X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia próbuj może sie uda😁,ja jestem dziś po cytologi,tak nie lubie robić u lekarza rodzinnego,szok,pytałam o wynik progesteronu to mowi że jest za niski trochę ale czeka jeszcze na całość wyniku bo jeszcze nie dostał wszystkiego i wtedy powie,ale cos mam tam jeszcze za niskie mowil,co ale nie pamiętam bo bylam zdziwiona mial byc tylko progesteron a tu jeszcze coś,cos badają jeszcze przy progesteronie?będzie dzwonił z całościowym wynikiem i powie co i jak dalej

Jak się czujecie dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:07

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka mi lekarz mowil ze jesli przed @ jest plamienie to jest problem z progesteronem. Dobrze ze zbadalas sobie . Ja tez nie lubie cytologi ostatnio zemdlalam 😣 ale nie zrobil Tego za dobrze. Ja tez musze sobie zrobic wszystko. Ale teraz moja lekarka urodzila I mam jakiegos Abdula ale tak nie mily ze nigdy nikt mnie tak nie potraktowal. Musze zadzwonic ze nie chce by byl w Tym czasie moim lekrzem.

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj,to ostro z ta cytologią u Ciebie,u mnie nie aż tak źle ale sam fakt że nie robi tego ginekolog jakoś mnie odpycha,a ja musze robić co roku,czasami proszę o skierowanie do szpitala i wtedy bez nerwów juz😁ogólnie na mojego lekarza nie mogę narzekać,żadnych problemów chce badanie na to czy tamto zrobi bez niczego albo da skierowanie,o ile nic się nie zmieniło i dobrze pamiętam to chyba raz na rok można zmienić lekarza?🤔

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak . Ale moja jest spoko tylko to zastepstwo za nia okropne. Dzisiaj znow bylam bo alergii dostalam, cala twarz mam opuchnieta å on sie mnie pyta czy nie mam stresu w domu. A jak kichnelam o malo przez okno nie uciekl.

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfff,co za gość,trzeba było powiedzieć po kichnięcie korona time 🤣🤣🤣ich metoda leczenia 🤢,ja kiedyś dostałam uczulenia od chemii i przepisał mi clotrimazolum bo powiedział że to grzybica ja mówię ze na pewno nie że skąd bym miała to mieć,to jest uczulenie,a on że wyszlam ze szpitala i miałam troche nerwów i to jest całkiem normalne w takiej sytacji,wróciłam po tyg bo nie dałam rady wytrzymać i wielkie oczy boze jakie uczulenie 🤣🤣🤣

A co do lekarza to znajoma norweżka mówiła że niby 3 razy w ciągu roku można zmienić ale nie wiem,dziwne by to było,na helse.no,można chyba sprawdzić

Sprawdziłam 2 razy w ciągu roku😁
    Może w recepcji powiedz jaka jest sytuacja i niech Ci zmienią zastępstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 21:03

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko widze nasza wspolprace nå ten rok. Jakis totalny odlot z niego. Nå pewno juz nie pojde do niego. Tym bardziej ze o dziecko sie staramy. Ja mam pecha w Tym roku do chorowania od grudnia sie zaczelo. Wygladam jak Rocky 😭

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj,mam nadzieję że to nic poważnego,zmień lekarze,nerwy są niepotrzebe a tym bardzieje że staracie się o dzidzię 😊

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka od wczoraj mam tabletki nå uczulenie. Nå szczescie inny lekarz byl . Mialam cisnienie 130/120 puls 120. Wykonczyl by mnie 😣

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Lolcia próbuj może sie uda😁,ja jestem dziś po cytologi,tak nie lubie robić u lekarza rodzinnego,szok,pytałam o wynik progesteronu to mowi że jest za niski trochę ale czeka jeszcze na całość wyniku bo jeszcze nie dostał wszystkiego i wtedy powie,ale cos mam tam jeszcze za niskie mowil,co ale nie pamiętam bo bylam zdziwiona mial byc tylko progesteron a tu jeszcze coś,cos badają jeszcze przy progesteronie?będzie dzwonił z całościowym wynikiem i powie co i jak dalej

Jak się czujecie dziewczyny?

Masz wyniki reszty badan ?

BeatkaK lubi tę wiadomość

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia o boże 😲masakra jakaś i to jest lekarz 😲

Nie,nie mam jeszcze nic ani cyto ani reszty wyników pewnie dowiem się jak pojde na następną wizytę i się upomnę

A ty jak się czujesz lepiej juz?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Lolcia o boże 😲masakra jakaś i to jest lekarz 😲

Nie,nie mam jeszcze nic ani cyto ani reszty wyników pewnie dowiem się jak pojde na następną wizytę i się upomnę

A ty jak się czujesz lepiej juz?

Tak o wiele lepiej nå szczescie. Szkoda ze nie mozna sobie sprawdzic nå stronie hello wszystkich badan o wiele by to wszystko ulatwilo

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super 👌💪,może poproś lekarza zeby ci wydrukował te badania i wyniki które cię interesują i nie ma na helfo,mi kiedyś wydrukowal bez żadnych problemów, zapytał tylko co się stało i powiedziałam że jadę do pl i chce zrobić dużo innych badań i chce mieć te które miałam zrobione tu

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulaka a co u Ciebie słychać,wiesz coś juz może?

Ovulka lubi tę wiadomość

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka😊
    Mam wyniki badań,dziewczyny mam progesteron 6 w 22 dniu cyklu chyba za niski co?od 10 powonin być niby
    I TSH mam 4 norma jest od 0.20 do 4.0 niby w górnej normie ale juz mam przy wyniku * i estradiol podwyższony norma 0-0.30u mnie 0,48

Niby TSH powyżej 2,5 u kobiet planujących ciążę jest powodem do niepokoju i wykonywania dalszych badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 16:09

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Ovulaka a co u Ciebie słychać,wiesz coś juz może?

Przepraszam kochane troche mnie tu nie bylo. wymyslilam sobie budowe drugiego tarasu z drugiej str domu 😅😅 oczywiscie maz szczesliwy 😝
    Ja jakojs mocno nie mam cisnienia i nawet nie wiem jak teraz w porsgrunn. Ja poczekam do okolic sierpnia/ wrzesnia... zdaze pobrac supkementy i maz. Wiec kusam sie na maxa 😅😅 Nie no chetnie hym sprobowala przed wakacjami, ale wiem ze sa osobt co czekaja na mrozaki wiec niech maja pierszenstwo a ja sie doczekam swojej kolejki ❤️

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Hejka😊
    Mam wyniki badań,dziewczyny mam progesteron 6 w 22 dniu cyklu chyba za niski co?od 10 powonin być niby
    I TSH mam 4 norma jest od 0.20 do 4.0 niby w górnej normie ale juz mam przy wyniku * i estradiol podwyższony norma 0-0.30u mnie 0,48

Niby TSH powyżej 2,5 u kobiet planujących ciążę jest powodem do niepokoju i wykonywania dalszych badań

Moim zdaniem zaczela ci sie niedoczynnosc. Tez tak mialam. Lekarz powiedziala ze jest w normie a endokrynolog juz kazal brac leki i zbijac. I Tak wiec juz na cale zycie mam leki 😓 moze i dlatego nie moge zajsc naturalnie

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Przepraszam kochane troche mnie tu nie bylo. wymyslilam sobie budowe drugiego tarasu z drugiej str domu 😅😅 oczywiscie maz szczesliwy 😝
    Ja jakojs mocno nie mam cisnienia i nawet nie wiem jak teraz w porsgrunn. Ja poczekam do okolic sierpnia/ wrzesnia... zdaze pobrac supkementy i maz. Wiec kusam sie na maxa 😅😅 Nie no chetnie hym sprobowala przed wakacjami, ale wiem ze sa osobt co czekaja na mrozaki wiec niech maja pierszenstwo a ja sie doczekam swojej kolejki ❤️

U nas tez działamy,pogoda ładna od 2 tyg to i robota się pali😅

A co do TSH to właśnie znalazłam badanie które mi robili 2 lata temu przed całą procedura i mialam juz 3,2 😲😲i nic z tym nawet nie robili żadnych leków nic

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    U nas tez działamy,pogoda ładna od 2 tyg to i robota się pali😅

A co do TSH to właśnie znalazłam badanie które mi robili 2 lata temu przed całą procedura i mialam juz 3,2 😲😲i nic z tym nawet nie robili żadnych leków nic

Moim zdaniem powinnas juz to obnizac. Rozmawialas z fastlege?? Koniecznie zrob jeszcze ft3 ft4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 23:32

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okresie starania się o ciąże najlepiej mieć tsh na poziomie około 1.5 - maks 2.
    Ale najważniejsze są objawy i twoje samopoczucie.
    Jeśli chodzi o diagnostykę tarczycy to najlepiej zbadać tsh , ft3, ft4 i przeciwciała antyTG , antyTPO plus usg tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 09:58

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘

Lekarza to chyba coś przyćmiło,wie dokładnie jaką mam sytacje ze ivf i wgl i nawet nie zwrócił na to uwagi tylko na ten progesteron że za niski i mam im to powiedzieć i dzień przed transferem przyjść na
    progesteron

A objawy to mam okropnie suchą skórę i waga przybieram bardzo szybko i ciężko mi schudnąć aaa i opuchnięcia np dłonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 10:08

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ