X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka BARDZO się cieszę 🥰🥰🥰

Który szpital wybrałaś ?

Imię wybrane ?

Szykujesz już wyprawkę ?

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mazwopka BARDZO się cieszę 🥰🥰🥰

Który szpital wybrałaś ?

Imię wybrane ?

Szykujesz już wyprawkę ?
    Szpital wybrany - Riks
    Imię wybrane na 50%
    A co do wyprawki - nie mam jeszcze nic :) zacznę kompletować po nowym roku .

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na wizycie u gin, 7+3 tc. Widzialam i slyszalam jak ❤️ Mocno bije. Bylo podejrzenie ze jest jeszcze jedno malenstwo ale lekarz powiedzial ze niestety ale sie nie rozwinelo i tam zycia nie ma. Ale jest jedno cudowne i oby zostalo ze mna na kolejne 7 miesiecy 😍

Mazwopka, BeatkaK, alda lubią tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka super 😻

Ovulka lubi tę wiadomość

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Bylam dzisiaj na wizycie u gin, 7+3 tc. Widzialam i slyszalam jak ❤️ Mocno bije. Bylo podejrzenie ze jest jeszcze jedno malenstwo ale lekarz powiedzial ze niestety ale sie nie rozwinelo i tam zycia nie ma. Ale jest jedno cudowne i oby zostalo ze mna na kolejne 7 miesiecy 😍

SUPER 😍❤

Ovulka lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda a jak u was ? Bobas już pewnie biega i rozmawia 😻 myśleliście o rodzeństwie ?
    Jak z przedszkolem ?

Ovulka lubi tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Alda a jak u was ? Bobas już pewnie biega i rozmawia 😻 myśleliście o rodzeństwie ?
    Jak z przedszkolem ?

Trafił mi się wymagający egzemplarz 🤪🤪🤪Nie da mi odejść na minutę . Ma tylko jedną 30 minutową drzemkę więc jestem wykończona i najczęściej wypowiadam słowa takie jak : zostaw , Nie ...... i tak w kółko.

Bardzo lubi książeczki można jej czytać godzinami ....... - moja rada kupcie zapas książeczek dla dzieci w Polsce 😊😊😊

Biega i rozmawia po swojemu 😊😊😊

Początki nie były łatwe ból brzucha i krew w kupkach - okazało się że alergia , karmiona piersią więc ja musiałam przejść na dietę eliminacyjną , nie potrafiłam znaleźć alergenu w końcu nie jadłam prawie nic ........chudłam w oczach ale nie chciałam córce dawać mleka dla alergików bo skład zwala z nóg - olej palmowy itd
    Po odstawieniu : bmk ( masło , jogurty ,mleko, sery itd ) , jajek , glutenu , drożdży ,soi ,dolegliwości przeszły ale dieta była bardzo uboga i tym samym rozszerzanie diety u małej było ubogie .

Nie poszła do przedszkola ze względu na alergie bo chciałaby jeść to co inne dzieci .

Od miesiąca je już wszystko ,wyskakuje jej czasami wysypka ale to nie krew więc się tym nie przejmuje :-)

Jeżeli chodzi o rodzeństwo to niestety mam zakaz - miałam stan przedrzucawkowy , leżałam w szpitalu i nie mogli mi zbić ciśnienia , poród CC .

Ovulka, Mazwopka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja walczyłam o dziecko 7 lat - więc się nie poddawać ........... Udał się 10-ty transfer 🥰🥰🥰

Ovulka, Mazwopka, BeatkaK lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda no to trochę przeszliście stresu i nerwów zapewne z tą alergią . Ale najważniejsze , ze jest lepiej z córeczką.
    Na pewno wiesz o tym , ale napisze, że warto wprowadzić probiotykoterapie jeśli małej tak dokuczają alergie . Probiotyki pozwolą wesprzeć jej jelitka :)
    Ja sama mam nietolerancję na kilka rzeczy i staram się jeść je rotacyjnie . Zobaczymy jak będzie z karmieniem .

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to jest w norwegii z badaniami czy dziecko jest zdrowe, nie ma wad. Kiedy sa robione i czy wogole sa robione. Czy moze prywatnie mozna je zrobic?? Juz 8 tydz wiec zastanawiam sie czy moze juz nie powinnam zrobic jakichs wazniejszych badan. Milego dnia 😊

• alda Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to jest w norwegii z badaniami czy dziecko jest zdrowe, nie ma wad. Kiedy sa robione i czy wogole sa robione. Czy moze prywatnie mozna je zrobic?? Juz 8 tydz wiec zastanawiam sie czy moze juz nie powinnam zrobic jakichs wazniejszych badan. Milego dnia 😊

Zależy ile masz lat , od lekarza i czy były wady genetyczne w rodzinie .

Jeżeli masz mniej niż 36 lat to tylko dobra wola lekarza żeby Cię wysłał na takie badania .

Do lipca był tylko test podwójny - PAPPA i usg .

Jeżeli chcesz zrobić Nifty czyli badanie DNA dziecka z twojej krwi to możesz wykupić takie badanie w Danii - cena jest taka sama jak w Polsce :-) oni Ci wysyłają zestaw - ktoś Ci musi pobrać krew i wysyłasz to do nich :-) nigdzie nie trzeba jeździć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 20:54

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika w Danii

https://www.ultralydklinikken.dk/?fbclid=IwAR39ODwaH-QvjzJrbDvVcnFVSTve_PW_SJkqfS34pduPdMMBiJmTjhKbAZs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 21:02

e5skzzc.png

[**]

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zależy ile masz lat , od lekarza i czy były wady genetyczne w rodzinie .

Jeżeli masz mniej niż 36 lat to tylko dobra wola lekarza żeby Cię wysłał na takie badania .

Do lipca był tylko test podwójny - PAPPA i usg .

Jeżeli chcesz zrobić Nifty czyli badanie DNA dziecka z twojej krwi to możesz wykupić takie badanie w Danii - cena jest taka sama jak w Polsce :-) oni Ci wysyłają zestaw - ktoś Ci musi pobrać krew i wysyłasz to do nich :-) nigdzie nie trzeba jeździć ;-)

Mam 29 wiec musze czekac co lekarz powie 🤔😅
    Myslalam wlaskie zeby zrobic genetyczne... gdyby nie ten durny wirus to bym do polski poleciala... a tak nici z tego. A wiesz moze jaka cena tego testu z danii??

Edit: juz znalazlam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 17:01

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hannanna co u Ciebie ?
    Hej, ja jestem aktualnie po drugim krio transferze. Czekam co z tego wyjdzie.

Mazwopka, alda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie o ten Estradot to w jakiej dawce i ile razy w tygodniu? Chciałabym zasugerować lekarzowi bo tyle już transferów miałam i nawet jednego bhcg dodatniego.
    alda wrote:
    Dziewczyny jestem po USG :-) MALEŃSTWO ma 1,5 cm i pięknie bijące serduszko łzy mi leciały jak grochy ;-)

USG robila moja "kochana doktor " NINA :-)

Wszystkie leki mam brać do 12+0 tygodnia ciąży .

Trzymam za Was kciuki :-) Nie poddawajcie się bo trzeba walczyć do końca , ja na to czekałam 7 lat .

• alda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    Witam, mam pytanie o ten Estradot to w jakiej dawce i ile razy w tygodniu? Chciałabym zasugerować lekarzowi bo tyle już transferów miałam i nawet jednego bhcg dodatniego.

Ja miałam Estradot 100 zmiana plastra co 3 dni .

Ja miałam 10 transferów ;-)

Edyta7 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 transferów na 18 cykli in vitro. Tylko na gonalu lub na wlasnym cyklu z ovitrelle udaje się wychodować dobry zarodek. Menopur to u mnie pomyłka.
    Poczytałam o tym Estradot prace naukowe że dają po 1 plastrze co 3 dni a później po 2 plasty od 8 dnia.

QUOTE=alda]Ja miałam Estradot 100 zmiana plastra co 3 dni .

Ja miałam 10 transferów ;-)[/QUOT

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tą progynove w jakiej dawce? 1x2mg czy 2x2mg czy 3x2mg? Bo u mnie leciutko tylko raz drgneła beta ale minimalnie kiedy miałam 3xpo 2 tabl progynovy. Ręce mi opadają bo wczoraj 9 dzień po transferze 5 dniowej blastocysty i test ujemny. W poniedziałek pójdę tylko potwierdzić z krwi.

• alda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Progynova brałam 3*2mg

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było 3x 2mg

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ