Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
kaktus85 wrote:chyba mnie łapie przeziębienie.. Co mogę wziąść żeby szybko wyzdrowiec a nie zaszkodzić..
Jedynie : czosnek, miód, ciepłe mleko, na ból gardła płukanie wodą utlenioną rozcieńczoną , płukanie sodą oczyszczoną , na kaszel syrop z cebuli , dużo pić i leżeć pod kocykiem
Ja robiłam sobie chleb, bułkę z miodem i czosnkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:56
kaktus85, Mazwopka lubią tę wiadomość
-
Zoja36 wrote:Prawie 9 miesięcy temu tak
Zoja przepraszam za to pytanie ale na telefonie nie widzialam ikonki ze dzidzia ma juz 1 tydzien...dopiero na kompie mi to wyskoczylo ...a tyle nas tu jest ze nie wszystkich pamietamZoja36 lubi tę wiadomość
-
kaktus85 wrote:Hej Pati i Madziula i Agga jak sie czujecie? Ja juz doszlam pomalu do siebie..wrocil mi apetyt i juz mnie mniej brzuch boli jeszcze czasami przy siadaniu...co robicie i co jecie na wzmocnienie maluszka w brzuszku?
Super ze już lepiej się czujesz . U mnie tez ogólnie dobrze , czasem się w głowie zakręci i czasem czuje lekki bol w podbrzuszu , jajnikach. Ja zaczęłam jeść więcej warzyw oraz codziennie mąż robi mi świeże wyciskane soki : ) po za tym nic szczegolnego
kaktus85 lubi tę wiadomość
-
kaktus85 wrote:Hej Pati i Madziula i Agga jak sie czujecie? Ja juz doszlam pomalu do siebie..wrocil mi apetyt i juz mnie mniej brzuch boli jeszcze czasami przy siadaniu...co robicie i co jecie na wzmocnienie maluszka w brzuszku?
Ja też już ok, od czasu do czasu trochę mnie boli w podbrzuszu. Wczoraj miałam strasznego lenia, nic mi się nie chciało. Ja codziennie pije sok z ananasa, jem owocną ale ogólnie jem i staram się żyć normalnie.kaktus85 lubi tę wiadomość
-
madziula_ wrote:Super ze już lepiej się czujesz . U mnie tez ogólnie dobrze , czasem się w głowie zakręci i czasem czuje lekki bol w podbrzuszu , jajnikach. Ja zaczęłam jeść więcej warzyw oraz codziennie mąż robi mi świeże wyciskane soki : ) po za tym
nic szczegolnego
No to super chyba tez zaczne pic sok z ananasa ..ale pijecie z kartonu czy wyciskacie z niego sok...Madziula a gdzie Ty mieszkasz? -
Uu... Tydzień dziś od transferu, wczoraj bolał mnie brzuch okropnie, nawet trudno mi określić w którym miejscu dokładnie. I mam tak jakby skurcze, co mnie dość mocno niepokoi... Wczoraj też tak mnie mocno coś zaklulo, myślałam że upadne.. Ogólnie pozytywnie nastawiona nie jestem
-
kaktus85 wrote:Dziewczyny mam pytanie chcialbym tak rozpiske z moimi zarodzkami jak sie rozwijaly itp czy jak napisze do kliniki to mi wysla takie cos czy to specjalne pismo musze pisac?
W Porsgrunn mają wszystko w klinice - nic nie idzie do archiwum tak jak w Riks . Myśle że wystarczy do nich napisać przez CRYPHO.
W papierach do Helfo wypełniasz : czy nie korzystaliście z dawstwa komórek jajowych - zaznaczasz TAK, czy korzystaliścieie z dawstwa nasienia - zaznaczasz NIE , zaznaczasz krzyżykiem że dołączasz recepty , wpisujesz numer konta bankowego , ty i mąż musicie podpisać
kaktus85 lubi tę wiadomość
-
alda wrote:W Porsgrunn mają wszystko w klinice - nic nie idzie do archiwum tak jak w Riks . Myśle że wystarczy do nich napisać przez CRYPHO.
W papierach do Helfo wypełniasz : czy nie korzystaliście z dawstwa komórek jajowych - zaznaczasz TAK, czy korzystaliścieie z dawstwa nasienia - zaznaczasz NIE , zaznaczasz krzyżykiem że dołączasz recepty , wpisujesz numer konta bankowego , ty i mąż musicie podpisać
Alda a wiesz moze jak ten wynik fachowo nazywa? -
pati1980 wrote:Hej dziewczyny jak się miewacie. Ja jakoś tak nijak, niby coś mnie boli ale tak naprawdę nie boli . Jedyne co to budzę się z jakimś lekiem, strachem, serce mi wali jak szalone. Nie wiem co się dzieje, miała którąś z was takie coś?
Hej ja sie czuje bardzo dobrze wogole nie mysle o tym...chodze do pracy drugi dzien i jest super...a co bedzie to zobaczymy... -
Ja sie czuje calkiem dobrze , jakos pozytywnie nastawiona jestem . Dzis mnie mocniej kilka razy zabolal brzuch i tyle
Dziewczyny mam pytanie A te dokumenty do HELFO kaZdy musi wyslac po transferze ? Czy je sie wysyla po przekroczeniu tej sumy ? Zupelnie o tym zapomnialam...