Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bralam 225 przez 11 dni.
Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betęAnilorak, Ovulka, pati1980, Marcioszka lubią tę wiadomość
-
Sofi2810 wrote:Ja bralam 225 przez 11 dni.
Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betę
Joohooo 😍😍 gratulacje ❤️ Cudowne wiesci. Biegnij na bete w poniedzialek koniecznie -
Czuje sie jakos dziwnie brzuch mnie cały czas boli jak na @, no i piersi to juz wogole jakas masakra ale to pewnie przez progesteron. Dziewczyny co mam robić ci z Porsgrunn powiedzieli ze po pozytywnym teście juz mogę przestać brac progesteron ale boję sie ,nawet na opakowaniu jest napisane zeby brac przez 30 dni. Co wy o tym myslicie ?
-
Jeśli dobrze pamietam to pielęgniarka po transferze powiedziała, ze jak będę miała pozytywny test to i tak mam przyjmować do któregoś tam tyg Lutinus.
Ja bym przyjmowała i czekała na odp z kliniki. Tak czy siak testować powinnaś we środę wiec i tak być przez te kilka dni jeszcze brała.
Mam nadzieje, ze dr miał szczęśliwa rękę tego dnia i ja tez będę miała pozytywny test🤞☺️
Narazie mam jakiegoś dola i placzki😭bolą mnie piersi i trochę brzuch... -
Anilorak tez mam taka nadzieje i trzymam kciuki za nas wszystkie
Tak do środy na pewno bede brala ale musze chyba do nich napisac o moich obawach i zapytac czy moge brac dlozej i co najważniejsze czy dostanę receptę na wiecej lutinusa:/Ovulka lubi tę wiadomość
-
Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu? -
Sofi2810 gratulacje
W NO brałam 200
W PL brałam 350
Ja jestem z Oslo
A co do mojego progesteronu to miałam 9 w dniu transferu , po otrzymaniu wyniku kazano mi zwiększyć duphaston o jedną tabletkę .
A więc biorę 3x1 utrogestan , 2x2 duphaston i 2x2 estrofem , fraxiparyne i encorton.Ovulka, Sofi2810 lubią tę wiadomość
-
Anilorak wrote:Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu?
Ja mam jeszcze tylko 2 opakowania. A obawiam sie ze jak przestane brac to ciaza może nieprzezyc wiem ze w Polse zalecają brac progesteron nawet do 12 tyg. Z drugiej strony przed samym transferem mialam wysoki progesteron ale to po lutinusie nie wiem jak by bylo bez niego. -
Sofia2810 nic się nie martw na zapas. Wiem, ze to łatwo mówić ale chyba jednak musisz zaufać lekarza🙂Jestem pewna, ze napewno dostaniesz receptę na więcej😄 Pamiętaj, jesteś w ciąży i nie możesz się denerwować 😁
A tak pozatym jak to wyglada po pozytywnym teście, kto daje skierowanie na bhcg? Trzeba iść do fast czy klinika wysyła, czy wogole nie badają do tego 8 tyg?