X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam 225 przez 11 dni.
    Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
    Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betę:)

Anilorak, Ovulka, pati1980, Marcioszka lubią tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!

Ovulka, Sofi2810 lubią tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!🥳

Ja brałam również 225.

• alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:

Dziewczyny co braly menopur jaka bralyscie dawke???

Uwaga ;-) ja brała 450 :P

Ovulka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Beta :
    Poniedziałek 544
    Środa 1300
    Piątek 2500

Chyba jest dobrze

Jest dobrze :-)

Daj znać po USG :-) Czy bliźniaki 🥰🥰🥰

Ovulka, Aggga08 lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ja bralam 225 przez 11 dni.
    Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
    Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betę:)

Joohooo 😍😍 gratulacje ❤️ Cudowne wiesci. Biegnij na bete w poniedzialek koniecznie

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brała 450 :P[/QUOTE]

No wlasnie ja mam 300 przypisana i troche mnie to zszokowalo przez 8 dni poki co

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka ja tez mialam przepisana na 8 dni ale po USG kazali mi brac jeszcze 3 dni :)

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z gonalem tez tak mialam za 1 razem. Zobaczymy jak to teraz bedzie. A jak sie czujesz???

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jakos dziwnie brzuch mnie cały czas boli jak na @, no i piersi to juz wogole jakas masakra ale to pewnie przez progesteron. Dziewczyny co mam robić ci z Porsgrunn powiedzieli ze po pozytywnym teście juz mogę przestać brac progesteron ale boję sie ,nawet na opakowaniu jest napisane zeby brac przez 30 dni. Co wy o tym myslicie ?

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamietam to pielęgniarka po transferze powiedziała, ze jak będę miała pozytywny test to i tak mam przyjmować do któregoś tam tyg Lutinus.
    Ja bym przyjmowała i czekała na odp z kliniki. Tak czy siak testować powinnaś we środę wiec i tak być przez te kilka dni jeszcze brała.
    Mam nadzieje, ze dr miał szczęśliwa rękę tego dnia i ja tez będę miała pozytywny test🤞☺️
    Narazie mam jakiegoś dola i placzki😭bolą mnie piersi i trochę brzuch...

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak tez mam taka nadzieje i trzymam kciuki za nas wszystkie ;)
    Tak do środy na pewno bede brala ale musze chyba do nich napisac o moich obawach i zapytac czy moge brac dlozej i co najważniejsze czy dostanę receptę na wiecej lutinusa:/

Ovulka lubi tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
    Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
    A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu?

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 gratulacje :)

W NO brałam 200
    W PL brałam 350

Ja jestem z Oslo :)

A co do mojego progesteronu to miałam 9 w dniu transferu , po otrzymaniu wyniku kazano mi zwiększyć duphaston o jedną tabletkę .
    A więc biorę 3x1 utrogestan , 2x2 duphaston i 2x2 estrofem , fraxiparyne i encorton.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
    Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
    A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu?

Ja mam jeszcze tylko 2 opakowania. A obawiam sie ze jak przestane brac to ciaza może nieprzezyc wiem ze w Polse zalecają brac progesteron nawet do 12 tyg. Z drugiej strony przed samym transferem mialam wysoki progesteron ale to po lutinusie nie wiem jak by bylo bez niego.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2810 nic się nie martw na zapas. Wiem, ze to łatwo mówić ale chyba jednak musisz zaufać lekarza🙂Jestem pewna, ze napewno dostaniesz receptę na więcej😄 Pamiętaj, jesteś w ciąży i nie możesz się denerwować 😁
    A tak pozatym jak to wyglada po pozytywnym teście, kto daje skierowanie na bhcg? Trzeba iść do fast czy klinika wysyła, czy wogole nie badają do tego 8 tyg?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie dostalas skierowania?? Powinnas odrazu dostac na wyznaczony dzien. Zadzwon do szpitala I dopytaj.
    Co do progesteronu to w riks mi mowili ze do 10 tyg trzeba brac wiec lepiej nie przestawaj 😊

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam taki list ze progesteron brac przez 15 dni. A po pozytywnym teście po 5 tyg zglosic się na Usg. Ale i tak pójdę do fastlege i zapytam o badanie bety.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mialas ivf?? Dziwne ze nie dostalas skierowania. 🤔🤔

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porsgrunn:)

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ