Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannanna wrote:Dziewczyny pytanie- biorę teraz Utrogest 100mg, w PL lekarz dał mi receptę na Duphaston 10mg. Teraz biorę 3x2 dziennie. Czy myślicie, że mogę wziąć Duphaston jak mi się skończy Utrogest? Chodzi mi o dawkowanie. Bo przecież niemożliwe, że musiałabym wziąć 20 tabletek Duphastonu na raz,żeby wyszła mi ta sama dawka? A może chodzi o to, że Utrogest to naturalny progesteron a duphaston syntetyczny i powinnam wziąć na raz dwie tabletki(czyli 20mg) i wyjdzie na to samo? Już się pogubiłam z tym, a zapomniałam zapytać lekarza w PL
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Mam tylko lutinus i luteinę podjęzykową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 16:46
-
Aggga08 wrote:Zadzwonilam dzis do riks zeby zapytac czy wysla niedlugo recepty... uslyszalam ze nie zaczne w kwietniu bo za duzo pacjentow maja! Musze czekac do maja.......
Pozdrawiam i trzymam kciuki:-) -
nick nieaktualnyTo trochę nas jest na ten maj
Bardzo cieżko przechodzę miesiączkę po tym nieudanym transferze wręcz wiem ze znowu miałam cystę ..brzuch bolał a cysta zeszła ze mnie co tez widziałam byłam dzis na wynikach wszystkie główne hormonalne prawie 600 zł ale nie ważne oby były dobre ..sama rezerwa jajnikowa 290zl Jutro odbiorę to wam powiem czy płakać czy sie cieszyć
Przesyłam duzo slonca jest pięknie i ciepłoAlutka 32 lubi tę wiadomość
-
Aggga08 wrote:A właśnie... mozna to badanie zrobić w No?
Można
Karyotype, beskrivelse av kromosomutstyret i en celle, en organisme eller et individ, dvs. angivelse av kromosomenes antall og utseende. Hos mennesket ordnes kromosomene parvis etter et internasjonalt system, og man bruker en felles kode for beskrivelsen av karyotyper. F.eks. er 46,XX koden for normal karyotype hos kvinnen, og 46,XY er koden for den normale maskuline karyotype.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:55
-
Witaj Czarodziejka!
Aggga08 nie mam pojęcia, mi w Haugesund nie chcieli zrobić żadnych badań dodatkowych prócz tych które miałam czyli WZW, hiv i amh.
Ja się zaczęłam trochę denerwować, że nawet nie mam jak bety zrobić. Ciężko do usg czekać. Jedyne na co wpadłam to test clear blue -on pokazuje tydzień ciąży. Dzisiaj rano było 4-5 tydzień więc zakładam, że beta rośnie bo licząc od ostatniej miesiączki dzisiaj jest równo 4 tygodnie. Kiepska jestem w czekaniu od zawsze
-
Alisia wrote:Można
Karyotype, beskrivelse av kromosomutstyret i en celle, en organisme eller et individ, dvs. angivelse av kromosomenes antall og utseende. Hos mennesket ordnes kromosomene parvis etter et internasjonalt system, og man bruker en felles kode for beskrivelsen av karyotyper. F.eks. er 46,XX koden for normal karyotype hos kvinnen, og 46,XY er koden for den normale maskuline karyotype.
No tak, tylko gdzie to robia??? -
nick nieaktualny