X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia ja myślałam że Ty się pomyliłaś i zamiast 2 napisałaś 5 ...........

Jesteś pewna że to był zarodek 5 dniowy ??? Masz to gdzieś napisane ???

Ja nie wierzę w to co czytam ...........

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    A czemu 2 dniowy ? Lepszy niz 5 dniowy ?

Mirandzia a kiedy mialas punkcje?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nie wierzę w to co czytam ...........[/QUOTE]

Pani z laboratorium wyszła do mnie pytała o moje dane osobowe, nr personalny itp. Powiedziała że dostaje zarodek w fazie blastocysty. Dopytałam czy napewno i ze oznacza to ze jest 5 dniowy, odpowiedziała ze tak. Papierów żadnych nie mam odnośnie zarodka. dostałam tylko te do Helfo a tam o zarodkach nie ma żadnych adnotacji.

Teraz to już mam całkowity dół. Kuźwa podanie zarodka i przygotowanie do tego też jak widać ich przerasta.

Punkcję miałam 25.09 (wtorek), a 27.09 (czwartek) miałam transfer. W poniedziałek zadzwonili że jest jeden do mrożenia. Za kilka dni dostałam oficjalne pismo że mam i będzie trzymany 5 lat, ale o jego jakości i wieku nic nie wspomniane :)

• alda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyyyyyyyyy brak mi słów........

A masz napisane dokładnie cała datę do kiedy powinien być mrożony ? Wtedy będzie wiadomo kiedy go zamrozili ? Czy 27.09 czy 30.09 czy 01.10 ?

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda nie mam nic zadnych dokumentow. Wiem tylko to co powiedziala mi laborantka ze blastocysta. No i jak widac to i to potrafia zje...c. jeden jedyny mrożak jakiego mialam po dwoch stymulacjach ;)

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słôw . nawet nie wiadomo jak to skomentować .
    Ale nie trać nadziei Mirandzia , bierzesz dodatkowo Duphaston może on zadziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 20:46

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Czy któraś z was brała Acard przed zagnieżdżeniem zarodka bez jakiejkolwiek konsultacji z lekarzem ?
    K. Brała sama , tylko ze jej wcześniej coś tam w badaniu wyszło .
    K.?? bierzesz dalej Acard? Konsultowałaś to później z jakimś lekarzem?

Alutka
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Acard z uwagi na MTHFR. W sumie to juz zawsze musze brac do konca mych dni ;)

• K. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    K. Brała sama , tylko ze jej wcześniej coś tam w badaniu wyszło .
    K.?? bierzesz dalej Acard? Konsultowałaś to później z jakimś lekarzem?
    Zaczelam brac bo mialam podeyzszone plytki , i nagle zaszlam narutalnie w ciaze, bylam u ginekologa w srode i mowila ze jesli chce to moge odstawiac jesli plytki spadly ( w ciazy samoistnie spadaja) wiec zrobie sobie krew w nasteonym tyg i zoabczze a jesli chce kontunuowac to do 37-38 tydz

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wypowiedzenie się .
    Ja mam transfer mrożaka w poniedziałek a mąż właśnie przyleciał z polski i zakupił mi Acard .
    Mam nadzieje ze nie zaszkodzi , a może pomoże .

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:

Ja nie wierzę w to co czytam ...........

Pani z laboratorium wyszła do mnie pytała o moje dane osobowe, nr personalny itp. Powiedziała że dostaje zarodek w fazie blastocysty. Dopytałam czy napewno i ze oznacza to ze jest 5 dniowy, odpowiedziała ze tak. Papierów żadnych nie mam odnośnie zarodka. dostałam tylko te do Helfo a tam o zarodkach nie ma żadnych adnotacji.

Teraz to już mam całkowity dół. Kuźwa podanie zarodka i przygotowanie do tego też jak widać ich przerasta.

Punkcję miałam 25.09 (wtorek), a 27.09 (czwartek) miałam transfer. W poniedziałek zadzwonili że jest jeden do mrożenia. Za kilka dni dostałam oficjalne pismo że mam i będzie trzymany 5 lat, ale o jego jakości i wieku nic nie wspomniane :)[/QUOTE]

wydaje mi sie ze z tego co piszesz to jest to 2 dniowy zarodek skoro transfer mialas 27.09 ale ja sie na tym dobrze nie znam

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia, mi w prywatnej klinice powiedzieli że, obserwują zarodki do mrożenia do 5 doby i mrożą blastkę. Podobno wtedy lepiej zobaczyć czy jest dobry. Wiec nie stresuj się. Trzymam kciuki!

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka ja wiem ze obserwuja i dobrze ze przetrwal do 5 doby. Ja sie martwie ze progesteron pozno zaczelam 2 dni przed transferem. wcisneli gdzie im pasowalo a nie wtedy kiedy powinien byc :(

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Czarodziejka ja wiem ze obserwuja i dobrze ze przetrwal do 5 doby. Ja sie martwie ze progesteron pozno zaczelam 2 dni przed transferem. wcisneli gdzie im pasowalo a nie wtedy kiedy powinien byc :(

To Ile dni przed transferem mrozaczki na cyklu naturalnym trzeba zacząć brać progesteron?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    To Ile dni przed transferem mrozaczki na cyklu naturalnym trzeba zacząć brać progesteron?

Na cyklu naturalnym nie bierzesz żadnych leków, progesteronu też nie .

Na cyklu sztucznym : zarodek 2 dniowy progesteron bierzesz 2 dni i trzeciego dnia transfer, zarodek 3 dniowy progesteron bierzesz 3 dni i czwartego dnia transfer, zarodek 5 dniowy progesteron bierzesz 5 dni i szóstego dnia transfer ;-) i branie progesteronu jest dalej kontynuowane do 10 , 12 tygodnia ciąży - zależy od kliniki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:12

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam że przed każdym transferem bierze się progesteron :-) :-)

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co za dziwadlo zrobili w moim przypadku? Jeden dzien progesteron i nastepnego transfer. Wyc mi sie chce brak sil i słów na tych norwrskich debili.

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Ja to myślałam że przed każdym transferem bierze się progesteron :-) :-)
    Z tego co pamiętam ja też zaczynałam brać progesteron jeden,dwa dni przed transferem(sztuczny i naturalny). A w dniu transferu dopiero po.

pati1980 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Z tego co pamiętam ja też zaczynałam brać progesteron jeden,dwa dni przed transferem(sztuczny i naturalny). A w dniu transferu dopiero po.
    Ja punkcji bralam crione a transfer mialam 2 dni po

pati1980 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. ja nie miałam punkcji tylko Criotransfer na cyklu sztucznym z Progynova.

Alda możesz mi napisać skąd masz te dokładne informacje co do progesteronu ?

Następna rzecz która mi się nie zgadza - transfer 5 dniowy zarodek a krew do sprawdzenia po 14 dniach. Czy faktycznie tak późno się bada krew?

Jutro do nich pisze niech mi dokładnie napiszą co zrobili bo każdy co innego mówił, laborantka że 5 dniowy,transfer i kontrola wskazuja na 2 dniowy. Ja juz nie wiem.

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ