Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:50
Aggga08 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis napisalam do Porsgrunn z zapytaniem czy moge zrobić bete po pozytywnym teście. Poza tym od wczoraj mam bardzo silne bóle brzucha takie ze dzis musialam się zwolnic z pracy bo nie moglam chodzić. Ich odpiwiedz : bóle są normalne ciazy a skoro test pozytuwny to jie potrzeba robić wynikow krwii. Chyba ze chce to moge isc do fastlege. Co za wyrozumiałość boję się dziewczyny ze coś jest nie tak.
-
Na razie umówiłam się do fastlege na srode, biore no spe i leżę mam nadzieję że przejdzie ale jutro znowu do pracy nie wiem jak dam rade co gorsze z tego co czytam to na zwolnienie od fastlege tez nie ma co liczyc bo wczesnej ciazy nie uznają za powod do zwolnienia ale moze chociaż bete zrobię mam nadzieję.
Anilorak a ty jak sie czujesz ? -
Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂 -
Sofi2810 - wez egenmelding, nie ryzykuj. Odpocznij. A jak u lekarza powiesz ze mialas ivf i nie masz zamiaru ryzykowac ze stres itp to moze dostaniesz.
Co do brania progesteronu to najlepiej pytac kliniki bo fastlege mysle moze nie wiedziec jakie sa procedurySofi2810 lubi tę wiadomość
-
Anilorak wrote:Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?
Tak, 2 ostanie podejścia miałam w Grecji.
Co do opieki... Klinika kazała zrobić scan w następnym tygodniu.
Byłam u fastlege żeby zapytać jak to tu wygląda, ale powiedziała że pierwsze usg dopiero w 16 tyg, I żadnych teraz badań itp nie robić...
Więc chodzę prywatnie do ginekologa w oslo którego używałam jak robiłam ivf w Danii i Grecji.
Tutaj cała moja historia...
Invitrownorwegii.blogg.no -
Anilorak wrote:Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂 -
Hei Dziewczyny. Bole sie nasilily I zaczèlam krwawic jak przy okresie i mam 37.6 .Zadzwonilam do szpitala I niestety rozmawialam z dziwna pielegniarka. Powiedziala ze moze to byc okres I jesli bede gorzej sie czula mam isc do szpitala 😩 å jak ok to zadzwonic za tydzien🤦♀️ z tym ze przy punkcji dostalam informacja iz przy nastepnym okresie czyli gdzies za 10 dni /normaly okres Wedlug kalendarza 18.02/mam zadzwonic I poinormowac I zrobia plan nå transfer. Ale niestety ta pielegniarka calkowicie zamieszla ì nie wiem co mam myslec. Czy to faktycznie okres czy powiklania p.o. punkcji. A jesli to okres to czemu nie dala znac lekarzowi tylko kazala dzwonic za tydzien