Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka 32 wrote:Ja juz po! Nie było tak źle jak ostatnio. Ale Pani Doktor nie była zadowolona bo mnie przestymulowali i kilka jajeczek poszło na straty. Zbyt duże pecherzyki jeden minął aż 47 a jeden 35 .ale tak to jest jak kontrole robią tak późno ! Dodatkowo kazali zrobic badania hormonalne pobrali mi 6 fiolek krwi . Ogólnie pobrali mi te mniejsze i wyszło 9 szt.
Hei! A miałaś zaprzestać podawania zastrzykow na kilka dni przed punkcja? Czy przyjmowałas aż do końca? -
alda wrote:Mam nadzieje że będą mieli kontrole nad tym przestymulowaniem , dobrze że chociaż pobrali krew do badania - może przepiszą Ci Klexane
Trzymam kciuki za 9Alutka -
Alutka 32 wrote:Dzwonili z kliniki do męża lekarka powiedziała ze mam czegoś za dużo przepisała leki ale nie zrozumiał dokładnie w czym problem przyjechał do domu z recepta Levaxin . ( levotyroksin ) i tak czytam o tym leku i jest stosowany przy niedoczyności tarczycy !!! Nie wiem o ile przekroczyłam normę .
Jaką masz dawkę ?
Szkoda że każdej z nas nie badają TSH po stymulacji i przed transferem ................
-
alda wrote:Alutka mam nadzieję że napisali Ci jak przyjmować ( na czczo 30-60 minut ( to jest minimum ) przed śniadaniem ale możesz brać wcześniej Ja mam przy łóżku i biorę przed wstaniem.
Dzięki wielkie Alda od jutra będę brała tak jak napisałaś . Ja poprostu oszaleje kiedyś przez tych lekarzy!!!Alutka -
K. wrote:Dziewczyny ide do fastlege powiedzcie mi jakie badania krei sobie zlecic po nieudanym ivf, co sprawidzic po tej calej stymylacji ?
Morfologia , poziom witaminy D , żelazo , tarczyca ( TSH , fT3 i fT4 ) .
O innych badaniach Ci nie pisze bo tutaj tego Ci nie zrobią ja robiłam dużo badań w Polsce prywatnie
Ale jak widać na naszym wątku czasami wystarczy trafić na ten zarodek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:13
K. lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Dziewczyny które brały Lutinus, czy on wam też tak wypływa? Sama nie wiem czy to co ma się wchłonąć to się wchłania.
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Hannanna wrote:brałam Utrogest
Pamiętasz dokładną nazwę i jakiej był firmy ? Chce zmienić Lutinus bo mi też nie odpowiadał .
Sprawdzałam tutaj (katalog leków ) https://www.felleskatalogen.no/t/medisin ale tak jakby go nie było, przy nazwie jest minus nie wiem o co chodzi , wyskakuje tylko Lutinus i Crinone .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:30
-
alda wrote:Morfologia , poziom witaminy D , żelazo , tarczyca ( TSH , fT3 i fT4 ) .
O innych badaniach Ci nie pisze bo tutaj tego Ci nie zrobią ja robiłam dużo badań w Polsce prywatnie
Ale jak widać na naszym wątku czasami wystarczy trafić na ten zarodek -
Właśnie robię przegląd dokumentów i opakowań po lekach. Zapomniałam napisać ze przez pierwszy tydzień brałam FYREMADEL ponieważ w aptece nie było Orgalutranu. Dokładnie to samo bo nawet lekarka sprawdziła na wizycie kontrolnej. Potem brałam Orgalutran i mam porównanie. Jak dla mnie lepszy ten pierwszy. Żadnego odczucia na skórze ze zastrzyk był podany, zero zaczerwienienia. Po Orgalutranie czułam jakaś godzinę pieczenie , skóra czerwona i obolała.
Może którejś z Was przyda się ta informacja. Tańszy chyba 200-300 nok.
Pozdrawiam