X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji-po ostatniej stymulacji nie dotrwały do zamrożenia 2moje jajeczka. Pozostaje nam w to wierzyć,bo niby jak to sprawdzic i zobaczyć? :) Niestety całe leczenie w dużej mierze polega na zaufaniu, Ja kiedyś wpadłam w paranoje że co jeśli mnie oszukują i podczas transferu nic mi nie podają?? :D Tworzyłam takie teorie rodem z najlepszych kryminałów ;)

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Tak nie jest łatwo w Riks ale tez nie zawsze musi oznaczać ze Ciebie K. to spotka co lekarz to opinia ja tez jestem w riksie i tez jestem 50/50 co do opinii juz to mówiłam Akord to ich główny błąd ,ostatnio nawet ”śmiałam sie” do męża bo powiedzieli nam ze jedno z jajeczek nie ptrzetrwalo ale czy ktoś to widział np Ja? Pózniej pojawiają sie paranoje ze gdzieś jajko poszło w handel ;) to taki czarny zart
    Powiem wam ze zaczynam trochę układać w głowie Możliwości wyjazdu do pl ..ale narazie myśle
    Wracając do opłat mnie Ten raz wyniósł 11.000 czy jesli zacznę drugi raz w maju i np wydam 7tysiecy to czy moge te dwie sumy dodać do siebie i wysłać do helfo ???

Możesz, ale latwiej dla nie robienia sobie balaganu jest wysylac po kazdym podejsciu od razu. Pamietaj zrobic kopie dla siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teorie pojawiają sie tylko z tego co widze w Polsce :) za duzo Botoksu sie naoglądałam ;) Aggga08 ale jesli wysle te pierwsze papiery to wiadome jest ze nic nie zwrócą ,jak rozumiem sami zsumuja jesli dojdzie następny komplet rachunków?
    Miłego dnia kochane :^
    Lecę do Pl odpocząć trochę ;) zapisałam sie do ginekologa ,teraz tylko czekam na okres zeby zrobic badania hormonalne miedzy 1-3 dc

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak, oni sami sobie to ogarnia

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji zazdroszczę troche,że w Pl będziesz. Ze wzg na pogodę. Niekończąca zima tutaj mnie dobija..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez :) dlatego uciekam puki moge :) regenerować sie i spacerować z pieskiem nad morzem :) wysyłam wam masę słońca :)

Hannanna lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mam wyniki. Morfologia już bardzo dobra a beta 9dpt 3 dniowca : 56 :) jutro wracamy do domu !! :)
    Mar2śka ogromnie się cieszę :D. Moje gratki :)))

mar2śka lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w Norwegii...cały weekend będę odsypiała tą podróż. Prosto ze szpitala w trasę :/ dobrze, że mam jeszcze te 2 dni na złapanie oddechu.Fajnie być już w domu :) A Wy jak się macie??

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    My już w Norwegii...cały weekend będę odsypiała tą podróż. Prosto ze szpitala w trasę :/ dobrze, że mam jeszcze te 2 dni na złapanie oddechu.Fajnie być już w domu :) A Wy jak się macie??

Ja dzis zaczelam synarele :) jestem podekscytowana !

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Ja dzis zaczelam synarele :) jestem podekscytowana !
    To teraz za Ciebie trzymamy kciuki!! Czy ktoś jeszcze niebawem startuje ze stymulacją lub ma transfer??

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    To teraz za Ciebie trzymamy kciuki!! Czy ktoś jeszcze niebawem startuje ze stymulacją lub ma transfer??

Ja czekam na recepty i okres i zaczynam krotki protokół

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :))) !

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga a jakie leki bedziesz brała?

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja dopiero zaczynam w maju :-) krotki protokol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 21:15

k1iygdz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w maju :) jeden mrozaczek czeka ❤️

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz drugi tydzień Synareli skończę. Jestem w Polsce i we wtorek idę do ginekologa tutaj na przegląd czy wszystko jest ok. Bo wiadomo w Norwegii dopiero na 9 dzień od brania zastrzyków czyli u mnie 26 kwietnia. Jak dobrze pójdzie to pierwszy tydzień maja transfer. Nie mam żadnych skutków ubocznych po synarela, @ dostałam planowo. Jedynie zanim go dostałam to miałam ogromny ból podbrzusza i tyle póki co. Pogodnej niedzieli dziewczynki :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie się tutaj działo :). Chyba Zoja miała też ok kwietnia zaczynać. Albo coś pomieszałam. Ja dzisiaj 12dpt zrobiłam test. Nie z porannego moczu - ciężko u mnie o poranny bo co 2 h wstaję do toalety. Hannanna też tak masz?? Bo ja od samego początku, jeszcze przed szpitalem chwilę mi się zaczęło. Na wypisie mam napisane, że w dniu przyjęcia, jeszcze przed pierwszym testem miałam powiększoną macicę. Nikt nie mówił, że to źle więc pewnie tak ma być i pewnie dlatego tak biegam. W każdym razie test wyszedł. Druga kreska nie tak mocna jak kontrolna ale wyraźna. Chciałam zobaczyć te II kreski dla zasady bo uwierzę chyba dopiero jak brzuch zacznie rosnąć :)

WNadzieji, Zoja36 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Aggga a jakie leki bedziesz brała?

Znowu gonal f....

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie częste chodzenie na siku to zadna nowość,od dawna pije spore ilości wody,wiec w sumie nic nowego :)

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie- biorę teraz Utrogest 100mg, w PL lekarz dał mi receptę na Duphaston 10mg. Teraz biorę 3x2 dziennie. Czy myślicie, że mogę wziąć Duphaston jak mi się skończy Utrogest? Chodzi mi o dawkowanie. Bo przecież niemożliwe, że musiałabym wziąć 20 tabletek Duphastonu na raz,żeby wyszła mi ta sama dawka? :D A może chodzi o to, że Utrogest to naturalny progesteron a duphaston syntetyczny i powinnam wziąć na raz dwie tabletki(czyli 20mg) i wyjdzie na to samo? Już się pogubiłam z tym, a zapomniałam zapytać lekarza w PL :/

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ