X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Tak z USG, nawet musiałam sama sobie trzymać głowicę od usg na brzuchu.
    Pierwszym razem też miałam z usg.
    Jeśli o takie usg chodzi?

Tak o takie ;-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje!! Cudowne wiadomości :) !! Trzymam kciuki za testowanie ! :)

A od czego zalezy transfer z usg i bez usg .
    Ja mialam transfer bez usg . I w sumie do dzis ta mysl mi nie daje spokoju , ze nic nie widzialam ...

• alda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:

A od czego zalezy transfer z usg i bez usg .

Od lekarza ;-)

Kto Ci robił transfer ?

Ja w Riks miałam transfer bez USG ( robił go Sverre ;-) ) zarodek trafił tam gdzie trzeba ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus kto Ci robił ostatni transfer ?

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia rozumiem doskonale Twoje rozczarowanie norweskim podejściem i standardami. Prawda jest taka, że podejście polskich i norweskich jest bardzo odmienne. W Polsce jest o wiele więcej badań, diagnostyki a i sama stymulacja dokładniej monitorowana. W moim wypadku to wręcz norweska klinika ze mnie zrezygnowała. Mimo, że tak naprawdę miałam jeszcze 3 pełne podejścia ponieważ 2 stymulacje nie zakończyły się transferem oznajmiono mi, że jestem tak beznadziejnym przypadkiem, że nie będą mnie dalej leczyć.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka badań to ja miałam 2 teczki . Wszystko potłumaczyłem dostali na tacy: drożności, laparoskopię, genetykę itd jedyne co to chciałabym rzetelnej stymulacji i kontroli przy stymulacji czy to aż tak wiele ? Czy to przerasta ich umiejętności ?
    Teraz człowiek się zastanawia czy ich niechlujstwo czy z niego beznadziejny przypadek.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Mar2śka badań to ja miałam 2 teczki . Wszystko potłumaczyłem dostali na tacy: drożności, laparoskopię, genetykę itd jedyne co to chciałabym rzetelnej stymulacji i kontroli przy stymulacji czy to aż tak wiele ? Czy to przerasta ich umiejętności ?
    Teraz człowiek się zastanawia czy ich niechlujstwo czy z niego beznadziejny przypadek.
    To, że dostali nie znaczy, że z nich skorzystali. Tutaj wiele badań jest uznawanych za zbędne a nawet nie mają o niektórych pojęcia. A jeśli chodzi o stymulacje...jest po prostu inaczej, mniej dokładnie i albo się na to godzisz albo szukasz alternatywy.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Kaktus kto Ci robił ostatni transfer ?

Taka mloda kobieta nie pamietam jak ona sie nazywa i ja zawsze mam trnsfer z USG dlatego jestem w szkou ze wy mialyscie bez...a ten Hans co Pati pisze to wcale jaki mily i dobry nie jest ja go bardzo nie lubie nic nie mozna z nim zalatwic to jest caly szef tej kliniki ale kazdy ma inne odczucia ;)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Taka mloda kobieta nie pamietam jak ona sie nazywa i ja zawsze mam trnsfer z USG dlatego jestem w szkou ze wy mialyscie bez...a ten Hans co Pati pisze to wcale jaki mily i dobry nie jest ja go bardzo nie lubie nic nie mozna z nim zalatwic to jest caly szef tej kliniki ale kazdy ma inne odczucia ;)

Czy dobry to tego nie wiem, wiem tylko tyle że jak mi robił punkcje to bolało i to cholernie krew się lała. Dwa dni dochodzilam do siebie.Pierwszym razem punkcje robiła mi bodajże Nina i tak nie bolalo.
    Mam tylko nadzieję że wykonał swoją pracę dobrze i rzetelnie :-)

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Czy dobry to tego nie wiem, wiem tylko tyle że jak mi robił punkcje to bolało i to cholernie krew się lała. Dwa dni dochodzilam do siebie.Pierwszym razem punkcje robiła mi bodajże Nina i tak nie bolalo.
    Mam tylko nadzieję że wykonał swoją pracę dobrze i rzetelnie :-)

Mi punkcję robiła Nina i myślałam że przerwę punkcję bo tak mnie bolało i miałam krwotok więc chyba to nie zależy od lekarza ;-)
    Podobaly mi się wizyty u Niny bardzo dobrze wszystko tlumaczy , odpowiada na pytania itd

Ja nigdy nie miałam styczności z Hansem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:32

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mi punkcję robiła Nina i myślałam że przerwę punkcję bo tak mnie bolało i miałam krwotok więc chyba to nie zależy od lekarza ;-)
    Podobaly mi się wizyty u Niny bardzo dobrze wszystko tlumaczy , odpowiada na pytania itd

No widzisz to wszystko zależy od osoby.
    Wizytę i punkcje u Niny też wspominam dobrze.

Alda kiedy się do nich wybierasz?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:

Alda kiedy się do nich wybierasz?

W listopadzie :-)

pati1980, Alutka 32, kaktus85, mar2śka, Mazwopka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Trzymam kciuki :-)

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Tak to byla Nina ...to prawda z nia mozna pogadac i sie co nie co dowiedziec ...ja ostatno bylam u Hansa mowilam mu ze robilam badania w pl a on ze nie potrzebnie i ze mam malo witaminy D a on ze to normlane w krajach Unijnych a moj mąz ze normalne to chyba jest tylko to w Norwegi a on dalej ze nie w POlsce itpm itd

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    ALda a gdzie Ty mieszkasz?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wynik gratulacje!!!

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Od lekarza ;-)

Kto Ci robił transfer ?

Ja w Riks miałam transfer bez USG ( robił go Sverre ;-) ) zarodek trafił tam gdzie trzeba ;-)
    transfer w riks robil mi Jan Mellebaken . Starszy pan.
    Ogolnie wrazenie zrobil pozytywne, ale podczas transferu usg nie uzyl.
    a punkcje robila mi murzynka. nie pamietam jak sie nazywa, ale delikatna nie byla. twarda baba ... jak by mogla to by punkcje w 5 minut zrobila ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:18

• K. Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    transfer w riks robil mi Jan Mellebaken . Starszy pan.
    Ogolnie wrazenie zrobil pozytywne, ale podczas transferu usg nie uzyl.
    a punkcje robila mi murzynka. nie pamietam jak sie nazywa, ale delikatna nie byla. twarda baba ... jak by mogla to by punkcje w 5 minut zrobila ...
    Mi w riks transfer robil polski doktor, tez bez uzycia usg.

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    ja ostatno bylam u Hansa mowilam mu ze robilam badania w pl a on ze nie potrzebnie i ze mam malo witaminy D a on ze to normlane w krajach Unijnych a moj mąz ze normalne to chyba jest tylko to w Norwegi a on dalej ze nie w POlsce itpm itd

Kaktus niedobór witaminy D jest problemem globalnym i nie dotyczy tylko Skandynawii....... W Polsce ludzie też mają niedobory .

Także Hans miał racje . ;-)

Na niedobór wit. D bardzo często cierpią mieszkańcy Bliskiego Wschodu ( dużo słońca ) Wynika to z faktu, iż kultura wymaga osłonięcia ciała ubraniem, przez co ekspozycja na słońce jest mocno ograniczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:24

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały krótki protokół - miałyście Cetrotide czy Orgalutran ?

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ