X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak się czujecie?? Bo ja dalej ledwo żywa chyba mnie łapie przeziębienie.. Co mogę wziąść żeby szybko wyzdrowiec a nie zaszkodzić..

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    chyba mnie łapie przeziębienie.. Co mogę wziąść żeby szybko wyzdrowiec a nie zaszkodzić..

Jedynie : czosnek, miód, ciepłe mleko, na ból gardła płukanie wodą utlenioną rozcieńczoną , płukanie sodą oczyszczoną , na kaszel syrop z cebuli , dużo pić i leżeć pod kocykiem ;-)
    Ja robiłam sobie chleb, bułkę z miodem i czosnkiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:56

kaktus85, Mazwopka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam ze strasznym bólem głowy, jak na kacu. Brzuch mnie już tak nie boli jak wczoraj. Zostałem w domu nie poszłam do pracy, odpocznę przez te kilka dni.

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Zoja a i ciebie były dwie kreski??
    Prawie 9 miesięcy temu tak ;)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Prawie 9 miesięcy temu tak ;)

Zoja przepraszam za to pytanie ale na telefonie nie widzialam ikonki ze dzidzia ma juz 1 tydzien...dopiero na kompie mi to wyskoczylo ...a tyle nas tu jest ze nie wszystkich pamietam :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pati i Madziula i Agga jak sie czujecie? Ja juz doszlam pomalu do siebie..wrocil mi apetyt i juz mnie mniej brzuch boli jeszcze czasami przy siadaniu...co robicie i co jecie na wzmocnienie maluszka w brzuszku?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej Pati i Madziula i Agga jak sie czujecie? Ja juz doszlam pomalu do siebie..wrocil mi apetyt i juz mnie mniej brzuch boli jeszcze czasami przy siadaniu...co robicie i co jecie na wzmocnienie maluszka w brzuszku?

Super ze już lepiej się czujesz . U mnie tez ogólnie dobrze , czasem się w głowie zakręci i czasem czuje lekki bol w podbrzuszu , jajnikach. Ja zaczęłam jeść więcej warzyw oraz codziennie mąż robi mi świeże wyciskane soki : ) po za tym nic szczegolnego

kaktus85 lubi tę wiadomość

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:

Ja też już ok, od czasu do czasu trochę mnie boli w podbrzuszu. Wczoraj miałam strasznego lenia, nic mi się nie chciało. Ja codziennie pije sok z ananasa, jem owocną ale ogólnie jem i staram się żyć normalnie.

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Super ze już lepiej się czujesz . U mnie tez ogólnie dobrze , czasem się w głowie zakręci i czasem czuje lekki bol w podbrzuszu , jajnikach. Ja zaczęłam jeść więcej warzyw oraz codziennie mąż robi mi świeże wyciskane soki : ) po za tym
    nic szczegolnego

No to super chyba tez zaczne pic sok z ananasa ..ale pijecie z kartonu czy wyciskacie z niego sok...Madziula a gdzie Ty mieszkasz?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    No to super chyba tez zaczne pic sok z ananasa ..ale pijecie z kartonu czy wyciskacie z niego sok...Madziula a gdzie Ty mieszkasz?

Ja kupuje z Cevita sok ananasowy butelkach, niby jest 100%.

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu... Tydzień dziś od transferu, wczoraj bolał mnie brzuch okropnie, nawet trudno mi określić w którym miejscu dokładnie. I mam tak jakby skurcze, co mnie dość mocno niepokoi... Wczoraj też tak mnie mocno coś zaklulo, myślałam że upadne.. Ogólnie pozytywnie nastawiona nie jestem

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Ja kupuje owoce i robię soczek sama . Mam pewność ze sok jest świeży. Mieszkam w Sandefjord a Ty ?
    Ja w Skien :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie chcialbym tak rozpiske z moimi zarodzkami jak sie rozwijaly itp czy jak napisze do kliniki to mi wysla takie cos czy to specjalne pismo musze pisac?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny a co z papierami do Helfo? kiedy wysylacie? i pamietacie jak wypelnic ta ostatnia strone bo nie pamietam

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz poprosić o Journal. W Riks się zamawia przez internet, nie pamiętam ile to kosztuje.
    Ja papiery zawsze wysyłałam od razu po każdym podejściu.
    Musisz wypełnić egenærklaring skjema

• alda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie chcialbym tak rozpiske z moimi zarodzkami jak sie rozwijaly itp czy jak napisze do kliniki to mi wysla takie cos czy to specjalne pismo musze pisac?

W Porsgrunn mają wszystko w klinice - nic nie idzie do archiwum tak jak w Riks . Myśle że wystarczy do nich napisać przez CRYPHO.

W papierach do Helfo wypełniasz : czy nie korzystaliście z dawstwa komórek jajowych - zaznaczasz TAK, czy korzystaliścieie z dawstwa nasienia - zaznaczasz NIE , zaznaczasz krzyżykiem że dołączasz recepty , wpisujesz numer konta bankowego , ty i mąż musicie podpisać :-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się miewacie. Ja jakoś tak nijak, niby coś mnie boli ale tak naprawdę nie boli :-). Jedyne co to budzę się z jakimś lekiem, strachem, serce mi wali jak szalone. Nie wiem co się dzieje, miała którąś z was takie coś?

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    W Porsgrunn mają wszystko w klinice - nic nie idzie do archiwum tak jak w Riks . Myśle że wystarczy do nich napisać przez CRYPHO.

W papierach do Helfo wypełniasz : czy nie korzystaliście z dawstwa komórek jajowych - zaznaczasz TAK, czy korzystaliścieie z dawstwa nasienia - zaznaczasz NIE , zaznaczasz krzyżykiem że dołączasz recepty , wpisujesz numer konta bankowego , ty i mąż musicie podpisać :-)

Alda a wiesz moze jak ten wynik fachowo nazywa?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Hej dziewczyny jak się miewacie. Ja jakoś tak nijak, niby coś mnie boli ale tak naprawdę nie boli :-). Jedyne co to budzę się z jakimś lekiem, strachem, serce mi wali jak szalone. Nie wiem co się dzieje, miała którąś z was takie coś?

Hej ja sie czuje bardzo dobrze wogole nie mysle o tym...chodze do pracy drugi dzien i jest super...a co bedzie to zobaczymy...

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje calkiem dobrze , jakos pozytywnie nastawiona jestem . Dzis mnie mocniej kilka razy zabolal brzuch i tyle :)

Dziewczyny mam pytanie A te dokumenty do HELFO kaZdy musi wyslac po transferze ? Czy je sie wysyla po przekroczeniu tej sumy ? Zupelnie o tym zapomnialam...

n59ymg7ygootc40w.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ