Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
WNadzieji wrote:Cześć dziewczyny ciagle obserwuje wątek
Hannanna gratuluje :*
U mnie zaraz 12dpt ..jestem bardzo rozbita emocjonalnie pewnie tez leki miały na to wpływ ..od paru dni mam jakby pms do tego brzuch wzdety piersi w sumie powiększone ale raczej mało tkliwe ..stosuje krem z progesteronem ,Według prognoz miesiączkę miałam dostać w sobotę ale ostatnio tez mi sie spóźniła o tydzień a i progesteron moze zaburzyć cykl.
Zmierzam do tego ze nie jestem przekonana o tym ze sie udało nie chce robić żadnych sikancow ..jutro wyjdzie w pranie ide na betę ..
Pozdrawiam WasWNadzieji lubi tę wiadomość
-
WNadzieji wrote:Cześć dziewczyny ciagle obserwuje wątek
Hannanna gratuluje :*
U mnie zaraz 12dpt ..jestem bardzo rozbita emocjonalnie pewnie tez leki miały na to wpływ ..od paru dni mam jakby pms do tego brzuch wzdety piersi w sumie powiększone ale raczej mało tkliwe ..stosuje krem z progesteronem ,Według prognoz miesiączkę miałam dostać w sobotę ale ostatnio tez mi sie spóźniła o tydzień a i progesteron moze zaburzyć cykl.
Zmierzam do tego ze nie jestem przekonana o tym ze sie udało nie chce robić żadnych sikancow ..jutro wyjdzie w pranie ide na betę ..
Pozdrawiam Was
Trzymam kciuki !!! Napewno bedzie dobra beta !! Taki spozniony prezent od zajacaWNadzieji lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! ,czy spotkala sie ktoras z pojęciem coasting ? Znalazlam na necie cos takiego (nie zadowala mnie stwierdzenie, iz to ze moje 3 zarodki nie przetrwaly rozmrazania, to po prostu przypadek i tak sie zdarza, musi byc jakies wytłumaczenie). A wiec- ''Przerwanie podawania gonadotropin na dzień do kilku dni stosuje się w sytuacji zagrożenia zespołem przestymulowania jajników. W długim protokole nie ma innych możliwości zmniejszenia zagrożenia w trakcie stymulacji. Coasting wpływa niekorzystnie na jakość komórek jajowych, a co za tym idzie powstałych z nich zarodków i to tym bardziej im dłuższą przerwę w podawaniu gonadotropin się zastosuje. ''
I z innej strony- ''W przypadku gwałtownych zmian dawek leków jak też w przypadku całkowitego odstawienia leków tzw. „coasting” może dojść do zmniejszenia potencjału rozwojowego komórek jajowych, a co za tym idzie także zarodków.''
Co Wy na to? Mialam przerwe ok 3 dni w przyjmowaniu gonal f przed punkcja... -
Chciałam Wam zdać szybką relację. Brzuch mnie męczył od 2 dni, zaparcia i bóle jelit . W nocy mnie tak złapało że prawie zemdlałam, teraz leżę w szpitalu. Mam nadzieję, że to jakaś ostra niestrawność . Zrobili mi betę i 7dpt wynik 19! Boję się cieszyć!! Trzymajcie za nas kciuki!!
Hannanna, Alutka 32, majola, Zoja36, WNadzieji, K., alda, pati1980 lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Chciałam Wam zdać szybką relację. Brzuch mnie męczył od 2 dni, zaparcia i bóle jelit . W nocy mnie tak złapało że prawie zemdlałam, teraz leżę w szpitalu. Mam nadzieję, że to jakaś ostra niestrawność . Zrobili mi betę i 7dpt wynik 19! Boję się cieszyć!! Trzymajcie za nas kciuki!!
mar2śka lubi tę wiadomość
Alutka -
Od jakiegoś czasu obserwuje wpisy i postanowiłam dołączyć do was kochane siostry.
Leczę się w Ullevål i miałam dziś kontrolę po 12dniach brania nesespray Synarela.
Niestety jeszcze przez kolejny tydzień muszę kontynuować spray zanim kolejna wizyta i hormonsprøyte.
Nie ukrywam,ze wyszłam ze szpitala zawiedziona.
Czasami brakuje mi już sił.
Czy któraś z was jest na tym samym etapie co ja?
-
FanaberieKany wrote:Od jakiegoś czasu obserwuje wpisy i postanowiłam dołączyć do was kochane siostry.
Leczę się w Ullevål i miałam dziś kontrolę po 12dniach brania nesespray Synarela.
Niestety jeszcze przez kolejny tydzień muszę kontynuować spray zanim kolejna wizyta i hormonsprøyte.
Nie ukrywam,ze wyszłam ze szpitala zawiedziona.
Czasami brakuje mi już sił.
Czy któraś z was jest na tym samym etapie co ja?
Hej FanaberieKany,
Ja zaczynam synarele w sobote, tez bylam w ulleval ale teraz cala rozpiske i date dostalam do riks -
K. wrote:Chyba agaaaa08 je posiada ? Ja sama sie nad nimi zastanawiam i nie wiem czy zamawiac czy nie
Tak, ja je mam. Czytalam ze.zaczyna sie ok 5 dni przed transferem.
Są bezpieczne bo to jakas roslinka tylko. W danii w klinikach je przypisują do ivf -
Aggga08 wrote:Tak, ja je mam. Czytalam ze.zaczyna sie ok 5 dni przed transferem.
Są bezpieczne bo to jakas roslinka tylko. W danii w klinikach je przypisują do ivf -
Fructus femina comp er fremstillet i Danmark siden 1988, og anvendes i dag af et stort antal behandlere samt på flere fertilitetsklinikker. Bl.a. forbedrer midlet moderkagens tilstand væsentligt.
Midlet har fået kælenavnet Baby-klister fordi livmodervæggen stimuleres til at fortykke sig, så det befrugtede æg bedre kan sætte sig fast. -
Czytalam u ciebie na blogu Aggga08 ze twoje wydadtki wyszly juz ponad 13 tys, ja odebralam synarele dzis i za 2 szt zaplacilam ok 1800 kr, i teraz zaczynam zbierac rachunki, a czy to nie jest tak ze jak przekroczy sie 17000 to dopiero wysyla sie do helfo o zwrot ? Jak to wogole u was wyszlo wszytsko tzn ile kosztowaly was leki ?
-
nick nieaktualnyTest negatywny ale tego sie jakbym spodziewała pierwsze podejście to raczej nie mogło byc cudem.
Jesli mozna zrobic bardziej rozszerzone badania krwi to jakie miałby to byc ???
Następna próba w następnym cyklu
A teraz czekam na miesiączkę a brzuch jak balon
Hannanna lubi tę wiadomość