X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Wlasnie zostalam polozona do szpitala. Lekarz zadzwonil ze wyniki sa bardzo zle i ze musze jak najszybciej do szpitala. Juz leze i bede miala kroplowki... ale beta 450 dzieki bogu. Jak plyn bedzie dalej i nie bedzie sie wchlanial to w najgorszym przypadku punkcja 🙉 strasznie to brzmi. Mam nadzieje ze bedzie sam z siebie znikal

O matko zawsze coś 😱😱😱
    Ovulak bedzie dobrze musi być dobrze,trzymam kciuki kochana 🤞🤞🤞🤞
    Dawaj znać co i jak

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ❤️ Dobrze ze tu trafilam bo dalej bym sie meczyla. Tu mnie naszprycuja troche i jakojs to bedzie 😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis przy po drugiej stymulacji W koncu test pozytywny :)

Ovulka, BeatkaK lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    U mnie dzis przy po drugiej stymulacji W koncu test pozytywny :)

Cudownie 😍😍 gratulacje 😍 a jakas betke bedziesz robic??

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    Dzwonila dzis pieleganiarka z Hesle Fonna i powiedziala ze skoro test pozytywny to od dzis biore tylko kwas foliowy I mam USG na koniec grudnia. Dodala ze jesli grudniowe USG bedzie ok to juz powinno byc dalej dobrze... Czy u Was tez tak to wyglada? Nikt po tescie juz luteiny nie bral ?

Zabka GRATULACJE 👌🥰

A co do luteiny to ja tak miałam po pozytywny teście powiedzieli że nie ma juz potrzeby brania dłużej,niestety poroniłam 😭wtedy myślałam że to właśnie przez to,że za szybko niestety druga ciążę też poroniłam przy braniu luteiny,prawdopodobnie przez tarczyce

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka a co u Ciebie,jak się czujesz?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    Dzwonila dzis pieleganiarka z Hesle Fonna i powiedziala ze skoro test pozytywny to od dzis biore tylko kwas foliowy I mam USG na koniec grudnia. Dodala ze jesli grudniowe USG bedzie ok to juz powinno byc dalej dobrze... Czy u Was tez tak to wyglada? Nikt po tescie juz luteiny nie bral ?

Mi napisali z porsgrunn ze tez jak mi sie skonczy to mam przestac. Napisalam im ze boje sie poronienia... to tak odpisali:
    Hei, Kroppen din produserer tilstrekkelig med porgesteron selv nå, derfor er det trygt å stoppe. Om du likevel føler deg usikker, er det ikke noe ødeleggende å bruke det litt til, men som sagt trygt å stoppe :) /EW

Na szczescie mam jeszcze 2 opakowanie wiec wezme je na wszelki wypadek

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Ovulka a co u Ciebie,jak się czujesz?

Dzisiaj mnie wypisali, jestem juz w domu dzieki bogu. Pierwszy raz w szpitalu i ja sie kie nadaje na szpitale chyba 😅😅
    Ogolnie mam brac zastrzyki na rozrzedzenie krwi i nagorsze ze mecza mnie straszne wymioty. W samochodzie w drodze do domu siedzialam z woreczkiem i ciagle mnie rwalo. W domu juz odpuscilo wiec mam nadzieje ze sie uspokoi. Mam tez przypisane tabletki na wymioty ale jakojs noe pomagaja mi... mam sie stawiac w szpitalu 2-3 razy w tyg. Beda robic badania i usg. Brzuchol dalej wielki

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny , dbajcie o siebie 🥰🍀
    Ja brałam progesteron do 14 tygodnia ... miałam zalecenie do 12 tygodnia . Bałam się odstawić wcześniej.
    Słyszałam o zaleceniach do 8 tygodnia , do 12 tygodnia, do 14. Niektóre kobiety biorą dłużej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Powodzenia dziewczyny , dbajcie o siebie 🥰🍀
    Ja brałam progesteron do 14 tygodnia ... miałam zalecenie do 12 tygodnia . Bałam się odstawić wcześniej.
    Słyszałam o zaleceniach do 8 tygodnia , do 12 tygodnia, do 14. Niektóre kobiety biorą dłużej .

A pamietasz w jakich dawkach bralas ? Do testu mialam 3x 100 mg ale mysle O zejsciu na 2 x100 mg..tak czytalam ze duzo dziewczyn wlansie bierze tylko dwa razy dziennie potem ...

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    A pamietasz w jakich dawkach bralas ? Do testu mialam 3x 100 mg ale mysle O zejsciu na 2 x100 mg..tak czytalam ze duzo dziewczyn wlansie bierze tylko dwa razy dziennie potem ...
    Ja brałam spore dawki cyclogestu - 800 mg dziennie plus duphaston dwa razy po jednej tabletce .

• Naganna Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Gratuluje pozytywnych testow i bet :)
    Zycze wam duzo zdrowka i pomyslnosci.
    Ja mialam ostatnio wizyte u gin. Porobila mi jakies badania z krwi ale od razu powiedziala ze czasem nie da sie zdiagnozowac problemu i zapytala czy chce invitro. 10 grudnia mam kolejna wizyte. Mam jej dac odpowiedz. Bo watpie czy w tych badaniach krwi cos wykryje.
    Powiedzcie mi prosze jak to sie tutaj odbywa na poczatku? Mieszkam w okolicy Oslo wiec pewnie do Oslo mnie skieruje. Chce sie tak mniej wiecej nastawic. Ile to czasu od skierowania, jakie badania robia i wogole. Jestem zielona w tym temacie.

Starania od - luty 2018
    czerwiec 2019 -9t [*]
    luty 2020 - 4t [*]
    kwiecien 2021 - 16t [*]

IVF-
    16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
    zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab

grudzien 2021 - naturals i II kreski :)
    1.07.2022 - 30tc - Eliza :)

luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
    czerwiec 2023 - II kreski
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naganna wrote:
    Hej dziewczyny,
    Gratuluje pozytywnych testow i bet :)
    Zycze wam duzo zdrowka i pomyslnosci.
    Ja mialam ostatnio wizyte u gin. Porobila mi jakies badania z krwi ale od razu powiedziala ze czasem nie da sie zdiagnozowac problemu i zapytala czy chce invitro. 10 grudnia mam kolejna wizyte. Mam jej dac odpowiedz. Bo watpie czy w tych badaniach krwi cos wykryje.
    Powiedzcie mi prosze jak to sie tutaj odbywa na poczatku? Mieszkam w okolicy Oslo wiec pewnie do Oslo mnie skieruje. Chce sie tak mniej wiecej nastawic. Ile to czasu od skierowania, jakie badania robia i wogole. Jestem zielona w tym temacie.

Polecam zajrzeć na pierwszą stronę tego forum i na bloga Aggga08 www.invitrownorwegii.no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 11:36

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka I Zabka gratulacje ❤️❤️❤️❤️

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka ,Zabka co tam u Was wszystko dobrze?
    Ovulka lepiej sie juz czujesz?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei, tak juz duzo lepiej. Brzuch jeszcze napuchniety ale dzisiaj bylam na kontroli w szpitalu i wszystko wraca do normy. Beta ladnie przyrasta tylko strasznie sie dzis zmartwilam. Bo dzis 20dpt i myslalam ze moze jakis pecherzyk zobacze, a ta lekarka tak machala ze nie dosc ze sama nie widzialam nic to i ona chyba nic noe widziala... a to maszyne musiala restartowac... a to ze za wczesnie i ona nic nie widzi.... i troche zwatpilam czy tam napewno cos jest 😥

BeatkaK lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Hei, tak juz duzo lepiej. Brzuch jeszcze napuchniety ale dzisiaj bylam na kontroli w szpitalu i wszystko wraca do normy. Beta ladnie przyrasta tylko strasznie sie dzis zmartwilam. Bo dzis 20dpt i myslalam ze moze jakis pecherzyk zobacze, a ta lekarka tak machala ze nie dosc ze sama nie widzialam nic to i ona chyba nic noe widziala... a to maszyne musiala restartowac... a to ze za wczesnie i ona nic nie widzi.... i troche zwatpilam czy tam napewno cos jest 😥
    Super , ze lepiej się czujesz .
    Postaraj się nie stresować i poczekaj na wyznaczony termin usg . :)

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    hej !
    u mnie dzis mijaja 2 tygodnie od transferu blastocysty. Poza pozytywnym testem ciazowym zadnych objawow nie mam i czekam na usg, ktore ma byc za miesiac - czuje sie bardzo dobrze :) dla komfortu psychicznego dalej biore luteine :))))

To cudownie, ja gdyby nie ta hiperka to tez pewnie czulabym sie rewelacyjnie 😅🙉
    Pewnie tez nie mozesz sie doczekac zeby uslyszec ❤️

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny 👌🤞👍
    Ja jestem juz po@ i od 21.11 mam zacząć robić testy 😁

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Super dziewczyny 👌🤞👍
    Ja jestem juz po@ i od 21.11 mam zacząć robić testy 😁

Megaaa 😍😍 trzymam mocno kciukasyy. A bedziesz miala transfer 1 czy 2??

BeatkaK lubi tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ