Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ovulka wrote:Wczoraj wieczorem zamowilam wizyte na poniedzialek w invicta do doktor ktora kiedys robila nam IUI, noe wiem po co to bylo chyba naciaganie na kase.
no wiec pogadamy z nia i moze pokieruje nas jakie badania porobic i wyjasni nam troche.
Nå pewno nie zaszkodzi å moze pomoc. Warto sprawdzic wszystko. A moze faktycznie badania genetyczne nasienia. Znalazlam cos takiego
Badania które miałam zrobione:
- progesteron
- cytomegalia
- toxoplazmoza
- przeciwko antygenom jajnik
- przeciwciala antyjądrowe
- p/ćc kardiol.
- ANA
- TSH
- Anty TPO
- AMH
- Antygen Hbs
- Antygen HCV
- FSH
- E2
- Przeciwciała przeciwplemnikowe
- u męża badani a nasienia komplet za 37p zł
- chlamydia
- mycoplasma
- ureoplasma
- neisseria gonorrhoeae
- histerioskopii
- kariotypy
- antytrombina
- białko c
- białko s
- LA antykoagulan stoczniowy
- allo MLR
- NK
Jakas dziwczyna to robila.
-
Lolcia87 wrote:Sofie jak sie czujesz ? Wszystko ok ?
-
Sofi2810 wrote:Hej dziewczyny u mnie tak sobie brzuch mnie ciągle pobolewa więc głównie leżę i odpoczywam. W czwartek jadę na usg do Porsgrunn mam nadzieję że dowiem się cos wiecej co z tym krwiakiem mogę robić i czy się nie powiększył.
Moze sie juz wchlonal å pobolewa bo rosnie malenstwo. Badz my dobrej mysli. Dobrze ze masz wizyte juz w czwartekSofi2810 lubi tę wiadomość
-
Ovulka bardzo dobrze że się umówiłaś na pewno dodatkowe badania uspokoja Cię bo ja wierzę że wszystko jest w porządku tylko po prostu muszą coś zmienić w stymulacji. Niestety nie mamy jeszcze tak dużej wiedzy na temat in vitro i jest to trochę jak gra w rulteke ale prędzej czy później każdemu się udaje:)
Lolcia87 A jak tam u Ciebie kiedy będziesz miała transfer ? -
Sofi2810 wrote:Hej dziewczyny u mnie tak sobie brzuch mnie ciągle pobolewa więc głównie leżę i odpoczywam. W czwartek jadę na usg do Porsgrunn mam nadzieję że dowiem się cos wiecej co z tym krwiakiem mogę robić i czy się nie powiększył.
-
Ovulka wrote:Wczoraj wieczorem zamowilam wizyte na poniedzialek w invicta do doktor ktora kiedys robila nam IUI, noe wiem po co to bylo chyba naciaganie na kase.
no wiec pogadamy z nia i moze pokieruje nas jakie badania porobic i wyjasni nam troche. -
Ovulka wrote:Fuuckk moze mialam jakas bakterie??? Wogole o tym nie myslalam
Nie koniecznie. Ja mam zeba do leczenia kanalowego bo mi przez przypadek lekarz rozwiercil zeba obok 🤦♀️🤷♀️🙉 najlepiej zrobic szczegolowe badania oboje . I nie tylko pod mikroskopem nasienie ale inne tez . I pamietaj ze kazda zmiana temperatury leki Nawet mala infekcja moze zaszkodzic. Bedzie dobrze . Moze przenies sie do Trondheim z klinika? -
Lolcia87 wrote:Nå pewno nie zaszkodzi å moze pomoc. Warto sprawdzic wszystko. A moze faktycznie badania genetyczne nasienia. Znalazlam cos takiego
Badania które miałam zrobione:
- progesteron
- cytomegalia
- toxoplazmoza
- przeciwko antygenom jajnik
- przeciwciala antyjądrowe
- p/ćc kardiol.
- ANA
- TSH
- Anty TPO
- AMH
- Antygen Hbs
- Antygen HCV
- FSH
- E2
- Przeciwciała przeciwplemnikowe
- u męża badani a nasienia komplet za 37p zł
- chlamydia
- mycoplasma
- ureoplasma
- neisseria gonorrhoeae
- histerioskopii
- kariotypy
- antytrombina
- białko c
- białko s
- LA antykoagulan stoczniowy
- allo MLR
- NK
Jakas dziwczyna to robila.
Omg jaka lista...
Zwykle zjecaja tyle badań żeby tylko na kasę naciągnąć a większość nie jest do niczego potrzebna... -
Ja np. przy 2 ostatnich tabletkach zaczynałam już plamic i zaraz od razu okres po skończeniu,pamiętam że przy pierwszej próbie szłam na bete to już miałam okres,mimo to kazali mi zrobić,równo 14 dni po transferze nie udanym dostałam @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 10:55