Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam 225 przez 11 dni.
    Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
    Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betę:)

Anilorak, Ovulka, pati1980, Marcioszka lubią tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!

Ovulka, Sofi2810 lubią tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!🥳

Ja brałam również 225.

• alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:

Dziewczyny co braly menopur jaka bralyscie dawke???

Uwaga ;-) ja brała 450 :P

Ovulka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Beta :
    Poniedziałek 544
    Środa 1300
    Piątek 2500

Chyba jest dobrze

Jest dobrze :-)

Daj znać po USG :-) Czy bliźniaki 🥰🥰🥰

Ovulka, Aggga08 lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ja bralam 225 przez 11 dni.
    Dziewczyny zrobiłam test pozytywny:O
    Jestem w takim szoku ze nawet sie nie cieszę chyba bardziej sie boje nie wiem sama. Na tescie wyszło że to 4-5 tydzien i by sie zgadzalo jeśli liczyc od pierwszego dnia miesiączki. W poniedziałek chyba pójdę na betę:)

Joohooo 😍😍 gratulacje ❤️ Cudowne wiesci. Biegnij na bete w poniedzialek koniecznie

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brała 450 :P[/QUOTE]

No wlasnie ja mam 300 przypisana i troche mnie to zszokowalo przez 8 dni poki co

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka ja tez mialam przepisana na 8 dni ale po USG kazali mi brac jeszcze 3 dni :)

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z gonalem tez tak mialam za 1 razem. Zobaczymy jak to teraz bedzie. A jak sie czujesz???

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jakos dziwnie brzuch mnie cały czas boli jak na @, no i piersi to juz wogole jakas masakra ale to pewnie przez progesteron. Dziewczyny co mam robić ci z Porsgrunn powiedzieli ze po pozytywnym teście juz mogę przestać brac progesteron ale boję sie ,nawet na opakowaniu jest napisane zeby brac przez 30 dni. Co wy o tym myslicie ?

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamietam to pielęgniarka po transferze powiedziała, ze jak będę miała pozytywny test to i tak mam przyjmować do któregoś tam tyg Lutinus.
    Ja bym przyjmowała i czekała na odp z kliniki. Tak czy siak testować powinnaś we środę wiec i tak być przez te kilka dni jeszcze brała.
    Mam nadzieje, ze dr miał szczęśliwa rękę tego dnia i ja tez będę miała pozytywny test🤞☺️
    Narazie mam jakiegoś dola i placzki😭bolą mnie piersi i trochę brzuch...

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak tez mam taka nadzieje i trzymam kciuki za nas wszystkie ;)
    Tak do środy na pewno bede brala ale musze chyba do nich napisac o moich obawach i zapytac czy moge brac dlozej i co najważniejsze czy dostanę receptę na wiecej lutinusa:/

Ovulka lubi tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
    Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
    A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu?

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 gratulacje :)

W NO brałam 200
    W PL brałam 350

Ja jestem z Oslo :)

A co do mojego progesteronu to miałam 9 w dniu transferu , po otrzymaniu wyniku kazano mi zwiększyć duphaston o jedną tabletkę .
    A więc biorę 3x1 utrogestan , 2x2 duphaston i 2x2 estrofem , fraxiparyne i encorton.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Ja mam całkiem duzo recept na Lutinus😉 Jedna została mi po odwołanym transferze na której mam chyba jeszcze 3 opakowania, plus niewykorzystana z tego. Jak teraz kupowałam to wzięłam obie i pani w aptece sama nie wiedziała ile mi wydać wiec sama jej powiedziałam żeby dała mi 3 i ze jeszcze właśnie 3 mam do wykorzystania. Nie wiem czy mogę jej do końca wierzyć bo to nie była farmaceutka.
    Wydaje mi się ze napewno dostaniesz, albo każą ci iść do fastlege.
    A jakie masz obawy, ze masz za wysoki poziom progesteronu?

Ja mam jeszcze tylko 2 opakowania. A obawiam sie ze jak przestane brac to ciaza może nieprzezyc wiem ze w Polse zalecają brac progesteron nawet do 12 tyg. Z drugiej strony przed samym transferem mialam wysoki progesteron ale to po lutinusie nie wiem jak by bylo bez niego.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2810 nic się nie martw na zapas. Wiem, ze to łatwo mówić ale chyba jednak musisz zaufać lekarza🙂Jestem pewna, ze napewno dostaniesz receptę na więcej😄 Pamiętaj, jesteś w ciąży i nie możesz się denerwować 😁
    A tak pozatym jak to wyglada po pozytywnym teście, kto daje skierowanie na bhcg? Trzeba iść do fast czy klinika wysyła, czy wogole nie badają do tego 8 tyg?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie dostalas skierowania?? Powinnas odrazu dostac na wyznaczony dzien. Zadzwon do szpitala I dopytaj.
    Co do progesteronu to w riks mi mowili ze do 10 tyg trzeba brac wiec lepiej nie przestawaj 😊

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam taki list ze progesteron brac przez 15 dni. A po pozytywnym teście po 5 tyg zglosic się na Usg. Ale i tak pójdę do fastlege i zapytam o badanie bety.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mialas ivf?? Dziwne ze nie dostalas skierowania. 🤔🤔

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porsgrunn:)

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ