X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jutro po dwa jajeczka jestem w takim szoku ze nawet nie spytałam co z trzecim

alda, Mirandzia, pati1980, mar2śka, Mazwopka, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    stymulację zaczęłam 3.9 zastrzyki 20.9 150 dawka (pierwszy taz były 112) i potem 4 dni 200 Lekarz w stavanger był bardzo zdziwiony ze od początku trzeba było brać 200 i tydzień w zupełności pozwoliłby na rozrost pozostałych a nie tylko 3 na pierwszej kontroli a nagle u niego w sumie 7 dużych i 12 małych :|

Czyli duże dawki miałaś

• K. Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Jadę jutro po dwa jajeczka jestem w takim szoku ze nawet nie spytałam co z trzecim
    Tzymam kciuki ! Bedzie dobrze ❤️

WNadzieji lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Trzymam kciuki <3

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 pytanie do ciebie w sprawie zwrotu kosztów.

1. Czy mam wysłać oba Lege-og egenerklæring... (to co dali mi w KK po transferze)
    2. Czy rachunki mam jakoś ponumerować, zrobić jakąś tabele czy tylko wpisać tam ogólna sumę i włożyć do koperty ?

A teraz pytania na temat kliniki w Danii,jeśli dobrze pamiętam wykorzystałaś wszystkie 3 próby i dofinansowanie w Norwegii. Leczenie w Danii jest w całości prywatne. Możesz coś napisać o kosztach?

W obliczu wyzwania
    Powiedzcie mi drogie koleżanki czy można coś zrobić żeby dofinansowanie leków przenieść do innego kraju, innej kliniki. Nawet to co dostajemy od lekarza po transferze ma w tytule "Lege-og egenerklæring...i Norge og utlandet". Czy trzeba napisać skargę ze nie jest się zadowolonym z leczenie tutaj i prosić o zgodę na leczenie w innym kraju ? Pytam "na zaś" bo targaja mną różne wątpliwości i szukam jakiegoś rozwiązania żeby nie przechodzić tej szarpaniny z nimi jeśli się nie uda. A wszystko tutaj wymaga duzo czasu, musi nabrać mocy urzędowej :) (zwykła wizyta kwalifikujaca u ginekologa czas oczekiwania 6 mcy hihi ). Może wynika to z jakiegoś dokumentu pt "Prawa pacjenta"

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wlasnie docztuje na bloggu. Nie odpowiadaj na moje pytania dotyczace kliniki. Tylko refundacja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która pozycja na helfo.no to jest egenerklæring bo nie mam pojęcia pokazują mi sie tylko te dla leczenia poza Norwegia :/ gdzie to znaleźć :/

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wysyłasz to co dostałaś od lekarza i na stronie helfo jest egenerklæring do wydrukowania.
    Rachunki tylko zczepialam spinaczem biurowym, nie zszywka i tylko na pierwszym zanaczalam np nr 1 czyli że załącznik nr 1 bo gdzieś tam w tym egenærklaring trzeba zaznaczyć który to vedlegg

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Która pozycja na helfo.no to jest egenerklæring bo nie mam pojęcia pokazują mi sie tylko te dla leczenia poza Norwegia :/ gdzie to znaleźć :/

Søknad om refusjon til legemidler ved infertilitets- behandling i Norge - Helfo
    Wpisz tak w Google

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:24

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest w PDF

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten søknad wydrukowany. Na stronie mozna wpisac nr 05-22.20 i sie pokaze.
    Czy jak mam frikort powinnam placic 1500 nok za transfer ? Dostalam fakture

alda lubi tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Czy jak mam frikort powinnam placic 1500 nok za transfer ? Dostalam fakture

Tak, to jest "wkład własny " tego się nie wlicza do frikort ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:29

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda- jeśli chodzi o moje wyniki to piguła walnęła pomyłkę i źle wysłała bo wyniki przyszły ale nie tego co trzeba .... pobrali jeszcze raz krew do badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:17

alda lubi tę wiadomość

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się że najprawdopodobniej będę miała córeczkę :) najprawdopodobniej bo mała już robi po złości albo się zawstydziła ;)

WNadzieji, pati1980, alda, Zoja36, K., Aggga08, majola lubią tę wiadomość

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Alda- jeśli chodzi o moje wyniki to piguła walnęła pomyłkę i źle wysłała bo wyniki przyszły ale nie tego co trzeba .... pobrali jeszcze raz krew do badania

Ty się z nimi wszystkimi masz - od początku pod górkę ........ Ja byłabym już cała siwa i bez codziennej melisy by się nie obyło ;-)

Gratuluję córeczki :-)

Byłaś na USG połówkowym ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji maluchy na pokładzie ?

Pati daj znać jak zaczniesz ?

Guinevere na jakim etapie jesteś ?

Mazwopka zdecydowałaś się na badania i wizytę u ginekologa tutaj czy jednak Polska ?

Mirandzia kiedy testujesz ?

K miałaś już USG ?

Mar2śka , Hannanna dzieciaczki gotowe - obrócone głową w dół ?

:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 15:52

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ty się z nimi wszystkimi masz - od początku pod górkę ........ Ja byłabym już cała siwa i bez codziennej melisy by się nie obyło ;-)

Gratuluję córeczki :-)

Byłaś na USG połówkowym ?

To prawda ! Ciągle coś ... oby tylko wszystko skończyło się dobrze !!!
    Tak byłam. Usg trwało godzinę :) chyba 20 minut próbowała sprawdzić któż tam się tak ukrywa na 90
    % dziewczynka. Oby jej tylko jajka nie wyrosły na kolejnej wizycie . Łożysko dalej przodujące , mam ustalone kolejne dwie kontrole na tą chwile !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 16:58

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Łożysko dalej przodujące , mam ustalone kolejne dwie kontrole na tą chwile !

To dobrze że będziesz miała dodatkowe kontrole - chociaż tyle .

Kontrole masz w szpitalu ?

Odpoczywasz , jesteś dalej na zwolnieniu ?

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dostałam receptę na kartce, na helsenorge.no jej nie widzę. Czy ja mam z tą kartka iść do apteki?.
    Jutro mam dostać miesiączka i w poniedziałek zaczynam. :-)

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny ja dostałam receptę na kartce, na helsenorge.no jej nie widzę. Czy ja mam z tą kartka iść do apteki?.

Tak to recepta ;-) też tak miałam ;-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ