X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę dostaliśmy na 27 lutego 2017...kurcze może jednak się przeniosę. Sama Już nie wiem

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda...jak dostawalas listy z umowiona pierwsza wizyta to tez mialas napisane ze na dalsze badania czy ze juz na leczenie?

• alda Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska ja i mój mąż dostaliśmy list z wyznaczoną datą wizyty i tam były też skierowania na badania krwi: HIV , żółtaczka i różyczka. Nic tam nie było napisane o dalszych badaniach czy leczeniu.

Oboje dostaliście wyznaczoną datę wizyty czy tylko Ty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 12:53

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalismy oboje..a badania, o ktorych piszesz mielismy zrobione zanim søknad poszedl do szpitala lacznie z badaniem nasienia, AMH, estradiolem i inne...juz wszystkiego nie pamietam ale sporo tego bylo, wiec søknad poszedl razem z wynikami...

• alda Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska może u Was to wszystko będzie szybciej ;-) Ja tylko pisze jak to było u nas ;-)

Nowa ma chyba pierwszą wizytę w Rikshospitalet 2 listopada to może napisze jak to u niej wyglądało :-)

Nowa daj znać :-)

Evveline możesz napisać jak u Ciebie wyglądała pierwsza wizyta w Riks ? :-)

Szmivers powodzenia jutro :-)

Baczka jak samopoczucie po sprayu ? :-)

e5skzzc.png

[**]

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was snarela biorę od piątku i nic takiego mi nie było żadnych boli tylko jak psiknelam wczoraj to zbierali mnie na kichanie ale powstrzymuje się i zatkało nos

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatyka nos
    Dziś takie dziwne mam uczucie jakby na miesiączkę czy też tak mialyscie.?

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka podczas stosowania sprayu powinnaś dostać miesiączkę więc to uczucie to norma :-)

e5skzzc.png

[**]

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za informacje, jak przyjdzie @ to leki normalnie przyjmuje tzn zgodnie z rozpiska ?
    Szmivers daj znak co u Ciebie jak po pobraniu bo z tego co kojarze dzis mialo byc :))
    milego popoludnia

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka jak @ nie przyjdzie 3 dni przed wprowadzeniem zastrzyków to trzeba zadzwonić do kliniki ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Szmivers Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka, powinnaś normalnie dostać miesiączkę, i brać dalej leki. Co do Synareli jak miałam trochę zatkany nos to przemywałam go ciepłą wodą przed psikaniem.

Dzisiaj miałam punkcję, wydobyli 9 jajeczek. Jutro klinika ma zadzwonić z informacją jak się mają, a we środę możliwy transfer :)

Dostałam zwolnienie na trzy dni i bardzo się cieszę bo przyznam że punkcja bolała dużo bardziej niż się spodziewałam, aż mnie zemdliło :/ Teraz odpoczywam na kanapie z termoforem :)

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achaaa wiec miesiączka powinna być w miarę w normalnym terminie dzięki za informacje.Co prawda dopiero synarele biorę od piątku wiec jeszcze czas jest, wizytę mam 15 listopada a menopur mam zapisane ze przyjmuje od 16 listopada

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers super wynik 9 jajeczek teraz kciuki zaciska mocniej niech dobrze się mają i połączą.Napewno będzie ok powodzenia.
    Oj trochę bólu miałaś, szkoda ze tyle musiałaś się nacierpiec.Ktory lekarz Ci robił pobranie ? Mi robił młody lekarz taki szczupły nie pamiętam jak miał na imię , odpoczywaj i nabiera sił

Madalada
  • Szmivers Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Baczka :) Ja też życzę Ci szybkiej kuracji i dobrej reakcji na hormony.

Mi pobranie robiła lekarka Mette, bardzo sympatyczna pani w okularach. Pielęgniarka musiała mi mocno naciskać na brzuch żeby pęcherzyki były widoczne, i to akurat z lewej strony która mi najbardziej spuchła. Do tego miałam uczucie że przeciwbólowe leki słabo działały. Ale już po wszystkim, czekam na telefon z informacją :)

Miłego wieczoru :)

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super będzie dobrze, ja też czekam na informacje od Ciebie.
    Jakie leki dostałaś przed punkcja. ?ja miała Vival i paracet kazali brać chyba godz przed o ile dobrze pamiętam

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak to jest jak biorę synarele to mogę prowadzić auto?czy nie bardzo?

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers super :-) Mi na samą myśl o punkcji ciarki przechodzą , oj mnie też bardzo bolałłłłłło . Ja dochodziłam do siebie ponad tydzień po punkcji.

Trzymam kciuki :-) Samych dobrych wiadomości życzę :-)

Baczka ja nie prowadziłam auta bo się bardzo źle czułam po sprayu - miałam prawie wszystkie efekty upoczne :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:19

e5skzzc.png

[**]

• Szmivers Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alda :) Pamiętam jak napisałaś o swojej punkcji. Faktycznie ciężka sprawa!

Baczka, ja dostałam Vival i trzy paracety pół godziny przed zabiegiem, no i zastrzyki miejscowe, jeden z każdej strony. Myślałam że to wystarczy..

Ja po Synareli czułam się ok, może tylko trochę więcej spałam. W ulotce nie ma nic o nie prowadzeniu samochodu ale to chyba zależy od Twojego odczucia.

• alda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers jak po transferze ? :-) Ile maluchów zabraliście ? Ile maluchów zostało na "zimowisku" ? :-)

e5skzzc.png

[**]

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmivers daj znak jak minal transfer , jak sie czujesz no i co u Ciebie
    Czekamy na informnacje mam nadzieje ze wszystko ok i trzymam kciuki za Ciebie i Maluszkow )

Madalada
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ