X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pati który to lekarz - Hans ?

Tak Hans. Wnerwila mnie strasznie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:37

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:

Buuuuuuu , ja pewnie będę miała u niego pierwsze usg buuuuuuuuuuuu a tak chciałam mieć u Niny :-(

On jest szefem to powinien się wykazać większą empatią .........

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Buuuuuuu , ja pewnie będę miała u niego pierwsze usg buuuuuuuuuuuu a tak chciałam mieć u Niny :-(

On jest szefem to powinien się wykazać większą empatią .........

No dokładnie spodziewałam się czegoś innego, jakieś kontroli i innej rozmowy. Ale cóż zrobić, jak uda mi się zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko to będzie cud, tak to odczułem z tej rozmowy
    No i że stara jestem, tego mi nie musiał mówić hihi.
    Sama nie wiem czy robić coś więcej czy się poddać:-(

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęła się starać o dziecko w wieku 32 lat dzisiaj mam 39 :/ i mam nadzieję że zakończenie będzie szczęśliwe .........

Ja nie wiem co pomogło : zmiana kliniki - jakoś od początku wierzyłam że w Porsgrunn nam się uda czy histeroskopia czy zamieszanie z TSH na początku niedoczynność później nadczynność czy najlepsze wakacje w życiu czy to po prostu był TEN zarodek ..........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 17:46

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to dla mnie zastanawiające co on powiedział, bo w Norwegii kobiety późno zaczynają rodzić zdrowe dzieci.
    Teraz odpocznę od tego wszystkiego i zobaczymy co będzie w styczniu :-)

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati głowa do góry nie wbijaj sobie do głowy co ten idiota powiedział. Każda z nas zaczęła kilka lat temu. In vitro jest ostatecznością tzn wszędzie na świecie. Idąc jego tokiem myślenia o ile takowy posiada to faktycznie późno zaczęłyśmy wszystkie bo u nich in vitro w pierwszym rzucie idzie a potem martw się sama albo adopcja.

Ja już "zapakowana" 5 dniowym Mrożkiem :)
    Godzinę opóźnienia mieli . Pielęgniarka wyszła przepraszać i pyta czy będę czekała hmmmmm no nie... wyjdę i pójdę do domu :)
    Krew mam zrobić za 2 tygodnie do tego momentu Progynova i Lutinus 3*1, heparyna +Acard 75 (to już zalecenie polskiego lekarza)

Takiego luzu to nigdy nie miałam będąc w KK. Energi mam za 10 dzisiaj, może mi coś podali dodatkowo ?

kaktus85, pati1980, Zoja36, Czarodziejka, majola lubią tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Widziasz Patii pisalam Ci ze tak bedzie...U nas bylo to samo...ale glowa do gory damy rade :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:

Ja już "zapakowana" 5 dniowym Mrożkiem :)

Mam nadzieję że 2 dniowy ;-)

Trzymam Kciuki :-)

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia - trzymam kciuki :):)

Alutka
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia kciukasy za Was &&

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia trzymam kciuki :)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja zaczęła się starać o dziecko w wieku 32 lat dzisiaj mam 39 :/ i mam nadzieję że zakończenie będzie szczęśliwe .........

Ja nie wiem co pomogło : zmiana kliniki - jakoś od początku wierzyłam że w Porsgrunn nam się uda czy histeroskopia czy zamieszanie z TSH na początku niedoczynność później nadczynność czy najlepsze wakacje w życiu czy to po prostu był TEN zarodek ..........
    Pewnie wszystko po trochu i nastawienie do kliniki. No i w końcu się udało, teraz będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 21:24

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam plan na styczeń. Naturalny cykl, mam ich poinformować w styczniu o miesiączka.
    Alda jak miałaś USG kontrolne to gdzie je miałaś?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Alda jak miałaś USG kontrolne to gdzie je miałaś?

Ja zawsze miałam w Porsgrunn - tak chciałam . Od początku postanowiłam że jak podchodzę w Porsgrunn to tam chce mieć kontrolę a nie u przypadkowego ginekologa i nieważne że do Porsgrunn 2 godziny ;-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u fastlege i zrobił mi połowę z tych badań co chciałam, bez problemu. Cześć badań z krwi i z moczu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Resztę zrobię w Polsce.:-)

Alutka 32 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Byłam dzisiaj u fastlege i zrobił mi połowę z tych badań co chciałam, bez problemu. Cześć badań z krwi i z moczu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Resztę zrobię w Polsce.:-)

Super że się udało :-)

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mam nadzieję że 2 dniowy ;-)

Trzymam Kciuki :-)

A czemu 2 dniowy ? Lepszy niz 5 dniowy ?

• alda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    A czemu 2 dniowy ? Lepszy niz 5 dniowy ?

Ja jestem zwolenniczką 5 dniowych ;-) Dlatego też zmieniłam klinikę bo w Riks zawsze podawali mi 2 dniowe a ja chciałam 5 dniowe w Porsgrunn nie było z tym problemu ;-)
    Pewnie to nie ma znaczenia bo jak zarodek ma z nami "zostać" to nie ma różnicy czy będzie miał 2 czy 3 czy 5 czy 6 dni ale ja miałam "spokojną" głowę przy 5 dniowym ;-)

Chodziło mi o progesteron ;-) przy 5 dniowym trzeba brać dłużej progesteron niż Ty teraz ;-) a napisałaś "5 dniowy Mrożkiem"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:43

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem o co Tobie chodziło. Przyznam że się zdziwiłam ze mam 5 dniowy a progesteron dwa dni przed transferem dopiero zaczęłam brać. Na wizycie kontrolnej mówiłam ze przecież nie zaczęłam progesteronu. Nawet nas nie poinformowali jaki zarodek mamy. Czyli wychodzi ze dostałam 5 dniowy i za późno progesteron zaczęłam brać ? Zajeb...ć ich to mało powiedziane. Czy to naprawdę przekracza ich możliwości zrobić coś chociaż raz dobrze jak należy.
    Może nie będzie tak źle bo ja biorę tez Duphaston 3*1

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was brała Acard przed zagnieżdżeniem zarodka bez jakiejkolwiek konsultacji z lekarzem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:31

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ