Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny witam w nowym roku.
Mam pytanie, jak się przygotować do transferu mrozaczka na naturalnym cyklu?
Czy można normalnie uprawiac sex czy tylko z zabezpieczeniem.
I jak to ogólnie wygląda. Czekam na miesiączke ma przyjść jutro,jak się przesunie to będzie kiepsko bo wypadł by transfer w weekend, wtedy klinika zamknięta.
Pozdrawiam -
Aggga08 wrote:Dziękuję za odpowiedź Alda. A z jakiego powodu go dostałaś?
Dostałam go w Porsgrunn przy 3 stymulacji - 5 transfer . Nie miałam wzkazań do jego stosowania - lek miał zapobiec "odrzuceniu" zarodka przez organizm .
Aggga08 lubi tę wiadomość
-
Pati my sobie odpuszczaliśmy sex przed każdym transferem
Jak dasz im znać że dostałaś okres wyznaczą Ci kontrolne USG , po usg napiszą / powiedzą od kiedy masz robić testy owulacyjne . Jak test będzie pozytywny piszesz do nich oni wyznaczają datę transferu i tyle . Na naturalnym nie dostajesz leków .
pati1980 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Alda jak się czujesz?
Nie pytaj
Codziennie mam kaca czyli mdłości , mdłości , mdłości i wrażliwość na zapachy - nie używam żadnych kosmetyków bo wszystko mi ŚMIERDZI ........
Rośniemy - musiałam już kupić spodnie ciążowe .
Aggga08, pati1980, mar2śka, Czarodziejka, majola, Hannanna lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku...mam nadzieje ze bedzie to dobry rok dla nas ... mam pytanie do Was bo dostalam rozpiske ze od 9 stycznia mam brac Gonal-f 200 i Fostimon 150 miala ktoras z Was taki zestaw podwojnego zastrzyku..? ja to sie strasznie boje zastrzykow i nie wiem jak dam rade kloc sie dwa razy...
-
Przy okazji pobytu w Polsce odwiedziliśmy Gamete w Rzgowie . Generalnie ten riks to jaja sobie z ludzi robi .
Wiadomo co klinika to inna szkoła nauki. Każdy ma swoją praktykę ...
Lekasz J . Radwan w pewnym momencie powiedział ze on już nie chce komentować ich procedury w naszym podejściu - przypadku .
Wracam do riks po dwa ostatnie zamrożone zarodki . Później kolejna stymulacja już w Polsce - napewno.Aggga08 lubi tę wiadomość
-
Mazwopka wrote:Przy okazji pobytu w Polsce odwiedziliśmy Gamete w Rzgowie . Generalnie ten riks to jaja sobie z ludzi robi .
Wiadomo co klinika to inna szkoła nauki. Każdy ma swoją praktykę ...
Lekasz J . Radwan w pewnym momencie powiedział ze on już nie chce komentować ich procedury w naszym podejściu - przypadku .
Wracam do riks po dwa ostatnie zamrożone zarodki . Później kolejna stymulacja już w Polsce - napewno.
Mazwopka trzymam kciuki za ciebie i wszystkie dziewczyny, które zaczynają w styczniu. Zacznijcie dobrze ten rok -
Aggga08 wrote:Nie mogę spać przez ten spray, ale ogólnie ok... Bolaly mnie jajniki kilka dni, dostałam okres czyli wszystko tak jak ma być. Od 5 zastrzyki
-
pati1980 wrote:Gratuluję Alda, mogę wiedzieć jakie badania robiłaś gdzie?
Badania w Polsce Badania wolnego płodowego DNA z krwi matki. W Polsce do wyboru jest NiftyPro, Sanco, Panorama , Hormony Ceny od 2100 do 3000
Usg wyszło dobrze ale ze względu na mój wiek , poronienia i IVF chciałam zrobić to badanie .
W Norwegii jeszcze nie jest dostępne - niestety , gdyby było miałabym za darmo ( od 38 lat ) a tak jestem lżejsza o parę tyś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:52
-
"W Norwegii jeszcze nie jest dostępne - niestety , gdyby było miała bym za darmo ( od 38 lat ) a tak jestem lżejsza o parę tyś#
Alda ale o ile spokojniejszy:-). Czyli jak mi się w końcu uda to zrobię mi tutaj, ja juz za rogiem 39latWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:26
-
Dzisiaj pisałam do kliniki ze dostałam wczoraj miesiączke. Usg kontrolne mam 17.01 i rano mam zrobić test owulacyjny. A później dalej robic te testy, tylko kiedy ja będę wiedziała kiedy ta owulacja jest. Te cholerne testy raz wychodzą jaśniejsze raz ciemniejsze. Jak to cholerstwo ogarnąć?