X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji do rozliczenia IVF wysyłasz tylko rachunki za recepty .

Rachunki za lekarza automatycznie są zapisywanie na Min Helse . To nie ma nic wspólnego z IVF . Po przekroczeniu 2 258 kr dostajesz frikort i za wizyty u lekarza już nie płacisz .

Osobno też rozlicza się koszty podróży .

WNadzieji lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Nie był ten pierwszy bo ja łażę w nocy do WC. Myśle ze z negatywnego testu pozytywny się nie zrobi :( trudno wypłacze się jak zwykle i będzie trzeba wstać z kolan i iść całej. To taki „prezent” na dzisiejsza rocznice ślubu. Los lubi mi dopieprzac.

Oj może się zrobić pozytywny bo u Ciebie za wcześnie jeszcze na test sikany ;-)

Daleko nie trzeba szukać ;-) Hannanna ;-) Testy z moczu wychodziły negatywne a w ciąży już była ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:45

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    U mnie jakieś dziwne plamienie . Myślałam ze dostałam okres. Ale rano wkładka czysta , troszkę przy porannym siusianiu poleciało i dalej czysto! Odczuwam ból jak na okres!

Jak to u Ciebie wyglądało poprzednio ? Plamienia czy krew ?

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Jak to u Ciebie wyglądało poprzednio ? Plamienia czy krew ?
    Za każdym razem normalny okres . Może odrazu nie leciało jak z kranu ale widoczna była za każdym razem! Pierwszy raz takie zjawisko nigdy plamienia przed okresem nie miałam ! Normalnie latam co chwile do Wc sprawdzać jak wyglada sytuacja . Po cichu licze ze to plamienie implantacyjne .

Zoja36 lubi tę wiadomość

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Za każdym razem normalny okres . Po cichu licze ze to plamienie implantacyjne .

Ja też od razu "żywa krew" .

Trzymam kciuki :-)

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Odstawiłam progynova w czwartek dzis 16dc i miesiączka ? :/

U mnie tez szybko przyszła po odstawieniu

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @WNadzieji odnośnie kosztów jest dokładnie tak jak napisała alda

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Mirandzia przykro mi :(
    Pati masz racje żadnych powodów nie podają ,masz jeszcze trzy zarodki ?
    Aggga08 pisałaś ze przy wysyłaniu papierów na ewentualny zwrot nadwyżki wizyty u lekarza sie nie liczą do tego ?
    Tyle mi leków zostało nowych lub w połowie zużytych ..myślicie ze bede mogła z nich kiedys skorzystać ? Gdzie przechowywać ? Zastrzyki tabletki ?
    Nie nie mam nic. Muszę zaczynać wszystko od nowa niestety.
    Niektóre zastrzyki trzeba w lodówce, mi też zostało jedno opakowanie i trzymam cały czas w lodówce.

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza lodowka zwykle można przechowywac do 3 mies. Gonal F na przykład

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Poza lodowka zwykle można przechowywac do 3 mies. Gonal F na przykład
    Warto dodać, że rozpoczęty gonal można przechowywać poza lodówką do max 28 dni

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No to juz tylko na ”garbicz” sie nadają
    Miłej niedzieli dziewczyny
    Lecę na basen wypływać emocje :)

mar2śka lubi tę wiadomość

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    WNadzieji do rozliczenia IVF wysyłasz tylko rachunki za recepty.

Dziewczyny a te rachunki wysyłam dopiero po przekroczeniu czy wszystko od początku i system „pilnuje” tej kwoty.
    Dostałam papiery po punkcji i nie bardzo wiem co zrobić. Jest napisane ze przed upływem 6 miesięcy wysłać.

Czy któraś z Was zagłębiają temat dofinansowania leczenia poza No. Czy jest to możliwe ?

• alda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:

Dziewczyny a te rachunki wysyłam dopiero po przekroczeniu czy wszystko od początku i system „pilnuje” tej kwoty.
    Dostałam papiery po punkcji i nie bardzo wiem co zrobić. Jest napisane ze przed upływem 6 miesięcy wysłać.

Możesz wysłać od razu i wtedy na bieżąco będzie zapisywane w systemie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:45

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:

Czy któraś z Was zagłębiają temat dofinansowania leczenia poza No. Czy jest to możliwe ?
    Ja wysyłałam po 2 procedurze (ok 10 mies po 1 podejściu)dopiero bo przy pierwszej nie przekroczyłam limitu. To 6 miesięcy liczy się od momentu przekroczenia kwoty wkładu własnego. Możesz wysłać od razu a resztę dosłać po kolejnej próbie bo po każdej dostajesz dokumenty. Co do dofinansowanie, nie mam pojęcia jak to wygląda ja robiłam na własna rękę. W Polsce są refundowane leki jeśli amh jest wyższe niż 0,7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:20

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja wysyłałam po 2 procedurze (ok 10 mies po 1 podejściu)dopiero bo przy pierwszej nie przekroczyłam limitu. To 6 miesięcy liczy się od momentu przekroczenia kwoty wkładu własnego. Możesz wysłać od razu a resztę dosłać po kolejnej próbie bo po każdej dostajesz dokumenty. Co do dofinansowanie, nie mam pojęcia jak to wygląda ja robiłam na własna rękę. W Polsce są refundowane leki jeśli amh jest wyższe niż 0,7.

Ale my nie możemy korzystać z dofinansowania do leków w Pl z uwagi na brak ubezpieczenia. Dobrze mi się wydaje ?

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Ale my nie możemy korzystać z dofinansowania do leków w Pl z uwagi na brak ubezpieczenia. Dobrze mi się wydaje ?
    W wielu miejscach w Polsce ivf nie jest już refundowane, tak zadecydowali polscy politycy.

k1iygdz.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Mnie nikt o ubezpieczenie nie pytał , ja się nie łapałam i tak ze względu na słabe wyniki. Najlepiej będzie zapytać w jakiejś klinice jak to wyglada . Ja posiadałam tylko tą europejską kartę ubezpieczeń . Zawsze można się postarać leki odkupić od innych dziewczyn.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    W wielu miejscach w Polsce ivf nie jest już refundowane, tak zadecydowali polscy politycy.
    Mylisz wygasły program rządowy z refundacją samych leków . Leki są nadal ze zniżką jeśli się spełnia kryteria . Niektóre miasta dopłacają ale tylko osobom zameldowanym w danej miejscowości .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka jak byłaś w szpitalu w Polsce to jak została rozwiązana kwestia kosztów? Zapłaciłaś a potem rozliczałaś się z Helfo ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja jestem w Polsce i lekarz wystawia mi leki z refundacją ( nie pyta czy jestem ubezpieczona w Polsce ) to w aptece proszę o leki pełnopłatne ;-) nie chce być później ścigana przez NFZ ;-)

Nie wiem kogo później "ścigają" lekarza który powinien się dopytać o ubezpieczenie czy pacjenta który o tym nie poinformował ................

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 17:20

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ