Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Okres mam dostać 19.06, jeśli nie przyjdzie to zrobię test. Jak 3 lata temu byłam ciąży to tak było w piątek test negatywny A w niedzielę pozytywny. Moze jeszcze jakiś 1 procent nadzieji jest. Biorę nadal Lutinus, mam jeszcze na 5 dni. Zobaczymy co będzie:-).alda wrote:To nie test z krwi więc nadzieja jeszcze jest tym bardziej że nie dostałaś okresu

Ja zawsze 13 dni po punkcji miałam okres więc nawet nie zdążyłam zrobić testu
WNadzieji, Zoja36, mar2śka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OO witaj BeaBea77_2 wrote:Mar2śka, na czym to badanie polega? Jak je się robi?
zawitałaś do Norwegii
Ja miałam najpierw zwykłe tzw genetyczne usg, ocena wszystkich parametrów typu CRL, przyzierność. Ocena narządów wewnętrznych malucha :serce ,jelita, żołądek,pęcherz itd Budowa kręgosłupa, rączki, nóżki itd taki całkowity podgląd
Do badania pobiera się krew z której selekcjonuje się dna dziecka i na tej podstawie bada się jego prawidłowość. Samo Harmony czy Nifty nie wystarczy bo mówi o zdrowiu genetycznym a przecież niepełnosprawność może być też fizyczna więc ważne żeby zrobić komplet.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tak samo. Najpierw były bomby bolace, teraz flaczki. Czekam na okres, w środę kończę Lutinus to pewnie po kilku dniach się pojawi.Mirandzia wrote:U mnie tez chyba nie będzie dobrych wieści. Piersi jakby ktoś z nich powietrze spuścił. Zawsze tak mam przed okresem najpierw bomby a potem flaki
oszaleje chyba do środy -
nick nieaktualny
-
Przykro mi bardzo.Coś nam nie poszło dziewczyny, najgorsze że nikt nie powie czy był jakiś powód czy nie. Ah ręce opadają.Mirandzia wrote:Test negatywny tak jak przypuszczałam. W środę tylko formalne potwierdzenie porażki . Napisze do nich zapytanie jak dalej to wyglada co robić

Teraz trzeba zbierać siły na kolejny raz, ja zdecydowałam że wykorzystam wszystkie 3 szansę. Jak się nie uda to składam broń i się poddaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:35
-
Sory zaś polubiłamMirandzia wrote:Test negatywny tak jak przypuszczałam. W środę tylko formalne potwierdzenie porażki . Napisze do nich zapytanie jak dalej to wyglada co robić

U Ciebie test miał prawo być jeszcze negatywny! Powtórz w Poniedzialek albo Wtorek! Nie zakładaj z góry porażki !!!!Alutka -
nick nieaktualnyMirandzia przykro mi

Pati masz racje żadnych powodów nie podają ,masz jeszcze trzy zarodki ?
Aggga08 pisałaś ze przy wysyłaniu papierów na ewentualny zwrot nadwyżki wizyty u lekarza sie nie liczą do tego ?
Tyle mi leków zostało nowych lub w połowie zużytych ..myślicie ze bede mogła z nich kiedys skorzystać ? Gdzie przechowywać ? Zastrzyki tabletki ?