Norwegia- in vitro
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Witaj Kaaaja 

Nasze podanie o in vitro wyslal moj lekarz (fastlege).

Najlepiej zaczac od wizyty u fastlege. Zapisac wszystkie pytania na kartce zeby o niczym nie zapomniec 

Przy rejestracji do lekarza trzeba poprosic o tlumacza na wizyte. Przychodnia do ktorej jestes zapisana ma obowiazek zalatwic tlumacza.

Czas oczekiwania jest dlugi wiec nie macie nad czym sie zastanawiac tylko zaczac dzialac w temacie in vitro 

Jak masz pytania to pisz 
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:43  Anulka55 lubi tę wiadomość Anulka55 lubi tę wiadomość
- 

Przeczytałam Wasze posty i widze ze podchodziłyscie do programu i sie udało wielkie gratulacje dla szczesliwych wielkie gratulacje dla szczesliwych
 Kaaaja jak tam u Was zaczynaliscie juz czy jeszcze próbujecie naturalnie ?
 pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze duzo szczescia w dążeniu do upragnionego celu jakim jest posiadanie dzieci/dziecka 
                                madalada i zycze duzo szczescia w dążeniu do upragnionego celu jakim jest posiadanie dzieci/dziecka 
                                madalada
- 

Madalada głowa do góry wszystko będzie dobrze Justi też podchodziła w Porsgrunn i jej się udało Justi też podchodziła w Porsgrunn i jej się udało 

Ja też miałam Bemfole, jest bardzo wygodna bo jest gotowa do użycia nic nie trzeba mieszać 

Jak masz pytania to pytaj śmiało 
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:04 
- 

Alda dziekuje bardzo za słowa pocieszenia 
 Super ze macie mrozaczka ,kiedy wracasz po Niego?
 Macie juz dzieciątko?
 Jak przechodziłas cała procedurę ?

Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i zycze miłego wieczorku a jak juz wstaniecie jutro to miłego piąteczku madlada123 madlada123
- 

Nie mamy dzieciątka, ja poroniłam dwa razy ale mam nadzieję że teraz się uda ale mam nadzieję że teraz się uda 

Całą poprzednią procedurę przechodziłam bardzo źle szczegòlnie wyciszenie sprayem Synarela brałam go 6 tygodnie i miałam chyba wszystkie efekty uboczne bałam się zastrzykòw ale nie było czego - nic nie bolało bałam się zastrzykòw ale nie było czego - nic nie bolało 

Finał całej stymulacji 3 pęcherzyki byłam załamana bo wiadomo nie w każdym pęcherzyku jest komòrka jajowa podczas punkcji (która mnie bardzo bolała aż poleciały łzy) okazało się że są 3 komòrki jajowe i chyba największy stres to czekanie na telefon z laboratorium ile komòrek się zapłodniło i przetrwało noc jak usłyszałam 3 to dopiero cały stres odpuścił i chyba największy stres to czekanie na telefon z laboratorium ile komòrek się zapłodniło i przetrwało noc jak usłyszałam 3 to dopiero cały stres odpuścił Punkcja była w poniedziałek a transfer już w środę. Punkcja była w poniedziałek a transfer już w środę.

Transfer nic nie boli trwa może 5 minut Ja miałam transfer 1 zarodka, po 14 dniach test ciażowy - pozytywny . W 8 tygodniu ciąży pierwsze Usg niestety serduszko nie biło Ja miałam transfer 1 zarodka, po 14 dniach test ciażowy - pozytywny . W 8 tygodniu ciąży pierwsze Usg niestety serduszko nie biło Ale tym razem musi się udać ! Ale tym razem musi się udać ! 

Pamiętaj pozytywne myślenie to połowa sukcesu 

Ale się rozpisałam 

Trzymam za Was kciuki  Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:05 
- 

Czesc dzieki za opis co i jak , bardzo mi przykro z powodu Waszej straty WASZYCH WYCZEKIWANYCH MALUSZKÓW, wyobrazam sobie co mozesz czuc jak serce rozdziera od wewnatrz .Trzymaj sie kochana tak jak piszesz teraz musi sie Wam udac i ja tez za Ciebie trzymam kciuki i bede wspierać jak tylko bede mogła. Powodzenia i duzo szczescia zycze zeby we wrzesniu wszystko poszło zgodnie z planem i zakonczylo sie szczesliwą i donoszona ciążą.
 dzis mam pierwszy zastrzyk BEMFOLA bede go miała przez 9 dni a od 7 dnia dochodzi ORGALUTRAN , boje sie jak przejde cała procedure i zeby byly pęcherzyki no i komórki jajowe no itak jak piszesz to czekanie na informacje z laborarorium ile sie komorek zapłodni i przetrwa a pózniej czy wszystko bedzie dobrze i czy okarze sie ze będziemy szczesliwi.
 Jakie miałas leki do In Vitro? ja bede brała :
 Bemfola, Orgalutran, Femar, Ovitrelle, Lutinus

Pozdrawiammadlada123
- 

Moje leki : spray Synarela przez 6 tygodni , Bemfola przez 10 dni, Ovitrelle 1 raz i na koniec żel
 Crinone przez 14 dni. Po Crinone - to jest progesteron cały czas spałam 

Jaki jest u was problem ?

U nas męża wyniki dobre ale ja mam endometriozę i liczne zrosty co jest niestety powodem korzystania z In Vitro.

Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze i doczekamy szczęśliwego zakończenia naszej walki  Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:18 
- 

Czesc dzieki za info.U męza wyszło słabe nasienie a u mnie jest ok. Zawsze komus cos dolega;(( Juz biore drugi dzien BEMFOLA myslałam ze bede moze ospała ale czuje sie dobrze , oby caly czas tak było.Troche sie stracham ale calutki czas zyje nadzieja ze rodzinka sie powiekszy i wszystko zrobie zeby tak było.
 Też mam taka nadzieję ze wszystko bedzie ok , i obie doczekamy sie naszych MALUTKICH SZCZĘŚĆ oby tak było , mam nadzieje ze sie uda 

Miłego weekendu, pozdrawiam madlada123 madlada123
- 

Witam ,mam takie pytanko jak jest z ta darmowa karta ja kupiłam leki i przekroczylam juz 16000 i nic mi nie przyszło wiecie moze jak sie to załatwia? sami przysylaja czy ja musze sie upomniec o taka karte ( chodzi mi o ta ze jak sie przekroczy te 15887kr.)
 z góry dziekuje za odpowiedz 
 miłej niedzielimadlada123
- 

Hej.

To dużo już wydaliście my jeszcze nie przekroczyliśmy magicznej kwoty 

Na ostatniej wizycie - to jest transfer - dostaniecie wszystkie dokumenty potrzebne do Helfo dotyczące procedury In Vitro i dopiero wtedy sami musicie ubiegać się o zwrot przekroczonej kwoty 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:51