Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
WNadzieji wrote:stymulację zaczęłam 3.9 zastrzyki 20.9 150 dawka (pierwszy taz były 112) i potem 4 dni 200 Lekarz w stavanger był bardzo zdziwiony ze od początku trzeba było brać 200 i tydzień w zupełności pozwoliłby na rozrost pozostałych a nie tylko 3 na pierwszej kontroli a nagle u niego w sumie 7 dużych i 12 małych
Czyli duże dawki miałaś -
Aggga08 pytanie do ciebie w sprawie zwrotu kosztów.
1. Czy mam wysłać oba Lege-og egenerklæring... (to co dali mi w KK po transferze)
2. Czy rachunki mam jakoś ponumerować, zrobić jakąś tabele czy tylko wpisać tam ogólna sumę i włożyć do koperty ?
A teraz pytania na temat kliniki w Danii,jeśli dobrze pamiętam wykorzystałaś wszystkie 3 próby i dofinansowanie w Norwegii. Leczenie w Danii jest w całości prywatne. Możesz coś napisać o kosztach?
W obliczu wyzwania
Powiedzcie mi drogie koleżanki czy można coś zrobić żeby dofinansowanie leków przenieść do innego kraju, innej kliniki. Nawet to co dostajemy od lekarza po transferze ma w tytule "Lege-og egenerklæring...i Norge og utlandet". Czy trzeba napisać skargę ze nie jest się zadowolonym z leczenie tutaj i prosić o zgodę na leczenie w innym kraju ? Pytam "na zaś" bo targaja mną różne wątpliwości i szukam jakiegoś rozwiązania żeby nie przechodzić tej szarpaniny z nimi jeśli się nie uda. A wszystko tutaj wymaga duzo czasu, musi nabrać mocy urzędowej (zwykła wizyta kwalifikujaca u ginekologa czas oczekiwania 6 mcy hihi ). Może wynika to z jakiegoś dokumentu pt "Prawa pacjenta" -
nick nieaktualny
-
Mirandzia wysyłasz to co dostałaś od lekarza i na stronie helfo jest egenerklæring do wydrukowania.
Rachunki tylko zczepialam spinaczem biurowym, nie zszywka i tylko na pierwszym zanaczalam np nr 1 czyli że załącznik nr 1 bo gdzieś tam w tym egenærklaring trzeba zaznaczyć który to vedlegg
-
WNadzieji wrote:Która pozycja na helfo.no to jest egenerklæring bo nie mam pojęcia pokazują mi sie tylko te dla leczenia poza Norwegia gdzie to znaleźć
Søknad om refusjon til legemidler ved infertilitets- behandling i Norge - Helfo
Wpisz tak w Google
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:24
WNadzieji lubi tę wiadomość
-
Alda- jeśli chodzi o moje wyniki to piguła walnęła pomyłkę i źle wysłała bo wyniki przyszły ale nie tego co trzeba .... pobrali jeszcze raz krew do badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:17
alda lubi tę wiadomość
Alutka -
Alutka 32 wrote:Alda- jeśli chodzi o moje wyniki to piguła walnęła pomyłkę i źle wysłała bo wyniki przyszły ale nie tego co trzeba .... pobrali jeszcze raz krew do badania
Ty się z nimi wszystkimi masz - od początku pod górkę ........ Ja byłabym już cała siwa i bez codziennej melisy by się nie obyło
Gratuluję córeczki
Byłaś na USG połówkowym ?
-
WNadzieji maluchy na pokładzie ?
Pati daj znać jak zaczniesz ?
Guinevere na jakim etapie jesteś ?
Mazwopka zdecydowałaś się na badania i wizytę u ginekologa tutaj czy jednak Polska ?
Mirandzia kiedy testujesz ?
K miałaś już USG ?
Mar2śka , Hannanna dzieciaczki gotowe - obrócone głową w dół ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 15:52
-
alda wrote:Ty się z nimi wszystkimi masz - od początku pod górkę ........ Ja byłabym już cała siwa i bez codziennej melisy by się nie obyło
Gratuluję córeczki
Byłaś na USG połówkowym ?
To prawda ! Ciągle coś ... oby tylko wszystko skończyło się dobrze !!!
Tak byłam. Usg trwało godzinę chyba 20 minut próbowała sprawdzić któż tam się tak ukrywa na 90
% dziewczynka. Oby jej tylko jajka nie wyrosły na kolejnej wizycie . Łożysko dalej przodujące , mam ustalone kolejne dwie kontrole na tą chwile !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 16:58
Alutka