Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
pati1980 wrote:Alda masz racje, muszę to wypuścić z głowy i czekać co życie przyniesie.
A dzisiaj test już był bardziej widoczny i pozytywny
U mnie też była słaba kreska i to za każdym razem. Z początku beta była słaba aż lekarz chciał powtórzyć. A teraz cieszymy się naszym synkiem.
Powodzeniapati1980, Mazwopka, majola lubią tę wiadomość
-
kaktus85 wrote:Dziewczyny dzisiaj pobolewa mnie troche podbrzusze i jestem taka nerwowa jak przed okresem... az dola zalapalam ....
To może znaczyć wszystko na dobra sprawę. Bądź dobrej myśli, ja sobie cały czas powtarzam że będzie dobrze. Chodź boję się strasznie. Trzymam kciuki -
pati1980 wrote:Dziewczyny kiedy byslyscie u lekarza potwierdzić ciążę. Dzisiaj robilam ten digitalny test i wyszło 2-3 tydzień ciąży
Super Beta musi być wysoka
Ja napisałam do kliniki w dzień kiedy kazali mi zrobić test i wysłałam do nich zdjęcie testu USG wyznaczyli mi za 3 tygodnie. .USG zazwyczaj jest 5 tygodni po transferze wtedy widać już serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 13:23
pati1980, kaktus85 lubią tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Alda gdzie byłaś na kontroli w Oslo czy Porsgrunn?
Ja chciałam w Porsgrunn
Na tej wizycie poprosiłam też żeby wysłalii skierowanie na duo-test ( usg -11-13 +6 tydzień ciąży i badanie krwi- Pappa ) Oni wysyłają skierowanie do Riksa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:42
majola, pati1980 lubią tę wiadomość
-
alda wrote:Ja chciałam w Porsgrunn
Na tej wizycie poprosiłam też żeby wysłalii skierowanie na duo-test ( usg -11-13 +6 tydzień ciąży i badanie krwi- Pappa ) Oni wysyłają skierowanie do Riksa
Alda a sama chcialas e badania pappa czy oni ci zasugerowali zebys zrobila? Pati gartulej i trzymam kciuki Aggga a co tam U Ciebie nic sie nie odzywasz? -
pati1980 wrote:Alda jakie badania jeszcze robiłaś, ja też mam 39lat
W Norwegii masz do wyboru : biopsja kosmówki od 10 tygodnia ale przeważnie 11-12 tydzień , amniopunkcja chyba od 15 tygodnia oba te badania są bardzo dokładne ale są to badania inwazyjne i istnieje ryzyko poronienia
Duo-test usg i krew - tutaj wynik to statystyka np 1:1200 to znaczy że na 1200 dzieci 1 urodzi się z wadą . Jeżeli wynik będzie mniejszy niż 1:500 to w Norwegii wysyłają Cię na amniopunkcję możesz oczywiście nie wyrazić zgody .
Ja się zdecydowałam na duo-test wynik był dobry ale wcześniej byłam też w Polsce na USG które wyszło dobrze i robiłam badanie wolnego DNA płodu - pobiera się krew od matki w której jest DNA dziecka . Badanie nie jest inwazyjne bo pobierają krew z żyły łokciowej - tak jak przy zwykłym pobraniu krwi to badanie daje 99% pewności . To badanie wykonuje się od 10 tygodnia ale najlepiej po 12
Dużo tego jest więc warto poczytać
Najbardziej znane : Nifty Pro, Sanco, Hormony, Panorama .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 21:33
-
Aggga08 wrote:U mnie tak jak się spodziewałam... Test negatywny i przyszedł okres.
Będę rozmawiać z lekarzem w poniedziałek. Mam nadzieję że jakaś inna kombinacja lekow pomoże i będzie mniejsza fragmentacja... Wygląda na to że tu jest problem....