Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka 32 wrote:Ja juz po! Nie było tak źle jak ostatnio. Ale Pani Doktor nie była zadowolona bo mnie przestymulowali i kilka jajeczek poszło na straty. Zbyt duże pecherzyki jeden minął aż 47 a jeden 35 .ale tak to jest jak kontrole robią tak późno ! Dodatkowo kazali zrobic badania hormonalne pobrali mi 6 fiolek krwi . Ogólnie pobrali mi te mniejsze i wyszło 9 szt.
Hei! A miałaś zaprzestać podawania zastrzykow na kilka dni przed punkcja? Czy przyjmowałas aż do końca? -
alda wrote:Mam nadzieje że będą mieli kontrole nad tym przestymulowaniem , dobrze że chociaż pobrali krew do badania - może przepiszą Ci Klexane
Trzymam kciuki za 9Alutka -
Alutka 32 wrote:Dzwonili z kliniki do męża lekarka powiedziała ze mam czegoś za dużo przepisała leki ale nie zrozumiał dokładnie w czym problem przyjechał do domu z recepta Levaxin . ( levotyroksin ) i tak czytam o tym leku i jest stosowany przy niedoczyności tarczycy !!! Nie wiem o ile przekroczyłam normę .
Jaką masz dawkę ?
Szkoda że każdej z nas nie badają TSH po stymulacji i przed transferem ................
-
alda wrote:Alutka mam nadzieję że napisali Ci jak przyjmować ( na czczo 30-60 minut ( to jest minimum ) przed śniadaniem ale możesz brać wcześniej
Ja mam przy łóżku i biorę przed wstaniem.
Dzięki wielkie Alda od jutra będę brała tak jak napisałaś . Ja poprostu oszaleje kiedyś przez tych lekarzy!!!Alutka -
K. wrote:Dziewczyny ide do fastlege powiedzcie mi jakie badania krei sobie zlecic po nieudanym ivf, co sprawidzic po tej calej stymylacji ?
Morfologia , poziom witaminy D , żelazo , tarczyca ( TSH , fT3 i fT4 ) .
O innych badaniach Ci nie pisze bo tutaj tego Ci nie zrobiąja robiłam dużo badań w Polsce prywatnie
Ale jak widać na naszym wątku czasami wystarczy trafić na ten zarodek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:13
K. lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Dziewczyny które brały Lutinus, czy on wam też tak wypływa? Sama nie wiem czy to co ma się wchłonąć to się wchłania.
Średnio się go użytkuje
Ja mam na to alergię,później brałam Utrogest-jak dla mnie o niebo lepszy.
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Hannanna wrote:brałam Utrogest
Pamiętasz dokładną nazwę i jakiej był firmy ? Chce zmienić Lutinus bo mi też nie odpowiadał .
Sprawdzałam tutaj (katalog leków ) https://www.felleskatalogen.no/t/medisin ale tak jakby go nie było, przy nazwie jest minus nie wiem o co chodzi , wyskakuje tylko Lutinus i Crinone .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:30
-
alda wrote:Morfologia , poziom witaminy D , żelazo , tarczyca ( TSH , fT3 i fT4 ) .
O innych badaniach Ci nie pisze bo tutaj tego Ci nie zrobiąja robiłam dużo badań w Polsce prywatnie
Ale jak widać na naszym wątku czasami wystarczy trafić na ten zarodeka jakie inne badnia ? Byc moze pojade do polski to odrazu wiedzialabym co robic, mam jeszcze 13 zarodkow ktore czekaja, jutro napisze do riks jak wyglada ten caly criotransfer
-
Właśnie robię przegląd dokumentów i opakowań po lekach. Zapomniałam napisać ze przez pierwszy tydzień brałam FYREMADEL ponieważ w aptece nie było Orgalutranu. Dokładnie to samo bo nawet lekarka sprawdziła na wizycie kontrolnej. Potem brałam Orgalutran i mam porównanie. Jak dla mnie lepszy ten pierwszy. Żadnego odczucia na skórze ze zastrzyk był podany, zero zaczerwienienia. Po Orgalutranie czułam jakaś godzinę pieczenie , skóra czerwona i obolała.
Może którejś z Was przyda się ta informacja. Tańszy chyba 200-300 nok.
Pozdrawiam