Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj dostałam @. Plan jest taki od 27 marca zaczynam synarela przez 22 dni, potem dołączam Gonal i 26 kwietnia kontrol. Będę w Polsce podczas brania Synarela więc wybiorę się tam dodatkowo na kontrolę do ginekologa. Macie jakiegoś w Szczecinie, którego możecie mi polecić i takiego co zna się na temacie in vitro. Pozdrawiam
-
pati1980 wrote:Dziewczyny jak to jest z wolnym na wizyty w szpitalu. Macie wolne czy chorobowe?.
Pozdrawiam milego weekendu;-)
Ja często mówiłam,ze nie mogę w tym dniu pracować i nie dawali mi zmiany tego dnia. A generalnie w klinice bez problemu powinni napisać Ci syka. -
Zoja36 wrote:Macie jakiegoś w Szczecinie, którego możecie mi polecić i takiego co zna się na temacie in vitro. Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Hannanna wrote:Ja często mówiłam,ze nie mogę w tym dniu pracować i nie dawali mi zmiany tego dnia. A generalnie w klinice bez problemu powinni napisać Ci syka.
No to po sliwkach, z tego stresu zapomnialam zapytac jak bylam w srode.
Gratuluje ladnej ilosci jajeczek -
Hej Dziewczyny!
Hannanna WOW ale z Ciebie nioska
Ja miałam wczoraj wizytę. Co to był za dzień...masakra. Byłam przygotowana na punkcję dzisiaj ale dr L w porozumieniu z dr Dońcem (trochę się czułam jak obiekt doświadczalny) stwierdzili, że nie ma sensu robić punkcji, skupić się trzeba na prawej stronie. Lewa na straty prawdopodobnie bo tam torbiel 5 cm , zajmuje cały jajnik. Uważają, że to nie jest już torbiel postymulacyjna a endometrialna i w stymulacji nie przeszkadza a do punkcji za gęsta. Na prawym mam 2cm endometrialnej ale ze względu na ładne rokujące pęcherzyki dostałam zielone światło. Protokół krótki menopur+gonal+clostilbegyt. Zakładam, że start za chwilkę bo od 2 dni mam plamienia mimo, że to dopiero 21dc. Ten orgametril trochę mi namieszał no ale w takim wypadku im szybciej tym lepiej. Przeraża mnie stymulacja z tymi torbielami ale skoro 2 lekarzy mówi, że jeśli to endo to na stymulację nie ma wpływu to chyba trzeba im zaufać i przed ewentualną operacją uratować co się da teraz. Co o tym myślicie?? -
Hannanna gdzie Ty pomieściłaś tyle “jajek”......
Ja wczoraj też miałam wizytę w Polsce zrobiłam sobie USG piersi bo “coś” mine zaniepokoiło ale wszystko jest OK uffffffffff
Gorzej z jajnikami po ostatniej stymulacji „obudziła” się endometrioza i znowu mam torbiele na jajnikach ......... więc czekają mnie bardzo silne bóle okresowe ........
Mar2śka każda operacja na jajnikach zmniejsza „zezerwy” komórek jajowych bo muszą usunąć też trochę zdrowej tkanki więc lekarze tak jak piszesz chcą „wyciągnąć” co się da. Endometrioza niestety bardzo obniża jakość komórek jajowych ....... tak jest u nas niestety wszystkie się zapłodniają ale są złej jakości ......
-
nick nieaktualny
-
mar2śka wrote:Hej Dziewczyny!
Hannanna WOW ale z Ciebie nioska
Ja miałam wczoraj wizytę. Co to był za dzień...masakra. Byłam przygotowana na punkcję dzisiaj ale dr L w porozumieniu z dr Dońcem (trochę się czułam jak obiekt doświadczalny) stwierdzili, że nie ma sensu robić punkcji, skupić się trzeba na prawej stronie. Lewa na straty prawdopodobnie bo tam torbiel 5 cm , zajmuje cały jajnik. Uważają, że to nie jest już torbiel postymulacyjna a endometrialna i w stymulacji nie przeszkadza a do punkcji za gęsta. Na prawym mam 2cm endometrialnej ale ze względu na ładne rokujące pęcherzyki dostałam zielone światło. Protokół krótki menopur+gonal+clostilbegyt. Zakładam, że start za chwilkę bo od 2 dni mam plamienia mimo, że to dopiero 21dc. Ten orgametril trochę mi namieszał no ale w takim wypadku im szybciej tym lepiej. Przeraża mnie stymulacja z tymi torbielami ale skoro 2 lekarzy mówi, że jeśli to endo to na stymulację nie ma wpływu to chyba trzeba im zaufać i przed ewentualną operacją uratować co się da teraz. Co o tym myślicie??
Im mniej operacji tym lepiej dla Ciebie tak jak juz ktoras pisala. Piwodzenia! I aby sie obylo bez skutków ubocznych... -
nick nieaktualny