Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
WNadzieji do rozliczenia IVF wysyłasz tylko rachunki za recepty .
Rachunki za lekarza automatycznie są zapisywanie na Min Helse . To nie ma nic wspólnego z IVF . Po przekroczeniu 2 258 kr dostajesz frikort i za wizyty u lekarza już nie płacisz .
Osobno też rozlicza się koszty podróży .
WNadzieji lubi tę wiadomość
-
Mirandzia wrote:Nie był ten pierwszy bo ja łażę w nocy do WC. Myśle ze z negatywnego testu pozytywny się nie zrobi trudno wypłacze się jak zwykle i będzie trzeba wstać z kolan i iść całej. To taki „prezent” na dzisiejsza rocznice ślubu. Los lubi mi dopieprzac.
Oj może się zrobić pozytywny bo u Ciebie za wcześnie jeszcze na test sikany
Daleko nie trzeba szukać Hannanna Testy z moczu wychodziły negatywne a w ciąży już była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:45
-
Alutka 32 wrote:U mnie jakieś dziwne plamienie . Myślałam ze dostałam okres. Ale rano wkładka czysta , troszkę przy porannym siusianiu poleciało i dalej czysto! Odczuwam ból jak na okres!
Jak to u Ciebie wyglądało poprzednio ? Plamienia czy krew ?
-
alda wrote:Jak to u Ciebie wyglądało poprzednio ? Plamienia czy krew ?
Zoja36 lubi tę wiadomość
Alutka -
WNadzieji wrote:Mirandzia przykro mi
Pati masz racje żadnych powodów nie podają ,masz jeszcze trzy zarodki ?
Aggga08 pisałaś ze przy wysyłaniu papierów na ewentualny zwrot nadwyżki wizyty u lekarza sie nie liczą do tego ?
Tyle mi leków zostało nowych lub w połowie zużytych ..myślicie ze bede mogła z nich kiedys skorzystać ? Gdzie przechowywać ? Zastrzyki tabletki ?
Niektóre zastrzyki trzeba w lodówce, mi też zostało jedno opakowanie i trzymam cały czas w lodówce.
-
nick nieaktualny
-
alda wrote:WNadzieji do rozliczenia IVF wysyłasz tylko rachunki za recepty.
Dziewczyny a te rachunki wysyłam dopiero po przekroczeniu czy wszystko od początku i system „pilnuje” tej kwoty.
Dostałam papiery po punkcji i nie bardzo wiem co zrobić. Jest napisane ze przed upływem 6 miesięcy wysłać.
Czy któraś z Was zagłębiają temat dofinansowania leczenia poza No. Czy jest to możliwe ? -
Mirandzia wrote:
Dziewczyny a te rachunki wysyłam dopiero po przekroczeniu czy wszystko od początku i system „pilnuje” tej kwoty.
Dostałam papiery po punkcji i nie bardzo wiem co zrobić. Jest napisane ze przed upływem 6 miesięcy wysłać.
Możesz wysłać od razu i wtedy na bieżąco będzie zapisywane w systemie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:45
-
Mirandzia wrote:
Czy któraś z Was zagłębiają temat dofinansowania leczenia poza No. Czy jest to możliwe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:20
-
mar2śka wrote:Ja wysyłałam po 2 procedurze (ok 10 mies po 1 podejściu)dopiero bo przy pierwszej nie przekroczyłam limitu. To 6 miesięcy liczy się od momentu przekroczenia kwoty wkładu własnego. Możesz wysłać od razu a resztę dosłać po kolejnej próbie bo po każdej dostajesz dokumenty. Co do dofinansowanie, nie mam pojęcia jak to wygląda ja robiłam na własna rękę. W Polsce są refundowane leki jeśli amh jest wyższe niż 0,7.
Ale my nie możemy korzystać z dofinansowania do leków w Pl z uwagi na brak ubezpieczenia. Dobrze mi się wydaje ?
-
Mirandzia wrote:Ale my nie możemy korzystać z dofinansowania do leków w Pl z uwagi na brak ubezpieczenia. Dobrze mi się wydaje ?
-
pati1980 wrote:W wielu miejscach w Polsce ivf nie jest już refundowane, tak zadecydowali polscy politycy.
-
Jak ja jestem w Polsce i lekarz wystawia mi leki z refundacją ( nie pyta czy jestem ubezpieczona w Polsce ) to w aptece proszę o leki pełnopłatne nie chce być później ścigana przez NFZ
Nie wiem kogo później "ścigają" lekarza który powinien się dopytać o ubezpieczenie czy pacjenta który o tym nie poinformował ................
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 17:20