X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Porsgrunn tez nie dostalam skierowania. Tylko info o usg po pozytywnym teście.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze naprawde?? Ehhh ja bede ich cisnac odrazu o skierowanie... troche mi sie nie widzi jechac prywatnie do oslo.... i stac rano 2 h w korkach 🤦‍♀️😅
    Zanim u fastlege sie zrobi to pewnie pare dni minie zanim wynik bedzie....
    albo poprosty zrobie sobie wycieczke do pl 😝😝

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test... i wyszły dwie kreski... 😱nigdy nie miałam tak mocnej kreski testowej. Fakt ze jest troszkę jaśniejsza niż kontrolna ale mimo wszystko...

Ovulka, Mazwopka, Marcioszka, Sofi2810, Aggga08 lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test... i wyszły dwie kreski... 😱nigdy nie miałam tak mocnej kreski testowej. Fakt ze jest troszkę jaśniejsza niż kontrolna ale mimo wszystko...

Gratulacje 😍😍

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze i ja trafie
    z transferem na szczesliwy dzien w porsgrunn ❤️

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Anilorak!! 😻

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jakoś trudno mi samej w to uwierzyć.
    Trzymam za ciebie kciuki Ovulka🤞

Ovulka lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluje !!!!

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ciesze ze wam sie udalo 😍 i zarazem czuje wieksze nadzieje ze i mi sie tam uda .

Czy bralyscie pod czas transferu cos dodatkowego?? Jakies rady?? Witaminy?? Zebym moga polepszyc szanse?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka na pewno sie uda chyba w tym Porsgrunn maja dobra rękę:)
    Ja tak jak ci pisalam wcześniej codziennie pilam wode kokosowa,zdrowo sie odrzywialam żadnych ciężkich potraw. Jadlam dużo owocow glownie grejpfruty i ananas z ta kora środku:) poza tym 4 dni przed transferem zaczelam brac fructus femine. A no i to juz od dawna biore takie witaminy dla kobiet w ciazy kwas foliowy itp. A no i akupunktura nie wiem czy pomogła w transferze ale pomogla mi sie zrelaksować:) A i dzien przed transferem sprawdzalam poziom progesteronu mialam bardzo wysoki. Ale warto sprawdzic bo gdybys miała za niski to trzeba brac wiecej i juz :) Bedzie dobrze Ovulka zobaczysz :)

Ovulka, Mazwopka lubią tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podeszłam do tej próby bardzo na luzie. Może to kwestia tego, ze wiedziałam mniej więcej co mnie czeka.
    Co do odżywiania itp. Piłam Estrovita, olej z omega 3,6,9, vit d, a,e i koenzym q10. A i tak jak badałam sobie poziom vit d w grudniu, to miałam niedobór.
    My ogólnie bardzo mało mięsa jemy, wiec dieta bardziej warzywna, plus czarnuszka, kurkuma.
    Kwas foliowy przed transferem sobie odpuściłam, bo brałam go chyba ze 2 lata z nadzieja, ze może tym razem a gdzieś wyczytałam, ze co za duzo to niezdrowo( po transferze zaczęłam suplementację ponownie, mam go w takim zestawie dla ciężarnych)

Ale w tym wszystkim głowa jest najważniejsza według mnie.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja tez tym razem staram sie optymistycznie i na luzie . 😊

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei Dziewczyny Gratulacje dla Was. 😘😍 Mam pytanko jak dlugo krwawilyscie badz plamilyscie p.o. punkcje? Ja mialam w srode. Lekko plamilam pozniej pozniej nic ale dzisiaj dosyc duzo 😣 nie wiem co mam myslec. Ale tez duzo mialam jakeczek bo 32 🙈 lekarz kazal odpoczywac bo dosyc spore jajniki p.o. stymulacji. Ale ta krew ? 🙈

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooii az 32 jajeczka 😯 sporo, a ile sie zaplodnilo???
    Ja prawie wogole, tyle co odrazu po punkcji. Tylko ze w pecherzu mialam nadal Mocz i wsadzali mi cewnik zeby go oproznic, i po 2 dniach zobaczylam po sikaniu krew jak sie podcieralam... tak jakby na cewce moczowej czy cos... przestraszylam sie i dzwonilam do riks ale mowili zeby jak cos to do fastlege.... na szczescie przeszlo po 1 dniu
    Mam nadzieje ze tym razem nie bede miala takich akcji

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede wiedziala dopiero jutro badz wtorek. Now moge teraz miec transferu gdyz mogly by byc powiklania. Wszystkie zostana zamrozone. Jutro porozmawiam z pielegniarka. Moze dlatego ze ich bylo dosyc duzo. Mam problem z opruznieniem sie . Moze dlatego zaczela krwawic gdy mocno staralam sie.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to moze faktycznie warto ich spytac moze by zrobili usg zeby sprawdzic czy wszystko jest wporzadku.
    Pij duzo wody i moze zjedz owsianke? Zlagodzi troche w jelitach moze?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zrobie sobie zaraz. Pije bardzo duzo bioli chyba z 3 dziennie. Ale ostatnie 2 dni nie pilam. Pielegniarka mowila ze bardzo delikatnie z ruchem. Zobacze jutro. Ale I tak maja dzwonic o jajeczka wiec I'm wspomne. Ale nie mam goraczki czy innych zlych objawowo

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze nie masz goraczki ani nic takiego 😊
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wiadomosci 😊 koniecznie napisz co i jak 😊

Lolcia87 lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locia87 co do Bioli to ja tez pierwsze dni wypijalam prawie całą ale mi lekarka powiedziała ze to za dużo. Mówiła żeby pic maksymalnie 3 razy dziennie po pol szklanki.

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiedzialam. Poprostu ja lubie 😊 ale zminimalizuje dawke 😅 juz nie krwawie cale szczescie.

Sofi2810, Ovulka lubią tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ