Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:50
Aggga08 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis napisalam do Porsgrunn z zapytaniem czy moge zrobić bete po pozytywnym teście. Poza tym od wczoraj mam bardzo silne bóle brzucha takie ze dzis musialam się zwolnic z pracy bo nie moglam chodzić. Ich odpiwiedz : bóle są normalne ciazy a skoro test pozytuwny to jie potrzeba robić wynikow krwii. Chyba ze chce to moge isc do fastlege. Co za wyrozumiałość
boję się dziewczyny ze coś jest nie tak.
-
Na razie umówiłam się do fastlege na srode, biore no spe i leżę mam nadzieję że przejdzie ale jutro znowu do pracy nie wiem jak dam rade
co gorsze z tego co czytam to na zwolnienie od fastlege tez nie ma co liczyc bo wczesnej ciazy nie uznają za powod do zwolnienia
ale moze chociaż bete zrobię mam nadzieję.
Anilorak a ty jak sie czujesz ? -
Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂 -
Sofi2810 - wez egenmelding, nie ryzykuj. Odpocznij. A jak u lekarza powiesz ze mialas ivf i nie masz zamiaru ryzykowac ze stres itp to moze dostaniesz.
Co do brania progesteronu to najlepiej pytac kliniki bo fastlege mysle moze nie wiedziec jakie sa procedury
Sofi2810 lubi tę wiadomość
-
Anilorak wrote:Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?
Tak, 2 ostanie podejścia miałam w Grecji.
Co do opieki... Klinika kazała zrobić scan w następnym tygodniu.
Byłam u fastlege żeby zapytać jak to tu wygląda, ale powiedziała że pierwsze usg dopiero w 16 tyg, I żadnych teraz badań itp nie robić...
Więc chodzę prywatnie do ginekologa w oslo którego używałam jak robiłam ivf w Danii i Grecji.
Tutaj cała moja historia...
Invitrownorwegii.blogg.no -
Nie pytałam o progesteron bo czekam tez do srody jak to bedzieAnilorak wrote:Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂
-
Hei Dziewczyny. Bole sie nasilily I zaczèlam krwawic jak przy okresie i mam 37.6 .Zadzwonilam do szpitala I niestety rozmawialam z dziwna pielegniarka. Powiedziala ze moze to byc okres I jesli bede gorzej sie czula mam isc do szpitala 😩 å jak ok to zadzwonic za tydzien🤦♀️ z tym ze przy punkcji dostalam informacja iz przy nastepnym okresie czyli gdzies za 10 dni /normaly okres Wedlug kalendarza 18.02/mam zadzwonic I poinormowac I zrobia plan nå transfer. Ale niestety ta pielegniarka calkowicie zamieszla ì nie wiem co mam myslec. Czy to faktycznie okres czy powiklania p.o. punkcji. A jesli to okres to czemu nie dala znac lekarzowi tylko kazala dzwonic za tydzien

będą ale serduszka /serduszek może jeszcze nie być