X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Porsgrunn tez nie dostalam skierowania. Tylko info o usg po pozytywnym teście.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze naprawde?? Ehhh ja bede ich cisnac odrazu o skierowanie... troche mi sie nie widzi jechac prywatnie do oslo.... i stac rano 2 h w korkach 🤦‍♀️😅
    Zanim u fastlege sie zrobi to pewnie pare dni minie zanim wynik bedzie....
    albo poprosty zrobie sobie wycieczke do pl 😝😝

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test... i wyszły dwie kreski... 😱nigdy nie miałam tak mocnej kreski testowej. Fakt ze jest troszkę jaśniejsza niż kontrolna ale mimo wszystko...

Ovulka, Mazwopka, Marcioszka, Sofi2810, Aggga08 lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test... i wyszły dwie kreski... 😱nigdy nie miałam tak mocnej kreski testowej. Fakt ze jest troszkę jaśniejsza niż kontrolna ale mimo wszystko...

Gratulacje 😍😍

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze i ja trafie
    z transferem na szczesliwy dzien w porsgrunn ❤️

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Anilorak!! 😻

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jakoś trudno mi samej w to uwierzyć.
    Trzymam za ciebie kciuki Ovulka🤞

Ovulka lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluje !!!!

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ciesze ze wam sie udalo 😍 i zarazem czuje wieksze nadzieje ze i mi sie tam uda .

Czy bralyscie pod czas transferu cos dodatkowego?? Jakies rady?? Witaminy?? Zebym moga polepszyc szanse?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka na pewno sie uda chyba w tym Porsgrunn maja dobra rękę:)
    Ja tak jak ci pisalam wcześniej codziennie pilam wode kokosowa,zdrowo sie odrzywialam żadnych ciężkich potraw. Jadlam dużo owocow glownie grejpfruty i ananas z ta kora środku:) poza tym 4 dni przed transferem zaczelam brac fructus femine. A no i to juz od dawna biore takie witaminy dla kobiet w ciazy kwas foliowy itp. A no i akupunktura nie wiem czy pomogła w transferze ale pomogla mi sie zrelaksować:) A i dzien przed transferem sprawdzalam poziom progesteronu mialam bardzo wysoki. Ale warto sprawdzic bo gdybys miała za niski to trzeba brac wiecej i juz :) Bedzie dobrze Ovulka zobaczysz :)

Ovulka, Mazwopka lubią tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podeszłam do tej próby bardzo na luzie. Może to kwestia tego, ze wiedziałam mniej więcej co mnie czeka.
    Co do odżywiania itp. Piłam Estrovita, olej z omega 3,6,9, vit d, a,e i koenzym q10. A i tak jak badałam sobie poziom vit d w grudniu, to miałam niedobór.
    My ogólnie bardzo mało mięsa jemy, wiec dieta bardziej warzywna, plus czarnuszka, kurkuma.
    Kwas foliowy przed transferem sobie odpuściłam, bo brałam go chyba ze 2 lata z nadzieja, ze może tym razem a gdzieś wyczytałam, ze co za duzo to niezdrowo( po transferze zaczęłam suplementację ponownie, mam go w takim zestawie dla ciężarnych)

Ale w tym wszystkim głowa jest najważniejsza według mnie.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja tez tym razem staram sie optymistycznie i na luzie . 😊

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei Dziewczyny Gratulacje dla Was. 😘😍 Mam pytanko jak dlugo krwawilyscie badz plamilyscie p.o. punkcje? Ja mialam w srode. Lekko plamilam pozniej pozniej nic ale dzisiaj dosyc duzo 😣 nie wiem co mam myslec. Ale tez duzo mialam jakeczek bo 32 🙈 lekarz kazal odpoczywac bo dosyc spore jajniki p.o. stymulacji. Ale ta krew ? 🙈

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooii az 32 jajeczka 😯 sporo, a ile sie zaplodnilo???
    Ja prawie wogole, tyle co odrazu po punkcji. Tylko ze w pecherzu mialam nadal Mocz i wsadzali mi cewnik zeby go oproznic, i po 2 dniach zobaczylam po sikaniu krew jak sie podcieralam... tak jakby na cewce moczowej czy cos... przestraszylam sie i dzwonilam do riks ale mowili zeby jak cos to do fastlege.... na szczescie przeszlo po 1 dniu
    Mam nadzieje ze tym razem nie bede miala takich akcji

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede wiedziala dopiero jutro badz wtorek. Now moge teraz miec transferu gdyz mogly by byc powiklania. Wszystkie zostana zamrozone. Jutro porozmawiam z pielegniarka. Moze dlatego ze ich bylo dosyc duzo. Mam problem z opruznieniem sie . Moze dlatego zaczela krwawic gdy mocno staralam sie.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to moze faktycznie warto ich spytac moze by zrobili usg zeby sprawdzic czy wszystko jest wporzadku.
    Pij duzo wody i moze zjedz owsianke? Zlagodzi troche w jelitach moze?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zrobie sobie zaraz. Pije bardzo duzo bioli chyba z 3 dziennie. Ale ostatnie 2 dni nie pilam. Pielegniarka mowila ze bardzo delikatnie z ruchem. Zobacze jutro. Ale I tak maja dzwonic o jajeczka wiec I'm wspomne. Ale nie mam goraczki czy innych zlych objawowo

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze nie masz goraczki ani nic takiego 😊
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wiadomosci 😊 koniecznie napisz co i jak 😊

Lolcia87 lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locia87 co do Bioli to ja tez pierwsze dni wypijalam prawie całą ale mi lekarka powiedziała ze to za dużo. Mówiła żeby pic maksymalnie 3 razy dziennie po pol szklanki.

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiedzialam. Poprostu ja lubie 😊 ale zminimalizuje dawke 😅 juz nie krwawie cale szczescie.

Sofi2810, Ovulka lubią tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ