Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Evveline nie mam jeszcze konkretnej daty, wstępnie luty ale mnie długo wyciszają sprayem - ostatnio 6 tygodni - więc może zacznę wcześniej mają mi powiedzieć pod koniec listopada coś konkretnego
Ja jem dużo orzechów, nasiona słonecznika i dyni staram się unikać słodyczy chociaż czasami jest ciężko Jak najmniej E w żywości
Pije tran, biorę dodatkowo witaminę D3, biorę też koenzym Q10.
Podczas punkcji i transferu zero zapachów
Ty masz jakieś " dobre rady" ?
-
Witaj Evveline
Pierwsze zastrzyki zrobiłam sobie bez problemu. Bardziej się stresowałam czy zdążę do domu na czas przed 18-tą, bo przez strajk pociągów dłużej wracam z pracy. Jutro kończę pózniej i będę musiała wziąć cały majdan ze sobą i zrobić zastrzyki gdzieś w toalecie.
Baczka, ja nie mam umówionego usg w trakcie leczenia - tylko jedno pod koniec kuracji u mojej gin w Oslo, potem muszę być pod telefonem z Porsgrunn żeby ewentualnie wziąć ovitrelle. Nie wiem dlaczego nie kontrolują wszystkich w trakcie..
-
Alda-ja jem poprostu zdrowo, duzo warzyw i owocow. Nie jem wogole smazonych potrwa. Jeli chodzi o suplementy to codziennie biore jedna tabletke kwasu foliowego oraz olej z wiesiolka w kapsulkach podobno poprawia plodnosc:)
Pije duzo wody jonizowanej i do tego co drugi dzien kieliszek czerwonego wytrawnego winka, dla ukrwienia macicy
Dzis dzwonie do Ullevål dowiedziec sie od kiedy zaczynam, powiedzieli mi wczesniej, ze moze zdazymy przed swietami bozegonarodzenia:)E -
Czesc Wam , ja nie mialam zadnych objawow po zastrzykach.Nawet nie bylo widac sladow po wbiciu) maz mi dawal bezbolesnie.
Szmivers a jak sie czujesz po synarela? jak dochodza Ci zastrzyki to zmniejszasz ilosc psikow do nosa synarela i bierzesz 1 raz bo ja mam ze zmniejszam i nie biore do dwoch dziurek tylko do jednej.Od przyszlego piatku juz zaczynam i trroche sie boje jak to wszystko bedzie.
Odnosnie akupunktury robiona mialam kiedys tak mnie namowili, powiem Wam fajna sprawa i nic nie boli a uczucie super i samopoczucie pozniej rowniez.
Pozdraiwm Was serdecznie i zycze powodzeniaMadalada -
Szmivers ja za pierwszym podejściem tez nie miałam kontoli usg jakieś to było dziwne byłam pod tel i meilem i 2 dni przed punkcja (jak sie na wizycie ktora byla ustalona z dnia na dzien okazało bo wcześniej nie było nic mowy ze właśnie za te 2 dni mam pobranie )miałam jedno usg i lekarz zadecydował ze pojutrze biorę ovitrelle i na drugi dzień pobranie.Bylam w szoku a i on również bo się zdziwił ze moje jajeczka są juz gotowe.Szybko poszło ba nawet bardzo no i nie udało się. Nie liczą nam tego pierwszego podejścia i startujemy teraz jako pierwsze podejście. Ehh jakiego ja mam stress mąż powtarza ze będzie dobrze i uda się.Oby miał dobre przeczucie bo ja nie mam żadnego a i.moze to lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:35
Madalada -
Madalada nie stresuj sie to napewno nie pomoze. Ja tez sie tak strasznie denerwowalam za pierwszym podejsciem i nie wiadomo czy przez to nie stracilam ciazy, bo bylam klebkiem nerwow. Tym razem obiecalam sobie, ze podejde do tego spokojnie co ma byc to bedzie nie mam na to wplywu i wkoncu sie uda W ktorym szpitalu sie leczycie?E