Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Kaaaja
Nasze podanie o in vitro wyslal moj lekarz (fastlege).
Najlepiej zaczac od wizyty u fastlege. Zapisac wszystkie pytania na kartce zeby o niczym nie zapomniec
Przy rejestracji do lekarza trzeba poprosic o tlumacza na wizyte. Przychodnia do ktorej jestes zapisana ma obowiazek zalatwic tlumacza.
Czas oczekiwania jest dlugi wiec nie macie nad czym sie zastanawiac tylko zaczac dzialac w temacie in vitro
Jak masz pytania to pisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:43
Anulka55 lubi tę wiadomość
-
Przeczytałam Wasze posty i widze ze podchodziłyscie do programu i sie udało wielkie gratulacje dla szczesliwych
Kaaaja jak tam u Was zaczynaliscie juz czy jeszcze próbujecie naturalnie ?
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze duzo szczescia w dążeniu do upragnionego celu jakim jest posiadanie dzieci/dzieckamadalada -
Madalada głowa do góry wszystko będzie dobrze Justi też podchodziła w Porsgrunn i jej się udało
Ja też miałam Bemfole, jest bardzo wygodna bo jest gotowa do użycia nic nie trzeba mieszać
Jak masz pytania to pytaj śmiało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:04
-
Alda dziekuje bardzo za słowa pocieszenia
Super ze macie mrozaczka ,kiedy wracasz po Niego?
Macie juz dzieciątko?
Jak przechodziłas cała procedurę ?
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i zycze miłego wieczorku a jak juz wstaniecie jutro to miłego piąteczkumadlada123 -
Nie mamy dzieciątka, ja poroniłam dwa razy ale mam nadzieję że teraz się uda
Całą poprzednią procedurę przechodziłam bardzo źle szczegòlnie wyciszenie sprayem Synarela brałam go 6 tygodnie i miałam chyba wszystkie efekty uboczne bałam się zastrzykòw ale nie było czego - nic nie bolało
Finał całej stymulacji 3 pęcherzyki byłam załamana bo wiadomo nie w każdym pęcherzyku jest komòrka jajowa podczas punkcji (która mnie bardzo bolała aż poleciały łzy) okazało się że są 3 komòrki jajowe i chyba największy stres to czekanie na telefon z laboratorium ile komòrek się zapłodniło i przetrwało noc jak usłyszałam 3 to dopiero cały stres odpuścił Punkcja była w poniedziałek a transfer już w środę.
Transfer nic nie boli trwa może 5 minut Ja miałam transfer 1 zarodka, po 14 dniach test ciażowy - pozytywny . W 8 tygodniu ciąży pierwsze Usg niestety serduszko nie biło Ale tym razem musi się udać !
Pamiętaj pozytywne myślenie to połowa sukcesu
Ale się rozpisałam
Trzymam za Was kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:05
-
Czesc dzieki za opis co i jak , bardzo mi przykro z powodu Waszej straty WASZYCH WYCZEKIWANYCH MALUSZKÓW, wyobrazam sobie co mozesz czuc jak serce rozdziera od wewnatrz .Trzymaj sie kochana tak jak piszesz teraz musi sie Wam udac i ja tez za Ciebie trzymam kciuki i bede wspierać jak tylko bede mogła. Powodzenia i duzo szczescia zycze zeby we wrzesniu wszystko poszło zgodnie z planem i zakonczylo sie szczesliwą i donoszona ciążą.
dzis mam pierwszy zastrzyk BEMFOLA bede go miała przez 9 dni a od 7 dnia dochodzi ORGALUTRAN , boje sie jak przejde cała procedure i zeby byly pęcherzyki no i komórki jajowe no itak jak piszesz to czekanie na informacje z laborarorium ile sie komorek zapłodni i przetrwa a pózniej czy wszystko bedzie dobrze i czy okarze sie ze będziemy szczesliwi.
Jakie miałas leki do In Vitro? ja bede brała :
Bemfola, Orgalutran, Femar, Ovitrelle, Lutinus
Pozdrawiammadlada123 -
Moje leki : spray Synarela przez 6 tygodni , Bemfola przez 10 dni, Ovitrelle 1 raz i na koniec żel
Crinone przez 14 dni. Po Crinone - to jest progesteron cały czas spałam
Jaki jest u was problem ?
U nas męża wyniki dobre ale ja mam endometriozę i liczne zrosty co jest niestety powodem korzystania z In Vitro.
Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze i doczekamy szczęśliwego zakończenia naszej walkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:18
-
Czesc dzieki za info.U męza wyszło słabe nasienie a u mnie jest ok. Zawsze komus cos dolega;(( Juz biore drugi dzien BEMFOLA myslałam ze bede moze ospała ale czuje sie dobrze , oby caly czas tak było.Troche sie stracham ale calutki czas zyje nadzieja ze rodzinka sie powiekszy i wszystko zrobie zeby tak było.
Też mam taka nadzieję ze wszystko bedzie ok , i obie doczekamy sie naszych MALUTKICH SZCZĘŚĆ oby tak było , mam nadzieje ze sie uda
Miłego weekendu, pozdrawiammadlada123 -
Witam ,mam takie pytanko jak jest z ta darmowa karta ja kupiłam leki i przekroczylam juz 16000 i nic mi nie przyszło wiecie moze jak sie to załatwia? sami przysylaja czy ja musze sie upomniec o taka karte ( chodzi mi o ta ze jak sie przekroczy te 15887kr.)
z góry dziekuje za odpowiedz
miłej niedzielimadlada123 -
Hej.
To dużo już wydaliście my jeszcze nie przekroczyliśmy magicznej kwoty
Na ostatniej wizycie - to jest transfer - dostaniecie wszystkie dokumenty potrzebne do Helfo dotyczące procedury In Vitro i dopiero wtedy sami musicie ubiegać się o zwrot przekroczonej kwoty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:51