X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaaaja :-)

Nasze podanie o in vitro wyslal moj lekarz (fastlege).

Najlepiej zaczac od wizyty u fastlege. Zapisac wszystkie pytania na kartce zeby o niczym nie zapomniec ;-)

Przy rejestracji do lekarza trzeba poprosic o tlumacza na wizyte. Przychodnia do ktorej jestes zapisana ma obowiazek zalatwic tlumacza.

Czas oczekiwania jest dlugi wiec nie macie nad czym sie zastanawiac tylko zaczac dzialac w temacie in vitro :-)

Jak masz pytania to pisz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:43

Anulka55 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Kaaaja Nowa

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :-) Pytań pewnie będzie przybywać z każdym krokiem wtajemniczenia w in vitro :-)
    W takim razie informuj na bieżąco co u Ciebie, zawsze raźniej będzie :-)
    Pozdrawiam

• madalada Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki mam pytanko czy któraś z Was szykuje sie w najblizszym czasie do in vitro w Norwegii?

madalada
  • madalada Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie moze jakies doswiadczenia w in vitro w Norwegii? jak to wszystko wyglada, udało sie? ile razy podchodziłyscie?
    ja sie szykuje i troszke sie boje

madalada
  • madalada Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Wasze posty i widze ze podchodziłyscie do programu i sie udało :) wielkie gratulacje dla szczesliwych
    Kaaaja jak tam u Was zaczynaliscie juz czy jeszcze próbujecie naturalnie ?
    pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :) i zycze duzo szczescia w dążeniu do upragnionego celu jakim jest posiadanie dzieci/dziecka

madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madalada :-)

W jakim szpitalu będziesz startować z In Vitro ?

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do In Vitro startujemy w Porsgrunn

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie od dzis zaczełam brac tabletki FEMAR , od jutra BEMFOLA

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki takiego mam stresa zeby wszystko poszlo dobrze. Tak sie boje tego zebym czegos nie pomylila ;(
    jest moze JAKAS bratnia duszyczka ktora tez teraz startuje a moze juz jest w trakcie?

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalada głowa do góry wszystko będzie dobrze :-) Justi też podchodziła w Porsgrunn i jej się udało :-)

Ja też miałam Bemfole, jest bardzo wygodna bo jest gotowa do użycia nic nie trzeba mieszać ;-)

Jak masz pytania to pytaj śmiało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:04

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dziekuje bardzo za słowa pocieszenia :)
    Super ze macie mrozaczka ,kiedy wracasz po Niego?
    Macie juz dzieciątko?
    Jak przechodziłas cała procedurę ?

Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i zycze miłego wieczorku a jak juz wstaniecie jutro to miłego piąteczku :)

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy dzieciątka, ja poroniłam dwa razy :-( ale mam nadzieję że teraz się uda :-)

Całą poprzednią procedurę przechodziłam bardzo źle szczegòlnie wyciszenie sprayem Synarela brałam go 6 tygodnie i miałam chyba wszystkie efekty uboczne :-( bałam się zastrzykòw ale nie było czego - nic nie bolało :-)

Finał całej stymulacji 3 pęcherzyki byłam załamana bo wiadomo nie w każdym pęcherzyku jest komòrka jajowa podczas punkcji (która mnie bardzo bolała aż poleciały łzy) okazało się że są 3 komòrki jajowe :-) i chyba największy stres to czekanie na telefon z laboratorium ile komòrek się zapłodniło i przetrwało noc jak usłyszałam 3 to dopiero cały stres odpuścił :-) Punkcja była w poniedziałek a transfer już w środę.

Transfer nic nie boli trwa może 5 minut :-) Ja miałam transfer 1 zarodka, po 14 dniach test ciażowy - pozytywny . W 8 tygodniu ciąży pierwsze Usg niestety serduszko nie biło :-( Ale tym razem musi się udać ! :-)

Pamiętaj pozytywne myślenie to połowa sukcesu :-)

Ale się rozpisałam ;-)

Trzymam za Was kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:05

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzieki za opis co i jak , bardzo mi przykro z powodu Waszej straty WASZYCH WYCZEKIWANYCH MALUSZKÓW, wyobrazam sobie co mozesz czuc jak serce rozdziera od wewnatrz .Trzymaj sie kochana tak jak piszesz teraz musi sie Wam udac i ja tez za Ciebie trzymam kciuki i bede wspierać jak tylko bede mogła. Powodzenia i duzo szczescia zycze zeby we wrzesniu wszystko poszło zgodnie z planem i zakonczylo sie szczesliwą i donoszona ciążą.
    dzis mam pierwszy zastrzyk BEMFOLA bede go miała przez 9 dni a od 7 dnia dochodzi ORGALUTRAN , boje sie jak przejde cała procedure i zeby byly pęcherzyki no i komórki jajowe no itak jak piszesz to czekanie na informacje z laborarorium ile sie komorek zapłodni i przetrwa a pózniej czy wszystko bedzie dobrze i czy okarze sie ze będziemy szczesliwi.
    Jakie miałas leki do In Vitro? ja bede brała :
    Bemfola, Orgalutran, Femar, Ovitrelle, Lutinus

Pozdrawiam

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje leki : spray Synarela przez 6 tygodni , Bemfola przez 10 dni, Ovitrelle 1 raz i na koniec żel
    Crinone przez 14 dni. Po Crinone - to jest progesteron cały czas spałam ;-)

Jaki jest u was problem ?

U nas męża wyniki dobre ale ja mam endometriozę i liczne zrosty co jest niestety powodem korzystania z In Vitro.

Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze i doczekamy szczęśliwego zakończenia naszej walki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:18

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzieki za info.U męza wyszło słabe nasienie a u mnie jest ok. Zawsze komus cos dolega;(( Juz biore drugi dzien BEMFOLA myslałam ze bede moze ospała ale czuje sie dobrze , oby caly czas tak było.Troche sie stracham ale calutki czas zyje nadzieja ze rodzinka sie powiekszy i wszystko zrobie zeby tak było.
    Też mam taka nadzieję ze wszystko bedzie ok , i obie doczekamy sie naszych MALUTKICH SZCZĘŚĆ oby tak było , mam nadzieje ze sie uda :)

Miłego weekendu, pozdrawiam :)

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,mam takie pytanko jak jest z ta darmowa karta ja kupiłam leki i przekroczylam juz 16000 i nic mi nie przyszło wiecie moze jak sie to załatwia? sami przysylaja czy ja musze sie upomniec o taka karte ( chodzi mi o ta ze jak sie przekroczy te 15887kr.)
    z góry dziekuje za odpowiedz :)
    miłej niedzieli

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

To dużo już wydaliście my jeszcze nie przekroczyliśmy magicznej kwoty :-)

Na ostatniej wizycie - to jest transfer - dostaniecie wszystkie dokumenty potrzebne do Helfo dotyczące procedury In Vitro i dopiero wtedy sami musicie ubiegać się o zwrot przekroczonej kwoty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:51

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dlugo trwa przygotowanie do calejprocedury?

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od problemu danej pary, od reakcji na leki itd

Po ilu dniach stosowania Bemfole masz kontrolne USG? Jaką dawkę Bemfole Ci zalecili ? Ja miałam 225.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:52

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ