Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wszystkim z 5 zaplodnionych rozwinęło się 2. Jednego dostałam ten drugi czeka do jutra, jak bedzie ok to idzie na zimowisko. Teraz 16 dni czekania do testu.
alda, Zoja36, Alutka 32, WNadzieji, majola, mar2śka, kaktus85 lubią tę wiadomość
-
WNadzieji wrote:Mar2śka jak zniosłaś lot ? trzymam kciuki za badania
WNadzieji, alda, pati1980, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
K. wrote:jakie inne badnia ?
Kariotyp (oboje).
Wymaz bakteriologiczn z kanału szyjki macicy .
Wymaz na Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma genitalium)
Histeroskopie
Te ze względu na poronienia:
czynnik V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2.
Biało C
Białko S
Zespół antyfosfolipidowy:
antykoagulantu toczniowego
Przeciwciała antykardiolipinowe w klasie IgG lub IgM
Przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie
Oznaczenie przeciwciał ANA (przeciwciał przeciwjądrowych)
K przed cirotransferam zrób sobie poziom witaminy D ,żelazo. TSH i jak da radę to homocysteine.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 17:04
-
alda wrote:Alutka jak u Ciebie ? Jak Cię denerwują te moje pytania to mi napiszAlutka
-
nick nieaktualny
-
pati1980 wrote:Ja juz po wszystkim z 5 zaplodnionych rozwinęło się 2. Jednego dostałam ten drugi czeka do jutra, jak bedzie ok to idzie na zimowisko. Teraz 16 dni czekania do testu.
Długo każą Ci czekać na testowanie u nas przy dwudniowym zarodku test 14 dni po!Alutka -
Alutka 32 wrote:Trzymam kciuki za dwie kreski:)
Długo każą Ci czekać na testowanie u nas przy dwudniowym zarodku test 14 dni po!Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:tysiąc myśli, pytań . Cieszę sie ze w końcu mam jakąś diagnozę , ale martwię sie czy jajeczka dadzą radę przez te tsh . Czy wogole dojdzie do transferu!? Czy sprawdzą jutro jeszcze czy trochę spadło . Czy wyślą do specjalisty czy dali tabletki i na tym koniec !?
Alutka jak jutro będziesz u nich i nic nie powiedzą na temat twoich wyników krwi to poproś o te wyniki badań , niech prześlą scan na pocztę albo wydrukują.
Z wynikami do fastlege i naciskać na skierowanie do endokrynologa .
Każde wyniki badań są Twoją własnością i muszą Ci je dać .
Daj znać jutro .
-
pati1980 wrote:No właśnie mnie też to dziwi skoro ja mam 5 dniowy zarodek. Pielęgniarka mówiła 16 dni, na papierach 14 dni. I bądź tu mądry.
Pati jeżeli test domowy nie wyjdzie - u niektórych nie wychodzi mimo ciąży możesz iść na badanie krwi prywatnie (Beta hCG) będziesz miał 100% pewność
Jest kilka punktów w Oslo http://www.furst.no/ koszt około 200kr
Jeżeli pójdziesz wcześnie rano wyniki będą tego samego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:21
-
K. wrote:Mi to nic nie mowili ...
Agggga08 a ty jak sie czujesz ? Jak przygotowania ? Ps czyta. Bloga
Czuje si e swietnie, odkąd zaczęłam akupunkture nie mam dziwnych ukluc w okolicach jajnikow... A mam co miesiąc od mocno odczuwalne owulacji aż do okresu praktycznie... Nie wiem, może to bardziej na psychikę dziala. Dziś mi się śniło że zrobiłam 2-testy, i na obu mocne dwie krechy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:38
Zoja36 lubi tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:Wracamy z dwoma maluchami na pokładzie . Dwa kolejne zostawiają na obserwacje do jutra . Moje wyniki tsh 5.6 czyli wysokie. Mam iść do Fastlege który pokieruje mnie dalej .
Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:Wracamy z dwoma maluchami na pokładzie . Dwa kolejne zostawiają na obserwacje do jutra . Moje wyniki tsh 5.6 czyli wysokie. Mam iść do Fastlege który pokieruje mnie dalej .
Ps Mar2śka prosze nie odbieraj mi nadziei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:31
Alutka -
Alutka 32 wrote:Tak. To są wyniki z Poniedziałku . Niby tabletki mają mi obniżyć tsh. Wizytę u Fastlege mamy zamówić na 19.06 w dzien testu jesli będzie pozytywny będzie potrzebna większa dawka . Zobaczymy jak nie będę zadowolona z wizyty to umówię się do endokrynologa w Polsce . W końcu mam jakiś punkt zaczepienia
Ps Mar2śka prosze nie odbieraj mi nadziei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:41