X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A czy wiecie jak wygląda sprawa z karta ciąży w NO? Wiem, że normalnie trochę późno zakładają a po ivf??
    Ja kartę będę mogła założyć po usg,które mam w przyszłym tygodniu. Najlepiej idź/zadzwoń do familiesenter i zapytaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 20:59

• K. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez bylyscie takie senne po synareli ? zaczelam w skbote dopiero ale od wczoraj jak wybije godz 18 ja poprpstu zasyoiam i jestem taka jakas spowolniona

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam senna ..właśnie zajrzałam do notesu ..
    Przy terapi hormonalnej przed inseminacja nie robiłam notetek Teraz stwierdziłam ze dobrze jest wpisywać daty i ewentualne objawy.Pierwszy tydzie przy spray byłam przeziębiona tak solidnie Wiec zastanawiam sie właśnie czy aby to mogło miec wpływ na mała ilość jajeczek moze spray nie był w stanie w 100% przebić sie przez katar :/
    Także senność w moim przypadku Nie -lekka krew z nosa ,suchość pod koniec stosowania i tyle

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziebienie noe wplywa na ilosc jajeczek :) spray tez nie

WNadzieji lubi tę wiadomość

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hannanna a masz też Lutinus dowcipny? Bo mi się chyba uczulenie zaczyna po nim :/
    Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Mam tylko lutinus i luteinę podjęzykową.

A propo Lutinusa- ja nie mogę tego używać ,okropnie swędzi mnie wszystko po nim. Nie wspominając o fatalnej skórze,zatrzymywaniu się wody i tym,że mało komfortowy w użyciu. Teraz mam Utrogestan,jak dla mnie perfekt. Szkoda,ze od początku go nie miałam. 3 transfery miałam z lutinusem.
    A co u Ciebie tak w ogóle mar2śka? Jak się czujesz? Wróciłaś do pracy? Ja pracuje, siedzenie w domu jest dla mnie troche dołujące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki Amh dopiero za około 14dni ...prolaktyna jak zawsze podwyższona mało brakuje do max -25.33
    Ale nie moge odnaleźć co moze oznaczać Hormon luteinzujacy 0,26 ..dowiem sie u ginekologa w przyszłym tygodniu
    Estriadol < 10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wole nie szukać i nie czytać co oznacza niski poziom tego hormonu ..zaraz sie doczytam ze mam guza albo inne gowno :/

• alda Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    nie moge odnaleźć co moze oznaczać Hormon luteinzujacy 0,26

hormonu luteinizującego to LH ;-)

Poziom hormonu luteinizującego u kobiety zmienia się wraz z fazą cyklu menstruacyjnego
    Określa się, że normy LH to:

w fazie folikularnej: 0,2–26 IU/l,
    podczas owulacji: 25–57 IU/l,

;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 10:14

e5skzzc.png

[**]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alda :* człowiek głupieje jak za duzo googluje :* doktor google - wróg ;)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    A propo Lutinusa- ja nie mogę tego używać ,okropnie swędzi mnie wszystko po nim. Nie wspominając o fatalnej skórze,zatrzymywaniu się wody i tym,że mało komfortowy w użyciu. Teraz mam Utrogestan,jak dla mnie perfekt. Szkoda,ze od początku go nie miałam. 3 transfery miałam z lutinusem.
    A co u Ciebie tak w ogóle mar2śka? Jak się czujesz? Wróciłaś do pracy? Ja pracuje, siedzenie w domu jest dla mnie troche dołujące :)
    A ultrogestan dostałaś od lekarza w NO?? Przyjmujesz go doustnie czy dowcipnie?? Ja się będę wybierała w przyszłym tygodniu do lekarza bo będę potrzebowała leki. Mam luteinę podjęzykową, nie wiem czy w NO można ją dostać. Z lutinusem udało mi się "zaprzyjaźnić" póki co. Włączyłam probiotyki, żel i globulki z kwasem mlekowym i już nie czuję nic. Do pracy wróciłam ale przyznam, że mi ciężko. Mam wymagającą pracę, dużo wysiłku mnie kosztuje i czasami nie daję rady.Ogólnie to ciągle bym spała.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dostałam z kliniki. Dali mi jak zaczęłam się skarżyć na Lutinusa. Utrogestan biorę dowcipnie.
    Ja senna w sumie nie jestem, a przynajmniej w ciągu dnia. Może wieczory trochę krótsze się zrobiły ;)

mar2śka lubi tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ogladalyscie wczoraj fakty...jaka pomylke zrobila klinika w Policach..!!!!

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz o uwadze??nie ,widziałam tylko zwiastun chyba nie bede sie bardziej dołować ..napisali z Riks przesuwają nas na początek czerwca chu..jedne :/

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooi Ciebie tez? O masz... rozumiem ze chca jak najwiecej pacjentów przykac, ale to przesuwanie dat to masakra....

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *przyjąć

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądałam i chyba bym nie chciała, nie ma się co denerwować, niestety pomyłki zdarzają się w każdej "dziedzinie". Na szczęście są to niezmiernie rzadkie przypadki bo nie słyszy się o tym często i tego się trzymajmy.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiany terminów to jest masakra,dokładnie. Pamiętam jak ja dzwoniłam i slyszalam’za miesiąc bo wakacje,za miesiąc bo remont,za miesiąc bo święta’. Kosztuje to mnóstwo stresu. Szczególnie jak się odlicza każdy dzień.

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja nie oglądałam i chyba bym nie chciała, nie ma się co denerwować, niestety pomyłki zdarzają się w każdej "dziedzinie". Na szczęście są to niezmiernie rzadkie przypadki bo nie słyszy się o tym często i tego się trzymajmy.
    A jak oglądałam,faktycznie tragiczna sytuacja. Niestety ludzie nie są nieomylni. A co do denerwowania się,pewnie nie ma co się nakręcać,nic dobrego to nie przyniesie. Ale nie da się uniknąć negatywnych,przykrych tematów,wpisów w necie itp na temat ciazy czy ivf. Życie.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    A jak oglądałam,faktycznie tragiczna sytuacja. Niestety ludzie nie są nieomylni. A co do denerwowania się,pewnie nie ma co się nakręcać,nic dobrego to nie przyniesie. Ale nie da się uniknąć negatywnych,przykrych tematów,wpisów w necie itp na temat ciazy czy ivf. Życie.
    Nie mam zamiaru się nakręcać ale staram się otaczać pozytywną energią ostatnio :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno :/ poczekamy zobaczymy przynajmniej mam czas na zrzucenie hormonów ..w sumie od października do dzis przybyło mi koło 7kg :/

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ