X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test... i wyszły dwie kreski... 😱nigdy nie miałam tak mocnej kreski testowej. Fakt ze jest troszkę jaśniejsza niż kontrolna ale mimo wszystko...

Gratulacje!!!

Anilorak lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że względu na dziwne skurcze mam wizytę u ginekologa w czwartek. Będę wtedy ok 5 +5.
    Bedzie coś widać już?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agggga08 co sie dzieje?? Moze poprostu macica rosnie??
    Na innym forum dziewczyny slyszaly serduszko kolo 26 dnia po transferze. Ktory u ciebie bedzie?

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Agggga08 co sie dzieje?? Moze poprostu macica rosnie??
    Na innym forum dziewczyny slyszaly serduszko kolo 26 dnia po transferze. Ktory u ciebie bedzie?

Nie mam pojęcia, ale mnie to martwi..

Będę 24 dni po transferze w czwartek

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Nie mam pojęcia, ale mnie to martwi..

Będę 24 dni po transferze w czwartek

Mam nadzieje ze to nic powaznego.
    Moze juz uslyszysz serduszko ❤️

Aggga08 lubi tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
    Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:50

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bety??? Robilyscie???

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis napisalam do Porsgrunn z zapytaniem czy moge zrobić bete po pozytywnym teście. Poza tym od wczoraj mam bardzo silne bóle brzucha takie ze dzis musialam się zwolnic z pracy bo nie moglam chodzić. Ich odpiwiedz : bóle są normalne ciazy a skoro test pozytuwny to jie potrzeba robić wynikow krwii. Chyba ze chce to moge isc do fastlege. Co za wyrozumiałość:( boję się dziewczyny ze coś jest nie tak.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zart??? Masakra... a masz gdzies blisko furst zeby zrobic?? Wez nospe moze?? Jak teraz sie czujesz??

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie umówiłam się do fastlege na srode, biore no spe i leżę mam nadzieję że przejdzie ale jutro znowu do pracy nie wiem jak dam rade :/ co gorsze z tego co czytam to na zwolnienie od fastlege tez nie ma co liczyc bo wczesnej ciazy nie uznają za powod do zwolnienia :( ale moze chociaż bete zrobię mam nadzieję.
    Anilorak a ty jak sie czujesz ?

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
    Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
    Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 - wez egenmelding, nie ryzykuj. Odpocznij. A jak u lekarza powiesz ze mialas ivf i nie masz zamiaru ryzykowac ze stres itp to moze dostaniesz.

Co do brania progesteronu to najlepiej pytac kliniki bo fastlege mysle moze nie wiedziec jakie sa procedury

Sofi2810 lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Agga08 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.🤞🙂
    Nie znam całej twojej historii, ale twój ostatni transfer był w Grecji,o ile się nie mylę. Jak wyglada teraz twoja opieka medyczna, czy idziesz do fastlege czy prywatnie?

Tak, 2 ostanie podejścia miałam w Grecji.
    Co do opieki... Klinika kazała zrobić scan w następnym tygodniu.
    Byłam u fastlege żeby zapytać jak to tu wygląda, ale powiedziała że pierwsze usg dopiero w 16 tyg, I żadnych teraz badań itp nie robić...
    Więc chodzę prywatnie do ginekologa w oslo którego używałam jak robiłam ivf w Danii i Grecji.

Tutaj cała moja historia...
    Invitrownorwegii.blogg.no

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Ja narazie nie informowałam kliniki. We środę planuje zrobić jeszcze jeden test i jak będzie również pozytywny to spróbuje umówić się do fast( fajna mam babkę i wie przez co przechodzę wiec może się zgodzi).
    Co do symptomów to głównie piersi, dziwnie bolą/ pieką delikatnie we środku i skóra mnie swędzi. Brzuch czasem pobolewa i biorę od razu nospe😉zaszkodzic nie powinna a przynajmniej się nie stresuje.
    Sofia2810 a pytałaś o Lutinus czy powinnaś kontynuować? A egenmelding masz do 3 dni wiec jak coś to zostań jutro tez w domu🙂
    Nie pytałam o progesteron bo czekam tez do srody jak to bedzie :)

• alda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Że względu na dziwne skurcze mam wizytę u ginekologa w czwartek. Będę wtedy ok 5 +5.
    Bedzie coś widać już?

Pęcherzyk / pęcherzyki ;-) będą ale serduszka /serduszek może jeszcze nie być ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie dzisiaj czujesz Sofia2810? Zostalas w domu?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei Dziewczyny. Bole sie nasilily I zaczèlam krwawic jak przy okresie i mam 37.6 .Zadzwonilam do szpitala I niestety rozmawialam z dziwna pielegniarka. Powiedziala ze moze to byc okres I jesli bede gorzej sie czula mam isc do szpitala 😩 å jak ok to zadzwonic za tydzien🤦‍♀️ z tym ze przy punkcji dostalam informacja iz przy nastepnym okresie czyli gdzies za 10 dni /normaly okres Wedlug kalendarza 18.02/mam zadzwonic I poinormowac I zrobia plan nå transfer. Ale niestety ta pielegniarka calkowicie zamieszla ì nie wiem co mam myslec. Czy to faktycznie okres czy powiklania p.o. punkcji. A jesli to okres to czemu nie dala znac lekarzowi tylko kazala dzwonic za tydzien

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 moze warto jeszcze raz tam dzwonic i odbierze ktos inny?? Jakby sie pogorszylo to pojedz na legevakt, zrobia usg i sprawdza co sie dzieje

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonilam I znow ona 😥🙉 Nawet nie wiem Ile mam zaplodnionych jajeczek bo "ona nie wie"

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila inna pielegniarka Mamy 10 ❤❤

Ovulka lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ