Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Sofi2810 wrote:Ovulka a jak tam u Ciebie wszystko ok po sprayu?
Rowno tydz mija, ogolnie wszystko ok. Czasem mam tylko chwilowe zlosci🤪 czasem taka bez sily, jakby wymeczona sie czuje. ale czekam na okres. Powinnam miec wczoraj, czuje brzuch i piersi wiec moze jutro przyjdzie 🤷🏼♀️
Oby do przodu 😍
A ty jak sie czujesz?? -
Mi chyba przy 1 podejsciu tez ze 2-3 dni wiec czekam wytrwale 😅
Czekanie na testowanie jest straszne, pamietam to 🤦♀️
Ale nic nie zrobimy, co ma byc to bedzie. Ale nadzieje zawsze mysimy miec.
Ale czasem brak objawow jest najlepszym objawem 😊 ktory to dpt?? -
Zabka tak mi przykro 😥 tule mocno, nie poddawaj sie ❤️ Jesli masz mozliwosc to probuj zmienic, trzeba probowac w innych miejscach. Faktycznie troche to wszystko dziwne, ale nigdy nie wiadomo co sie dzieje z naszym organizmem i jak to wszystko dziala. Mam wrazenie ze to wszystko takie skomplikowane 😥
-
Gratulacje dla tych którym się udało i duzo siły dla tych które miały trochę mniej szczęścia.
U mnie mija tydzień i żadnych objawów( czasem minimalne podolewania, ale sama nie wiem czy już sama sobie tego nie wmawiam😁miejmy nadzieje, ze Kolejny tydzień minie szybko.
Miłego dnia wam zycze!!!☺️ -
Ovulka wrote:A czy ktoras z was brala lub bierze koenzym Q10? Mozna brac tez po transferze?? Czy raczej odstawic?? I czy dodatkowo brac kwas foliowy?? Tam jest juz dawka kwasu
Ja brałam, po przeczytaniu książki it starts with the Egg.
Ale.. Q10 może podnosić komórki nk.
Więc lepiej najpierw sprawdzić ile ich jest
I najlepiej ubichinol a nie ubichinon
Po transferze się nie bierze.
Co do kwasu foliowego--robiłaś mutacje mthfr?
Wiele kobiet nie może go brać i musi brać formę w postaci folianu -
Ovulka wrote:Aggga08 - nie robilam rzadnych mutacji, nigdy nikt mi nie kazal i zawsze mam wszystko w normie 🤔 hmm a jak ti sie objawia??
Myslisz zeby lepiej przestac brac Q10?? I brac sam kwas foliowy??
Hehe bo tu nikt nic nie karze badać...
Nie objawia się wogole z tego co wiem.
Ja bym zamiast kwasu foliowego brała folian w razie czego i metylowane formy Wit b.
W pl bez problemu można kupić, tutaj folian tylko w sunnkost widziałam.
Co do q10 ciężko powiedzieć... Spróbować możesz, ale jak będziesz w Polsce zrób badanie komórek NK.
Ja wszystkie badania genetyczne i immunologie robiłam w Polsce.
A najważniejszym badaniem według mnie są cytokiny. -
Sofia2810, tak naprawdę to nie mam jakiś objawów.
Jak sobie przypominam, po świeżym transferze odczuwałam skurcze/ bóle w macicy. Ogólnie wszystko było obolałe, plus piersi. Teraz przygotowałam się na to samo, a tu cisza. Czasem coś mnie zaczyna pobolewa pod koniec dnia w pracy i od razu biorę nospe. Dzisiaj mam wrażenie, ze piersi zrobiły mi się jakby troszkę pełniejsze. Ale czy to moja wyobraźnia i doszukuje się na sile czegos to nie wiem.
Jak już wcześniej pisałam, dopadło mnie straszne przeziębienie zaraz po transferze wiec nie będę zdziwiona jak się nie uda tym razem.
Masz zamiar testować wcześniej czy czekasz grzecznie do 13-tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:31
-
Anilorak obawiam sie ze nie wytrzymam do 13 i pewnie zrobię jakoś test wczesniej ja jestem z tych bardzo niecierpliwych heh. No i plus to uczucie jak by @ się zbliżała wiec boję się że się nie udalo Mialam podany 5 dniowy zarodek wiec tak mysle że w niedzielę bedzie już ponad 2 tyg wiec moze zrobię jakoś test
Dziewczyny ktore juz to przechodzily robiliście testy wczesniej byly wiarygodne ?