niedługo wszystko będzie tam wysłane. Ale Ty masz bliżej do Bergen:)

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was widzę ze jest nas juz więcej czekających na NASZE UKOCHANE WYCZEKIWANE MALUSZKI miłego dnia dla Wszystkich.

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers co u Ciebie słychać. ? Bierzesz juz leki? Jak się czujesz po nich?
    Co u Was dziewczynki słychać. ?jak nastawienie ?ja czekam na @ i podchodzimy dugi raz
    Miłego weekendu

Madalada
  • Szmivers Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witaj Zoja :)

Ja biorę Synarelę od środy (20 dzień cyklu), na razie nie czuję żadnych skutków ubocznych, ale czytałam że trzeba trochę czasu żeby poczuć efekt "menopauzy", a niektóre dziewczyny w ogóle nic nie czują :) W przyszłym tygodniu dochodzą mi zastrzyki Menopur i Puregon. No i za radą Pelaski idę do fastlege spytać się o TSH.

Trzymajcie się, i miłego tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 17:20

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś usg miałaś juz może. ? Gdzie podchodzicie w Porsgrunn może. ? Pozdrawiam

Madalada
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ