X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wszystkim z 5 zaplodnionych rozwinęło się 2. Jednego dostałam ten drugi czeka do jutra, jak bedzie ok to idzie na zimowisko. Teraz 16 dni czekania do testu. :-)

alda, Zoja36, Alutka 32, WNadzieji, majola, mar2śka, kaktus85 lubią tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili narazie 5 zapłodnionych z 8. Jutro transfer mam nadzieje ze do jutra będzie ok.

pati1980, alda, Zoja36, Alutka 32, WNadzieji, majola, mar2śka, kaktus85 lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Mar2śka jak zniosłaś lot ? :) trzymam kciuki za badania :)
    Lot Ok, nie mam żadnych zastrzeżeń , czułam się dobrze. Alda - robiłam i pappa i harmony. Póki co z pomiarów nie ma się do czego przyczepić. Maluch ma 6,56 cm i wg wymiaru jestem 12t5d . Macha rączkami i nóżkami , ssie paluszka ... no cudo :)

WNadzieji, alda, pati1980, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    jakie inne badnia ?

Kariotyp (oboje).
    Wymaz bakteriologiczn z kanału szyjki macicy .
    Wymaz na Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma genitalium)
    Histeroskopie

Te ze względu na poronienia:

czynnik V Leiden
    mutacja genu protrombiny 20210
    wariant C677T genu MTHFR
    wariant A1298C genu MTHFR
    PAI-1 / SERPINE1
    V R2.
    Biało C
    Białko S

Zespół antyfosfolipidowy:
    antykoagulantu toczniowego
    Przeciwciała antykardiolipinowe w klasie IgG lub IgM
    Przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie

Oznaczenie przeciwciał ANA (przeciwciał przeciwjądrowych)

K przed cirotransferam zrób sobie poziom witaminy D ,żelazo. TSH i jak da radę to homocysteine. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 17:04

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka jak u Ciebie ? Jak Cię denerwują te moje pytania to mi napisz ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka jak u Ciebie ? Jak Cię denerwują te moje pytania to mi napisz ;-)
    Absolutnie mnie to nie denerwuje . Wręcz przeciwnie :):) fizycznie czuje sie bardzo dobrze tak jakbym żadnej punkcji i przestymulowania nie było! Tylko tysiąc myśli, pytań . Cieszę sie ze w końcu mam jakąś diagnozę , ale martwię sie czy jajeczka dadzą radę przez te tsh . Czy wogole dojdzie do transferu!? Czy sprawdzą jutro jeszcze czy trochę spadło . Czy wyślą do specjalisty czy dali tabletki i na tym koniec !? Z kliniki nie dzwonili ale to akurat dobre wieści tzn ze coś sie jeszcze z nimi dzieje! Oby nie zadzwonili wcale .

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Czy mam się jakoś specjalnie przygotować na jutrzejszy transfer? Wiem że mam nie iść siku.

Mi kazali mieć pusty w riks

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia tym które czekają na pozytywny test!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez :|

• K. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nic nie mowili ...
    Agggga08 a ty jak sie czujesz ? Jak przygotowania ? Ps czyta. Bloga :)

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Ja juz po wszystkim z 5 zaplodnionych rozwinęło się 2. Jednego dostałam ten drugi czeka do jutra, jak bedzie ok to idzie na zimowisko. Teraz 16 dni czekania do testu. :-)
    Trzymam kciuki za dwie kreski:)
    Długo każą Ci czekać na testowanie u nas przy dwudniowym zarodku test 14 dni po!

Alutka
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Trzymam kciuki za dwie kreski:)
    Długo każą Ci czekać na testowanie u nas przy dwudniowym zarodku test 14 dni po!
    No właśnie mnie też to dziwi skoro ja mam 5 dniowy zarodek. Pielęgniarka mówiła 16 dni, na papierach 14 dni. I bądź tu mądry. :-)

Alutka 32 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    tysiąc myśli, pytań . Cieszę sie ze w końcu mam jakąś diagnozę , ale martwię sie czy jajeczka dadzą radę przez te tsh . Czy wogole dojdzie do transferu!? Czy sprawdzą jutro jeszcze czy trochę spadło . Czy wyślą do specjalisty czy dali tabletki i na tym koniec !?

Alutka jak jutro będziesz u nich i nic nie powiedzą na temat twoich wyników krwi to poproś o te wyniki badań , niech prześlą scan na pocztę albo wydrukują.
    Z wynikami do fastlege i naciskać na skierowanie do endokrynologa .

Każde wyniki badań są Twoją własnością i muszą Ci je dać .

Daj znać jutro .

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    No właśnie mnie też to dziwi skoro ja mam 5 dniowy zarodek. Pielęgniarka mówiła 16 dni, na papierach 14 dni. I bądź tu mądry. :-)

Pati jeżeli test domowy nie wyjdzie - u niektórych nie wychodzi mimo ciąży ;-) możesz iść na badanie krwi prywatnie (Beta hCG) będziesz miał 100% pewność ;-)

Jest kilka punktów w Oslo http://www.furst.no/ koszt około 200kr :-)

Jeżeli pójdziesz wcześnie rano wyniki będą tego samego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:21

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Mi to nic nie mowili ...
    Agggga08 a ty jak sie czujesz ? Jak przygotowania ? Ps czyta. Bloga :)

Czuje si e swietnie, odkąd zaczęłam akupunkture nie mam dziwnych ukluc w okolicach jajnikow... A mam co miesiąc od mocno odczuwalne owulacji aż do okresu praktycznie... Nie wiem, może to bardziej na psychikę dziala. Dziś mi się śniło że zrobiłam 2-testy, i na obu mocne dwie krechy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:38

Zoja36 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Alda Jutro idę do mojego lekarza poprosić o zwolnienie bo nie chce do testu wracać do pracy ,to zapytam przy okazji o skierowanie na będę. :-)
    Teraz najdłuższe 14 dni przede mną :-)

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z dwoma maluchami na pokładzie . Dwa kolejne zostawiają na obserwacje do jutra . Moje wyniki tsh 5.6 czyli wysokie. Mam iść do Fastlege który pokieruje mnie dalej .

alda, pati1980, Zoja36 lubią tę wiadomość

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Wracamy z dwoma maluchami na pokładzie . Dwa kolejne zostawiają na obserwacje do jutra . Moje wyniki tsh 5.6 czyli wysokie. Mam iść do Fastlege który pokieruje mnie dalej .
    Z takim tsh zrobili Ci transfer ???

Alutka 32 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Tak. To są wyniki z Poniedziałku . Niby tabletki mają mi obniżyć tsh. Wizytę u Fastlege mamy zamówić na 19.06 w dzien testu jesli będzie pozytywny będzie potrzebna większa dawka . Zobaczymy jak nie będę zadowolona z wizyty to umówię się do endokrynologa w Polsce . W końcu mam jakiś punkt zaczepienia
    Ps Mar2śka prosze nie odbieraj mi nadziei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:31

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Tak. To są wyniki z Poniedziałku . Niby tabletki mają mi obniżyć tsh. Wizytę u Fastlege mamy zamówić na 19.06 w dzien testu jesli będzie pozytywny będzie potrzebna większa dawka . Zobaczymy jak nie będę zadowolona z wizyty to umówię się do endokrynologa w Polsce . W końcu mam jakiś punkt zaczepienia
    Ps Mar2śka prosze nie odbieraj mi nadziei.
    Ja Ci nie odbieram nadziei , chodzi mi o to, że powinnaś szybko to tsh zbijać! Jaką masz teraz dawkę ? Ja miałam tsh 3,9 i Ok 2 tyg zbijałam do poziomu 2,2 przy dawce 50 euthyroxu na dzień a w ciąży może szaleć jeszcze bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:41

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ