X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • majola Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, bardzo mi przykro :(

kaktus85 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus przykro mi, że Cię to spotkało . Mam nadzieje, że po odpoczynku wrócicie silniejsi do walki bo warto !

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje :( trzymaj sie :* ❤️

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus sciskam mocno !

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bardzo mi przykro..... Życie jest niesprawiedlwe....

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Kaktus przykro mi, że Cię to spotkało . Mam nadzieje, że po odpoczynku wrócicie silniejsi do walki bo warto !

Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy...nie wiem co bedzie dalej teraz musze zrobic badania macicy I genetyki...a czy bedziemy dalej walczyc zobaczymy

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie robilyscie badania genetyczne?? Ginekolog kazal nam zrobic z krwi ale z tego szoku nic nie pamietam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:59

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę to dziwne bo dzisiaj nic nie krwawie..nie wiem o co chodzi...nie wiem czy brac dalej litinus czy nie..meksyk mam w glowie..a klinika dzisiaj zamknieta..

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Dziewczyny trochę to dziwne bo dzisiaj nic nie krwawie..nie wiem o co chodzi...nie wiem czy brac dalej litinus czy nie..meksyk mam w glowie..a klinika dzisiaj zamknieta..
    Jeśli u Ciebie faktycznie wypadałby ok 6tc to powinien być widoczny pęcherzyk z zarodkiem i serduszko. Ja bete na tym etapie miałam ok 22 tys a Ty pisałaś, że masz bardzo niską. Skąpe krwawienie może być własnie przez progesteron.
    Co do badań to pewnie o kariotypy chodziło (Ty+partner) Dobrze jakby partner zbadał nasienie pod kątem fragmentacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:26

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Jeśli u Ciebie faktycznie wypadałby ok 6tc to powinien być widoczny pęcherzyk z zarodkiem i serduszko. Ja bete na tym etapie miałam ok 22 tys a Ty pisałaś, że masz bardzo niską. Skąpe krwawienie może być własnie przez progesteron.
    Co do badań to pewnie o kariotypy chodziło (Ty+partner) Dobrze jakby partner zbadał nasienie pod kątem fragmentacji.

Lekkie krwawienie mialam we wtorek I srode a czwartek I piatek bylo mocniejsze...I wczoraj cos dziwnego ze mnie wylecialo I strasznie mnie brzuch bolal ....nie wiem co robic..

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P-hCG:2 hcg:lav taka dostalam odpowiedź...

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    P-hCG:2 hcg:lav taka dostalam odpowiedź...
    Jeśli Twój wynik bety to 2 to niestety jest to beta ujemna. Wynik dodatni jest przy minimum 5. Pewnie dlatego test również wyszedł ujemny. Wydaje mi się, że w Twoim wypadku była to ciąża biochemiczna. Tak się niestety czasami zdarza :( była próba zagnieżdżenia ale ostatecznie do niego nie doszło. Krwawienie wystąpiło tak późno ze względu na suplementacje proga, pewnie gdyby nie to ,to miesiączka by wypadła w terminie. Tak mi się wydaje.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Jeśli Twój wynik bety to 2 to niestety jest to beta ujemna. Wynik dodatni jest przy minimum 5. Pewnie dlatego test również wyszedł ujemny. Wydaje mi się, że w Twoim wypadku była to ciąża biochemiczna. Tak się niestety czasami zdarza :( była próba zagnieżdżenia ale ostatecznie do niego nie doszło. Krwawienie wystąpiło tak późno ze względu na suplementacje proga, pewnie gdyby nie to ,to miesiączka by wypadła w terminie. Tak mi się wydaje.

Dziekuje bardzo za pomoc...Buziaczki

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zwiększonej dawcę leku przybyło ładnych 7 jajek plus 10 poniżej wielkości
    Byłam u ginekologa w stavanger Medicus -polecam robią nawet badania krwi
    Opowiedziałam mu o Riks kiwał głowa i powiedział ze wie co sie tam dzieje ..oni również nie badają dna tych jajeczek które nie rozwina sie po pobraniu
    Teraz tylko kontakt z tymi gałganami po 12nastej pewnie ovitrelle wieczorem i pobranie koło środy czwartku?
    Aaa No najważniejsze mięśniak którego znalazł lekarz w pl tezy lata temu Dalej mam w riksie nie widzieli tyle razy ale jest na zewnątrz macicy wiec nie ma większego znaczenia ..narazie :/

• alda Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Po zwiększonej dawcę leku przybyło ładnych 7 jajek

Super :-)

Ustalony termin punkcji ?

WNadzieji lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak środa rano

alda lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za udane zbiory ;)

WNadzieji lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Po zwiększonej dawcę leku przybyło ładnych 7 jajek plus 10 poniżej wielkości
    Byłam u ginekologa w stavanger Medicus -polecam robią nawet badania krwi
    Opowiedziałam mu o Riks kiwał głowa i powiedział ze wie co sie tam dzieje ..oni również nie badają dna tych jajeczek które nie rozwina sie po pobraniu
    Teraz tylko kontakt z tymi gałganami po 12nastej pewnie ovitrelle wieczorem i pobranie koło środy czwartku?
    Aaa No najważniejsze mięśniak którego znalazł lekarz w pl tezy lata temu Dalej mam w riksie nie widzieli tyle razy ale jest na zewnątrz macicy wiec nie ma większego znaczenia ..narazie :/
    Jak dużego masz miesniak? Ja też mam 4cm tez na zewnątrz macicy,lekarze twierdza że to nie jest powód że nie mogę zajść w ciążę. Poza tym jest wszystko u nas ok.

k1iygdz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz napisane mam 46x25 subserøst bakre vegg wiec nie bardzo wiem jak liczyć
    Mnie lekarz w pl trochę straszył ze umiejscowienie nie jest ciekawe

Alutka 32 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Wiesz napisane mam 46x25 subserøst bakre vegg wiec nie bardzo wiem jak liczyć
    Mnie lekarz w pl trochę straszył ze umiejscowienie nie jest ciekawe
    Mi w pl lekarz mówił że jest blisko jajowodu lewego ale niby nie przeszkadza w zapłodnieniu, tym bardziej przez in vitro. Ja teraz czekam na miesiączka i zaczynam podejście nr 2. :-)

k1iygdz.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ