X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Beatka moze zmien klinike.

Właśnie myśleliśmy żeby zmienić na Trondheim,jutro mąż wizytę u lekarz i wybiorę się z nim żeby wypytać co i jak

• P.kath Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    Próbować !:)) U mnie dziś pomimo krwi i plamien 6 tydzień 4 dni i beta hcg rośnie prawidłowo !!!:)

Super wiadomość Żabka! ❤
    A mogę zapytać, to twoje pierwsze podejście? Który transfer?

BeatkaK, Ja bym robiła następną próbę tak szybko jak się da, albo może warto poszukać przyczyny dlaczego tak się stało? 😥

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.kath wrote:
    Super wiadomość Żabka! ❤
    A mogę zapytać, to twoje pierwsze podejście? Który transfer?

BeatkaK, Ja bym robiła następną próbę tak szybko jak się da, albo może warto poszukać przyczyny dlaczego tak się stało? 😥

Tylko że tu nic nie chcą robić,sama na,własną rękę robię dużo dodatkowych badań jak jestem w pl,dlatego chciałam przenieść do pl ale ze względu na to że jest 🦠zastanawiamy się czy nie spróbować jeszcze raz tu bo nie ma na co czekać,a,że wczoraj mi pow że mogłabym bym już w kwietniu podejść to jest zachęta,nie musielibyśmy czekać pół roku,ja już 2 ciążę poroniłam i nikt nie docieka dlaczego ani żadnych dodatkowych badań nic kompletnie nic,ostatnio sama już pow że to już bardzo dużo nie udanchy prób jest czy można coś zrobić w końcu jakieś badnia jakieś leki czy coś to mi dali progynova i po transferze dołożyli heparyne tak zachwalili że na pewno teraz już się uda i co nic

• P.kath Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Tylko że tu nic nie chcą robić,sama na,własną rękę robię dużo dodatkowych badań jak jestem w pl,dlatego chciałam przenieść do pl ale ze względu na to że jest 🦠zastanawiamy się czy nie spróbować jeszcze raz tu bo nie ma na co czekać,a,że wczoraj mi pow że mogłabym bym już w kwietniu podejść to jest zachęta,nie musielibyśmy czekać pół roku,ja już 2 ciążę poroniłam i nikt nie docieka dlaczego ani żadnych dodatkowych badań nic kompletnie nic,ostatnio sama już pow że to już bardzo dużo nie udanchy prób jest czy można coś zrobić w końcu jakieś badnia jakieś leki czy coś to mi dali progynova i po transferze dołożyli heparyne tak zachwalili że na pewno teraz już się uda i co nic

teraz to macie trudną decyzję do podjęcia...
    Ale powiem Ci że mam koleżankę, która akurat teraz robi ivf w Polsce, troche sobie robimy relację, co i jak. Ona teraz podchodzi do drugiej procedury. Pierwszy transfer cb, a z drugiego mrozak nie ruszył nic. I też sama szukała przyczyny, bo lekarz specjalnie nie był pomocny. Skończyło się na zmianie lekarza, inny protokół, inna kombinacja leków, dodatkowo bierze acard i heparyne właśnie. Dodatkowo lekarz zaproponał by wysłać zarodki na badania genetyczne teraz. Ja mam wrażenie, że wszędzie robią to jakoś na chybił trafił...

joliiwu lubi tę wiadomość

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Właśnie myśleliśmy żeby zmienić na Trondheim,jutro mąż wizytę u lekarz i wybiorę się z nim żeby wypytać co i jak

Ja jestem bardzo zadowolona z Trondheim,popytaj lekarza moze bedzie cos wiedzial wiecej. Powinni badac dlaczego tak sie dzieje,za kazdym razem wiecej stresu masz a to tez nie pomaga. Najwazniejsze ze zachodzisz w ciaze. Musza tylko spawdzic dlaczego tak sie dzieje.

• P.kath Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ratunku :( czekam na @, by wystartować że symulacją, A tu plamię od niedzieli cały czas po trochu. Wg kalendarzyka powinnam dostać okres wczoraj, a tu się nic nie rozkręca, doszły tylko od wczoraj małe skrzętpki i delikatnie troche krwi na tamponie dojrzałam ( wiem obrzydliwe przepraszam...) i to tyle, troche mało zeby to nazwac miesiączką... żadnego bólu brzucha, piersi nabite jakby miały zaraz wybuchnąć...
    Zazwyczaj u mnie plamienia trwają 3-5 dni potem dzień przerwy i przychodzi normalny okres.
    Ten zasra ny gonal trzeba zacząć drugiego dnia i nie wiem czy jeszcze czekać czy już dzisiaj np liczyć jako pierwszy. Zgłupiałam zupełnie... pomóżcie 😫😫😫

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    Hej dziewczyny ! U mnie 8 tydzień i pierwsze USG ok ; było bicie serca :) chciałabym zrobić badanie genetyczne na trombifilie bo w rodzinie były przypadki zawałów serca i problemów z krążeniem - czy można zrobić takie badanie w Norwegii prywatnie? Szukam szukam i nic znaleźć nie mogę.

Super 😍😍 a nadal plamisz ?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Jesli ktoras z was potrzebuje to mam 1 cala plus prawie cala paczke luzem lutinusa. Moge wyslac 😊

Ovulka jak u Ciebie? Nå kiedy masz termin ?

Ovulka lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny tym którym się udało . :) trzymam mocno kciuki za resztę ☺️
    U mnie zbliża się 33 tydzień 🥰
    Bobas rośnie i wazy już około 2 kg . Mam wizyty kontrolne w szpitalu w którym rodzę i miałam już 3 usg wykonane 🙂
    Oprócz tego chodzę do położnej na wizyty kontrolne .

Trombofilie robiłam w Polsce . Zamawiałam internetowo zestaw do pobrania wykazów ze strony testdna.pl i odsyłała wymazy do Polski.

A co do plamień, to kiedyś czytałam że jest to tez powiązane z niskim poziomem progesteronu w drugiej fazie cyklu. Co może powodować poronienia lub ogólnie problem z zajściem w ciąże .

Zabka, P.kath, BeatkaK lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Ovulka jak u Ciebie? Nå kiedy masz termin ?

U nas wszystko dobrze, zaczynamy zaraz 20tc i maluszek juz od jakiegos czasu daje o sobie znac i czasem nawet czuje mocniejsze ruchy. W srode ide na polowkowe to poznam dokladna date ale kolo 18 lipca ❤️

P.kath, Zabka, Mazwopka, BeatkaK lubią tę wiadomość

• Moonikaa Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wraz z mężem przymierzamy się do invitro. Czy możecie polecic jakąś sprawdzona klinikę w Oslo? Od czego zacząć? Jakie pierwsze kroki poczynić? :)

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonikaa wrote:
    Hej dziewczyny! Wraz z mężem przymierzamy się do invitro. Czy możecie polecic jakąś sprawdzona klinikę w Oslo? Od czego zacząć? Jakie pierwsze kroki poczynić? :)

My pierwsze co zrobiliśmy to poszliśmy do fastlege po skierowanie do kliniki niepłodności . U nas procedura odbyła się w Rikshospitalet Oslo. Niestety pierwsza procedura bez sukcesu.

• Naganna Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    co mam zrobic jesli w trakcie oczekiwania na pierwsza wizyte naturalnie zaszlam w ciaze?
    Oczywiscie - cieszyc sie :) i tak tez robie.
    Ale boje sie ze moge szybko te ciaze stracic i wtedy i tak chcialabym podejsc do IVF.
    Wizyte mam na Ulleval 8.03.2021, wiec bardzo niedlugo.
    Najchetniej przenioslabym ja na wtedy jak bede juz w 2 trymestrze. Ale czy wogole tak mozna?

Starania od - luty 2018
    czerwiec 2019 -9t [*]
    luty 2020 - 4t [*]
    kwiecien 2021 - 16t [*]

IVF-
    16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
    zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab

grudzien 2021 - naturals i II kreski :)
    1.07.2022 - 30tc - Eliza :)

luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
    czerwiec 2023 - II kreski
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naganna wrote:
    Hej,
    co mam zrobic jesli w trakcie oczekiwania na pierwsza wizyte naturalnie zaszlam w ciaze?
    Oczywiscie - cieszyc sie :) i tak tez robie.
    Ale boje sie ze moge szybko te ciaze stracic i wtedy i tak chcialabym podejsc do IVF.
    Wizyte mam na Ulleval 8.03.2021, wiec bardzo niedlugo.
    Najchetniej przenioslabym ja na wtedy jak bede juz w 2 trymestrze. Ale czy wogole tak mozna?
    Gratulacje , ja w podobnej sytuacji poinformowalam szpital o ciąży dość szybko. Mam nadzieje , że inna para wskoczyła na nasz termin :) Z tego co pamietam to na henvisningu chyba jest określony termin kiedy najpóźniej możesz odwołać wizytę , ewentualnie zmienić termin. Chyba jest możliwość zmienić termin maksymalnie 3 razy.
    Jak dobrze pamietam , ale sprawdź dokładnie, żebym nie wprowadziła Cię w błąd.
    Gratulacje jeszcze raz i życzę zdrowej ciąży ❤️

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonikaa wrote:

Ja poszlam prywatnie do ginekolog, i to ona wyslala skierowanie. Najpierw bylismy w riks w oslo... ale czulam sie jak na jakiejs linji produkcyjnej. Zero zrozumienia czlowieka... no i tam sie nam nie udalo, pozniej przenieslismy sie do porsgrunn, super podejscie do ludzi, wszystko na spokojnie, zero tloku. No i udalo sie 😊 troszke jazdy jest ale oplaca sie, wiec polecam i zycze powodzenia i duuuzo sily 😊

• Naganna Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Gratulacje , ja w podobnej sytuacji poinformowalam szpital o ciąży dość szybko. Mam nadzieje , że inna para wskoczyła na nasz termin :) Z tego co pamietam to na henvisningu chyba jest określony termin kiedy najpóźniej możesz odwołać wizytę , ewentualnie zmienić termin. Chyba jest możliwość zmienić termin maksymalnie 3 razy.
    Jak dobrze pamietam , ale sprawdź dokładnie, żebym nie wprowadziła Cię w błąd.
    Gratulacje jeszcze raz i życzę zdrowej ciąży ❤️
    Dzieki serdeczne :D
    Tak, tam jest ze do czerwca mam czas na wizyte.
    Boje sie poki co calkiem z niej rezygnowac.
    Tylko zastanawiam sie czy jak zadzwonie przelozyc termin to mnie nie wysmieja, bo ja przeciez w ciazy jestem. Nie wiem czy maja to gdzies w systemie czy nie.
    Ale teraz w czwartek ide prywatnie do gina to sie dowiem czy na tym etapie jest ok. Powinno juz serduszko byc :)

Starania od - luty 2018
    czerwiec 2019 -9t [*]
    luty 2020 - 4t [*]
    kwiecien 2021 - 16t [*]

IVF-
    16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
    zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab

grudzien 2021 - naturals i II kreski :)
    1.07.2022 - 30tc - Eliza :)

luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
    czerwiec 2023 - II kreski
  • Moonikaa Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Ja poszlam prywatnie do ginekolog, i to ona wyslala skierowanie. Najpierw bylismy w riks w oslo... ale czulam sie jak na jakiejs linji produkcyjnej. Zero zrozumienia czlowieka... no i tam sie nam nie udalo, pozniej przenieslismy sie do porsgrunn, super podejscie do ludzi, wszystko na spokojnie, zero tloku. No i udalo sie 😊 troszke jazdy jest ale oplaca sie, wiec polecam i zycze powodzenia i duuuzo sily 😊

Dziękuję za opinie. Porsgrunn jest już dla nas za daleko. Bierzemy pod uwagę tylko Oslo do którego mamy ponad 100km.
    A co powiecie o Livio Oslo?
    Wydają się być spoko przez telefon ale jak w rzeczywistości to trudno powiedzieć.
    Jest może tutaj ktoś komu się udało w którejś z klinik w Oslo?

• Moonikaa Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    My pierwsze co zrobiliśmy to poszliśmy do fastlege po skierowanie do kliniki niepłodności . U nas procedura odbyła się w Rikshospitalet Oslo. Niestety pierwsza procedura bez sukcesu.

Hej, proszę powiedz mi czy po skierowanie muszę iść do swojego fastlege (strasznie ciężko się ostatnio dostać do niego) czy np u męża lekarza też możemy to załatwić?

• P.kath Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonikaa wrote:
    Hej, proszę powiedz mi czy po skierowanie muszę iść do swojego fastlege (strasznie ciężko się ostatnio dostać do niego) czy np u męża lekarza też możemy to załatwić?

Ja myślę, że nie ma znaczenie czyj fast lege, warto zadzwonić do przychodni i się zapytać:)
    Ja akurat brałam skierowanie najpierw do ginekologa i dopiero ginekolog skierował nas do szpitala, ale była trochę inna sytuacja, bo my najpierw próbowaliśmy samej stymulacji bez ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nas też skierował fastlege do ginekologa na badania a potem ginekolog skierował do kliniki. Warunek u fastlege wiadomo - trzeba się rok starać żeby skierował.

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ