Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Bylam dzisiaj na usg kontrollnummer i wszysko jest OK. Zapytalam o Lutinus, bo mam jeszcze cała paczke w domu i moja gin powiedziała ze mogę brac ale żebym tez zaczęła pomału redukować do 2 dziennie a następnie po tyg do 1. Tak tez zamierzam zrobić. Wyznaczyła mi tez termin kolejnej wizyty na 23.03 co wydaje mi się dziwne, bo tu chyba normalnie w ciąży przysługują 4,jeśli się nie mylę?
Nie będę się kłucie, ona pewnie wie lepiej. Wysłała również opis do Porsgrunn, ale nikt się ze mną jeszcze nie kontaktował.
Zycze wam miłego dnia😗Ovulka lubi tę wiadomość
-
Anilorak wrote:To chyba Sofia ma krwiaka🤪albo miała 😄
Myśle, ze niedługo tez od niej usłyszymy dobre wieści bo jeśli dobrze pamiętam to tez ma usg dzisiaj.
Przepraszam za pomylke hehe tak wlasnie kojazylam ze matez miec dzisiaj usg.
Najwazniejsze ze wszystko wporzadku 😊 -
Hej dziewczyny po pierwsze Anilorak super ze wszystko u Ciebie dobrze ja byłam w Porsgrunn i nadal mam krwiaka ale dziecko dobrze się rozwija słyszałam serduszko ahhh jakie to cudowne. Ale mam pewne wątpliwości jak zapytałam o tego krwiaka i progesteron to Pani doktor powiedziała ze krwiak zagraża ciazy i żeby brać do 12 tyg ale nie kazała redukować lutinusa tylko z dnia na dzień przestać brać co trochę dziwne mi się wydaje. Po drugie jak powiedziałam że ciągle mnie coś tam pobolewa szczególnie przy jakimś większym wysiłku to powiedziała że to normalne bo ciaza bo krwiak poza tym całkowicie jeszcze jajniki nie są normie po przestymulowaniu ale podstaw do zwolnienia z pracy powiedziała że nie ma hmmm
-
Sofi2810 wrote:Hej dziewczyny po pierwsze Anilorak super ze wszystko u Ciebie dobrze ja byłam w Porsgrunn i nadal mam krwiaka ale dziecko dobrze się rozwija słyszałam serduszko ahhh jakie to cudowne. Ale mam pewne wątpliwości jak zapytałam o tego krwiaka i progesteron to Pani doktor powiedziała ze krwiak zagraża ciazy i żeby brać do 12 tyg ale nie kazała redukować lutinusa tylko z dnia na dzień przestać brać co trochę dziwne mi się wydaje. Po drugie jak powiedziałam że ciągle mnie coś tam pobolewa szczególnie przy jakimś większym wysiłku to powiedziała że to normalne bo ciaza bo krwiak poza tym całkowicie jeszcze jajniki nie są normie po przestymulowaniu ale podstaw do zwolnienia z pracy powiedziała że nie ma hmmm
Typowa norwegia... jak masz spoko fastlege to wyciagnij zwolnienie. Lepiej dmuchac na zimne 😍
-
Moja gin powiedziała, ze napewno mój organiz wytwarza wystarczająco progesteronu i ze w końcu mogę dostać jakiegoś podrażnienia w pochwie. Cieszę się ze nie kazała całkiem odstawić. Będę obserwować i mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze.
Po 10 tyg łożysko przejmuje Pomału funkcje produkowania hormonów tj. progesteron wiec dlatego lepiej jest przyjmować do 10-12 tyg.
Będzie dobrze Sofia, trzymam kciuki🤞 -
Sofi2810 wrote:Hej dziewczyny po pierwsze Anilorak super ze wszystko u Ciebie dobrze ja byłam w Porsgrunn i nadal mam krwiaka ale dziecko dobrze się rozwija słyszałam serduszko ahhh jakie to cudowne. Ale mam pewne wątpliwości jak zapytałam o tego krwiaka i progesteron to Pani doktor powiedziała ze krwiak zagraża ciazy i żeby brać do 12 tyg ale nie kazała redukować lutinusa tylko z dnia na dzień przestać brać co trochę dziwne mi się wydaje. Po drugie jak powiedziałam że ciągle mnie coś tam pobolewa szczególnie przy jakimś większym wysiłku to powiedziała że to normalne bo ciaza bo krwiak poza tym całkowicie jeszcze jajniki nie są normie po przestymulowaniu ale podstaw do zwolnienia z pracy powiedziała że nie ma hmmm
Nie powazni oni sa. Nie ma podstaw. Mam nadzieje ze lekarz z przychodni Ci wystawi. 😙Sofi2810 lubi tę wiadomość
-
Anilorak wrote:Hej dziewczyny,
Bylam dzisiaj na usg kontrollnummer i wszysko jest OK. Zapytalam o Lutinus, bo mam jeszcze cała paczke w domu i moja gin powiedziała ze mogę brac ale żebym tez zaczęła pomału redukować do 2 dziennie a następnie po tyg do 1. Tak tez zamierzam zrobić. Wyznaczyła mi tez termin kolejnej wizyty na 23.03 co wydaje mi się dziwne, bo tu chyba normalnie w ciąży przysługują 4,jeśli się nie mylę?
Nie będę się kłucie, ona pewnie wie lepiej. Wysłała również opis do Porsgrunn, ale nikt się ze mną jeszcze nie kontaktował.
Zycze wam miłego dnia😗
To dobrze ze jest dobrze 😄😙 oby tak dalej
. To Ty jadlas ananasa przed transferem ?Anilorak lubi tę wiadomość
-
Sofi2810 wrote:Ovulka wiesz zobaczę jak się będę czuła ale jak będę miała nadal takie bóle brzucha to zapytam może chociaż o jakieś częściowe zwolnienie bo inaczej nie dam rady a też nie chce ciągle na paracetamolu być.
Jak tam w Gdańsku?
No dokladnie, nie za dobrze zebys brala tyle paracetu. Moze lepiej no-spe zeby rozkurczala??
W gdansku super, wczoraj przylecialam i wieczor spedzilam w wannie z bialym winem 😍
Dzisiaj wieczorem dolatuje maz i do wtorku odpoczynek 😍
-
Hej dziewczyny, wiecie może czy w którejś klinice w Norwegii przeprowadzają badania genetyczne zarodków?maj 2017 - zaczynamy starania
sierpień 2017 - badania męża
maj 2018 - nareszcie pierwsza wizyta w klinice!
wrzesień 2018 - polip w macicy, przeoczony na kontroli
marzec 2019 - histeroskopia, teraz powinno być dobrze!
maj 2019 - bladzioch, czy to możliwe? ciąża naturalna
30.05.2019 - żegnaj aniołku 😞 7tyg0dni
30.07.2019 zaczynamy InVitro
14.08.2019 transfer trzydniowca❤
Niestety, test negatywny.
4.11.2019 transfer 4 dniowego zarodka💗Niestey, nie udało się.
19.02.2020 Transfer ostatniego, dwudniowego mrożaka🤞
🙋♀️ 37: macica dwurożna
🙋♂️ 39:morfologia 2%