X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki
    My się nie podamy i będziemy dalej walczyli o NASZE MALUTKIE SZCZĘŚCIE DZIDZIUSIA

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakieś dziwne bo żadnego badania mi nie zlecił lekarz , no jakiś kosmos żeby nic a nic nawet czystości czy usg

Madalada
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baczka12 - bardzo mi przykro, że się nie udało. Nie poddawaj się, trzymam kciuki :)

• alda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna jak po USG ? Kiedy punkcja :-) ?

e5skzzc.png

[**]

• Evveline Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.floraton.com/da/fructus-femina-babyklister

E
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mam ogromny smutek i płakać mi się chce i płaczę sobie w kącie jak mąż nie widzi.U nas się udało niestety na bardzo krótko. Ale wieże ze teraz to już się uda do konca

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam takie pytanko bierzecie jakieś witaminki oczywiście oprócz kwasu foliowego

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka sprawdź sobie i mężowi poziom witaminy D we krwi ;-) W Polsce ginekolodzy zwracają na to uwagę........

e5skzzc.png

[**]

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Wit d zalecił lekarz oczywiście lekarz z Polski żeby łykać ale było w normie

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzemy Wit d w kropelkach podobno lepiej przyswajalny nazywa się vigantol

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze tu jestescie

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekarzami w Norwegii można oszaleć jak trzeba to nie przepisują leków jak nie trzeba to je przepisują. Ja miałam anemię i moja lekarka w Norwegii przepisała mi tabletki a lekarz w Polsce kazał natychmiast je odstawić bo ponoć bardziej szkodzą niż pomagają no oszaleć można............. W Polsce zlecił dietę bogatą w żelazo i tyle ........... teraz jest już dobrze........

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przepisane leki od profesora z Polski i od polskiej endokrynolog:
    Letrox na tarczyce
    Vigantol (witamina D)
    Jodid (jod)
    Witaminę B6 i B12
    Aspiryne cardio ( bo mam za gęsta krew)
    w dodatku jak tylko dowiem się że jestem w ciazy mam zwiększać letrox i Jodid, brać duphaston 2 razy dziennie, robić zastrzyki Klexane ( że względu na krew), encorton na blokowanie przeciwciał tarczycowych i kwas foliowy 5mg...no i luteina dopochwowa 2 lub 3 razy dziennie

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że choruje na hashimoto z niedoczynnscia i mam za gęsta krew ( podwyzszony poziom homocysteiny)

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hannanna jak po USG ? Kiedy punkcja :-) ?

Hej! Po usg bardzo dobrze. Lekarka powiedziała, że 'bardzo dobry start' :) Więc trochę kamień z serca spadł. Co do punkcji - w poniedziałek kolejne usg i wtedy mamy ustalić co dalej.

• alda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna to super że "dobry start" :-) Jaka jest u Was przyczyna korzystania z IVF ?

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza. Chociaż z drugiej strony w Polsce lekarka nie była pewna na 100%. Powiedziała, że trzeba wykonać naprawdę szczegółowe badania, żeby to stwierdzić. No nic, że mieszkam tutaj, to i tutaj podjęłam leczenie. Poszłam do ginekolog, powiedziałam że już długo nic, że się nie udaje i że wiem że mam torbiel. Więc usg to potwierdziło. Lekarka stwierdziła, żebym wróciła za 3 miesiące (yyyy....ok, tak jakby sam miał zniknąć.. :/ ). Wróciłam i kazała mi brać Pergotime, na owulacje. Więc pytam jej skąd wiesz, że jej nie mam. Więc ona mówi'to zrobimy badanie krwi'. Wyszło, że niby raz mam raz nie mam :/ Poszłam do niej po pół roku (!)-przez ten czas nie miałam żadnego usg- na wizytę kontrolną i ona się mnie pyta 'no i co?' 'no i nic'. Zapytałam, czy może wysłać skierowanie do jakiejś kliniki, bo ja już na cud czekać nie mam zamiaru. I wysłała. We wrześniu 2016 miałam pierwszą wizytę i tak jakoś się kulam do dzisiaj :D W poniedziałek kolejna wizyta. :)

• alda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też endometrioza - zdiagnozowana :-(

Trzymamy kciuki :-)

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączka trzymaj się i nie poddawaj.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak długo musiałyscie odczekać żeby podjąć spowrtem starania?czy może bez przerwy było?

Madalada
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ