X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Już lepiej :) jutro rano ostatnie badania i pewnie mnie wypiszą. Przy niskim amh może być mniej, to zależy też od ilości pęcherzyków antralnych.

Co u Ciebie?
    Jak to jest wogole z in vitro w polsce? Pokrywa helfo jakies koszty? Jak z wolnym w pracy itd?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dalej w szpitalu. Nie ma drugich wyników jeszcze więc wypis jutro . Miałam leukocytozę wiec nie chcą mnie puścić bez upewnienia się, ze jest Ok . Ja robiłam wszystko prywatnie, jak się pracuje w Norwegii to bez problemu każdego stać. Szczerze podziwiam pary radzące sobie z kosztami mając polskie wynagrodzenia. W pracy poprosiłam o urlop dodatkowy bezpłatny bo chciałam mieć wypracowany urlop na wakacje. Powiedziałam , ze chodzi o sprawy zdrowotne bez precyzowania i ze chciałabym leczyć się w Polsce. Nie było problemu bo pracodawca miał poniekąd świadomość, ze nie będzie w ten sposób płacił za L4.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz o tym ze helfo moze Ci zwrocic za leki i za podroz tak jak tu w NO?

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka klinike w pl wybralas? Ile Cie to kosztowalo? Bylas caly ten okres w pl ? Czy latalas w ta i z powrotem? Wybacz tyle pytan.... ale sama zastanawiam sie nad pl

K. lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko telefon w szpitalu i ciężko mi się pisze. Tak jak napisałam miałam urlop, nie latałam . Nie wiem ile wyszło, nie liczyłam , nie interesowała mnie każda złotówka , usiądę na spokojnie w domu to mniej więcej Ci napiszę. Wybrałam Novum Warszawa dr Lewandowski. Pisałam o tym kilka razy na naszym forum.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka- mocno trzymam kciuki za Ciebie :))) Szkoda,że jeszcze musiałaś w szpitalu wylądować. Tak jakby mało było chodzenia do lekarzy ;)

mar2śka lubi tę wiadomość

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    To który byłby to tydzień ? Wybacz ale nie pamietam czy miałaś transfer w Norwegii ? Myślałam ze po pozytywnej becie nie bierze sie juz progesteronu (moze sie mylę)? Generalnie ściskam mocno kciuki :*
    Ja teraz czekam na miesiączkę :/ bo brzuch boli z godziny na godzinę co raz mocniej juz mam schizy czy to nie wyrostek :|

Koniec szóstego. Dzisiaj dzwonili z kliniki,że betahcg powyżej 11tys. Kazali iść na usg między 7a 8 tygodniem,mam dostać list kiedy dokładnie. Nie wiedziałam,że jest tutaj taka procedura po ivf. Fastlege mówił mi ze jak się uda zajść w ciąże to pierwsze usg dopiero ok12tyg. Transfer w Norwegii. A progesteron powiedzieli,że mam brać do 10 tygodnia. Tak sobie pomyślałam-nawet nie będzie jakiegoś badania krwi sprawdzającego poziom? :/ Czytałam,ze trzeba schodzić z brania progesteronu stopniowo,a nie że nagle koniec. Chyba będę musiala zadzwonić i się dopytać.

majola, alda, WNadzieji lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Morfologia już bardzo dobra a beta 9dpt 3 dniowca : 56 :) jutro wracamy do domu !! :)

alda, WNadzieji, pati1980, Zoja36 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    beta 9dpt 3 dniowca : 56 :)

GRATULACJE :-) :-) :-)

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze nie wierzę, z resztą znacie moją historię, wyglądało to tragicznie podczas prób w NO.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 9dpt 3 dniowca : 56 :)
    Gratuluje :):) dwie ciąże na forum !! Super . Zła passa przełamana . Dbajcie o siebie dziewczyny .

WNadzieji, mar2śka lubią tę wiadomość

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mam tylko telefon w szpitalu i ciężko mi się pisze. Tak jak napisałam miałam urlop, nie latałam . Nie wiem ile wyszło, nie liczyłam , nie interesowała mnie każda złotówka , usiądę na spokojnie w domu to mniej więcej Ci napiszę. Wybrałam Novum Warszawa dr Lewandowski. Pisałam o tym kilka razy na naszym forum.

Dopiero znalazlam Twoje wpisy na ten temat! Dziękuję za odpowiedź, tą samą kliniką sie interesuje

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, teraz juz u kazdej tylko same pozytywne testy muszą byc!!!

WNadzieji, mar2śka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) dziewczyny dbajcie o siebie :) rośnijcie zdrowo <3

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja opinia o riks na bloggu - http://m.invitrownorwegii.blogg.no/1522935344_moja_opinia_o_rikshospitalet.html

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mam wyniki. Morfologia już bardzo dobra a beta 9dpt 3 dniowca : 56 :) jutro wracamy do domu !! :)
    Gratulacje!!!

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście! Bardzo bym chciała żeby same dobre nowiny były u nas na forum !!

WNadzieji lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:

Super gratulacje !!!!!!

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Moja opinia o riks na bloggu - http://m.invitrownorwegii.blogg.no/1522935344_moja_opinia_o_rikshospitalet.html

Czytalam juz, masakra az sie boje co mnie tam czeka

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nie jest łatwo w Riks ale tez nie zawsze musi oznaczać ze Ciebie K. to spotka co lekarz to opinia ja tez jestem w riksie i tez jestem 50/50 co do opinii juz to mówiłam Akord to ich główny błąd ,ostatnio nawet ”śmiałam sie” do męża bo powiedzieli nam ze jedno z jajeczek nie ptrzetrwalo ale czy ktoś to widział np Ja? Pózniej pojawiają sie paranoje ze gdzieś jajko poszło w handel ;) to taki czarny zart
    Powiem wam ze zaczynam trochę układać w głowie Możliwości wyjazdu do pl ..ale narazie myśle
    Wracając do opłat mnie Ten raz wyniósł 11.000 czy jesli zacznę drugi raz w maju i np wydam 7tysiecy to czy moge te dwie sumy dodać do siebie i wysłać do helfo ???

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ