X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naturalnym w Porsgrunn każą iść do ginekologa na usg w 10 dni cylku i równocześnie rano zrobić test owulacyjnych. Lekarz określa obecność/ wielkość/ilość jajek i grubość endometrium. Jak wszystko jest ok to robisz testy do dnia owu lub każą ci pójść jeszcze raz na kontrole. Jeśli dojdzie do owu to od tego dnia liczą 3lub 5 dnia( zależy w którym ci zamrozili) i następuje transfer. Dostaniesz wkrótce list od nich ze wszystkim.😉
    Mam nadzieje ze nic nie pominęłam 😁

Lolcia87 lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Aggga A ty jak sie czujesz??

A dziękuję, może być...
    Ale cały czas mnie jajniki bolą, skurcze trochę odpuściły... Jutro idę do gina zobaczyć czy wszystko ok.
    Jestem na zwolnieniu jeszcze do 24.02

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak Dziekuje 😍😍

Anilorak lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    A dziękuję, może być...
    Ale cały czas mnie jajniki bolą, skurcze trochę odpuściły... Jutro idę do gina zobaczyć czy wszystko ok.
    Jestem na zwolnieniu jeszcze do 24.02

Dobrze ze skorcze odposcily, napisz jak po wizycie 😊

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Ovulka tez o tym samym dzisiaj myslalam 😀

Zobaczymy jak to sie ulozy 😊

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka Ty masz usg w Walentynki 😊 trzymam kciuki. Jak sie czujesz po tych wszystkich hormonach ? to smutne ze zarodki nie przezyly 😦 tyle czasu,bolu. Sadze ze tym razem Ktos tam n.a. gorze wynagrodzi Ci to podwojnie .

Ovulka lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mnie nadal bardzo boli brzuch i dzis bylam u fastlege, on zlecil mi badania krwii, HCG i natychmiastowo kazal jechac na szpital do gin. Okazalo sie ze jestem w ciazy i jestem przestymulowana. Cale szczescie to nie jest hiperstymulacja i lekarz powiedzial ze nie jest tak zle. Mam wypoczywac taki bol moze sie utrzymac do 12 tyg. Poza tym mam wizyte kontrolna za tydz. Ogolnie bardzo dobrze sie mna zajeto. Wezwano drugiego lekarza na konsultacje, prubowano tez sie kontaktowac z Porsgrunn bezskutecznie niestety. Pytalam tez o progesteron. Bo z Porsgrunn napisalno mi ze 2 tyg po transferze mam przestac brac tabletki. Ale ginekolog z lokalnego szpitala sie z tym nie zgodzil powiedzial ze powinnam przyjmowac do 12 tyg. Kazal mi koniecznie skontaktowac sie z Porsgrunn. Juz do nich napisalam czekam na odp;) Oj czemu zawsze cos musi sie dziac.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2810 Najważniejsze, ze się tobą dobrze zajęli i wiadomo co i jak.😗Będzie dobrze, głowa do góry!

Ja tez pisałam do Porsgrunn dzisiaj ale żadnej odp a widzę, ze wiadomość przeczytali. Ja dalej przyjmuje Lutinus i zobaczymy co mi odpiszą.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porsgrunn odpisało😁 Lutinus mam przyjmować do 8 tygodnia ciąży, a za 3 tyg usg.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Porsgrunn odpisało😁 Lutinus mam przyjmować do 8 tygodnia ciąży, a za 3 tyg usg.
    WOW no to super wiec jest nadzieja i dla mnie hehe nie chciala bym teraz przestawac brac progesteronu takie ryzyko. Mi jeszcze nie odpisali nic ;(
    A jak sie czujesz jakies objawy ciazy sie zaczely ?;)

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko piersi😆Trochę pobolewają.

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi810 Dobrze ze leakrz zareagowal a nie kazal lezec. Mam nadzieje ze bedzie lepiej . Ja dlatego nie mialam transferu by nie bylo komplikacji zdrowotnych. Na dlugo masz zwolnienie?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie mam do konca tyg ale jak sie bede zle czula to mam przyjsc po przedlozenie zwolnienia i zapewne tak zrobie nie chce ryzykowac. W pracy zawsze dostaje takich skurczy. Teraz wlasnie czytam o tej hiperstymulacji w ciazy, rzadko ale sie zdaza i nie znaczy ze cos ma sie dziac z dzieckiem najczesniej po paru tyg mija wiec mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie ;)
    Ja nie mialam hiperstymulacji przed podaniem zarodka tylko pojawila sie juz po. Czasami sie tak zdarza z tego co czytam od 8 dni po transferze.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Ovulka Ty masz usg w Walentynki 😊 trzymam kciuki. Jak sie czujesz po tych wszystkich hormonach ? to smutne ze zarodki nie przezyly 😦 tyle czasu,bolu. Sadze ze tym razem Ktos tam n.a. gorze wynagrodzi Ci to podwojnie .

Milosne USG 😂😂 poki co sam spray wiec nie jest zle.... od niedzieli menopur.... wiec zobaczymy jak bedzie....

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ta hiperstymulacja objawia sie bolami?? Czym jeszcze az sie boje zeby i mnie nie przystymulowali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 15:28

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chyba od weekendu zaczelam miec takie bole podbrzusza jak na okres ale myslalam ze to normalne. Dopiero w pracy zaczelo bolec tak ze nie moglam chodzic i teraz tak pobolewa jak za duzo chodze na przyklad jak leze tez cos tam czuje ale do zniesienia. Hiperstymulacja wyszla na USG. Innych objawow nie mam.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialas pecherzyk lub cis wiecej?? Czy za wczesnie??

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam taka mala kropeczke i lekarz powiedzial ze to ciaza;) , a zaraz potem zjechal usg na pecherzyki przestymulowania ;(
    Odpisali mi z Porsgrunn dwa zdania ; Szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadal brac progesteron dostalam nowa recepte ale nic wiecej do kiedy co i jak ;/ hmmm nie podoba mi sie to ich zdawkowe i luzne podejscie do wszystkiego.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak to wlasnie jest... chyba nie ma idealnego miejsca, chyba ze placi sie prywatnie... troche to przykre

Sofi2810 lubi tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam raz w klinice leczenia niepłodności w Polsce na usg bo sobie tak wymyśliłam i nie wspominam tego zbyt dobrze. Pani w recepcji jakaś porażka, w poczekalni „milion” osób, zarówno par czekających na wizytę u lalkarza jak i pan w ciąży czekających na badania prenatalne. 😒Atmosfera grobowa, plus slychac wszystko z detalami o co wypytuje pani w recepcji zakładając kartę.

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: