X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Szmivers Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Przeczytałam wszystkie wasze wpisy - dzięki za info :) Ja właśnie rozpoczynam całą procedurę, 22 września mamy z partnerem pierwszą wizytę w Porsgrunn i trochę się stresuję... Jestem po laporoskopii i badaniach które żadnych problemów nie odkryły. Napiszcie jeśli któraś z Was też jest na podobnym etapie :)

Pozdrawiam :))

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki super ze sie razem wspieramy.Ja mialam pierwszawizyte w Porsgrunn 22 czerwca a leki zaczelam brac od18 sierpnia.Bemfole biore 450 do wczoraj jeszcze sie czulam ok a od wczorajchyba hormonki szaleja i mam placzliwy dzien i wczorajsze popoludnie .Trzymajcie za mnie kciuki .Pozdrawiam odezwe sie po wizycie

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zadzwonila do mnie pielegniarka i dzis mam pierwsze usg.W piatekbedzie kolejne.Dostalam rozpiske na leki ale nie nawszystkie ,nie mialam wpisane kiedy beda wizyty

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalada trzymam kciuki za USG :-)

Od którego dnia cyklu zaczęłaś brać Bemfole ?

W przyszłym tygodniu powinien być u Was "finał" :-)

Daj znać co i jak ;-)

Szmivers trzymam kciuki za pierwszą wizytę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 16:57

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfole zaczęłam brać od drugiego dnia cyklu femar od pierwszego
    Czekam już w klinice ehhh ale mam stres

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wszystko mają zaplanowane chciałabym żeby wszystko poszło gładko i bez problemow wszystko zniose żeby tylko udało się i żeby dzidziuś był zdrowiutki a tak to niech robią co mają zrobić wszystko zniose dla naszego szczescia.Tego WAM też życzę

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po wizycie

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki juz po wizycie jestem.Wszystko jest ok i w piątek juz mamy pobranie.Jak się ciesze a zarazem mam takiego stres żeby się udało.Prosze Boga o to żeby wszystko było ok i żeby zakończyło się szczęśliwie ciąża.Nawet nie spodziewałam się ze tak szybko będzie pobranie ,szybko tu działają oby z pozytywnym rezultatem.

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-)

Powiedzieli Ci ile masz pęcherzyków ?

U Ciebie to ekspresowe ta stymulacja - nie to co u mnie prawie 7 tygodni brania leków.

Trzymam kciuki za punkcję :-) i jak największą ilość jajeczek :-)

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie powiedzieli jak zapytałam to doktorek ze jest ok i mam się nie stresować.Zobsczymy jak to będzie w piątek.Jestem pełna nadziei i zarazem niepewności i stresu.

madlada123
  • madalada123 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze 2 zastrzyki benfola i ovitrelle
    Benfola będę musiała sobie sama zrobić ehhh nie wiem jak dam rade.Maz będzie w pracy ale ovitrelle juz mi da na całe szczęście

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za punkcję :-)

Mi też zastrzyki robił mąż ;-) raz robiłam sama też się bałam ale dałam radę ;-)

Po Ovitrelle się nie przemęczaj, nie skacz , nie dźwigaj , nie biegaj - jednym słowem relaks do dnia punkcji ;-) żeby pęcherzyki za wcześnie nie pękły...... ;-)

Podczas punkcji u mnie przydały się piłeczki antystresowe ;-) gdyby ich nie było ręka męża i pielęgniarki byłyby zmiażdżone ;-) Miałam swoje ale w szpitalu też mieli wiec jak Ci bedą proponować to weź sobie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:54

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jawczoraj dostalam vival i paracet mam wziasc w piatek o 9 a o 9.30 wszystko sie zacznie, ehhh jak sie boje to chyba sobie nie wyobrazacie. Maz mowi ze ja to taka panikara hi hi.Dziekuje za cenne wskazowki.
    Pozdrawiam

madlada123
  • Szmivers Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalada, powodzenia w piątek! Trzymam kciuki :) :)

Alda, dzięki za wsparcie :)

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz dałam sobie bemfole miałam cykora ale poszło gładko

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-)

Jak zaczynałam się przygotowywać do In Vitro to te zastrzyki mnie przerażały, myślałam że to będą zwykła strzykawki z dużą igłą ;-) a tu taka miła niespodzianka bardzo malutka igełka z gotowym lekiem ;-) Super to ktoś wymyślił ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:58

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się super pomysł z tym gotowym lekiem i taka igiełka cieniutka.
    Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać czy coś mam zabrać( kapcie czy koszule ) doktor ani pielęgniarka nic nie mówiła. Brałas coś ?

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas punkcji jesteś w swoim ubraniu - oczywiście tylko góra ;-) ja tylko ubrałam dłuższy sweterek ;-) Podczas wszystkich USG nie dawali mi nic do przykrycia więc wolałam być przygotowana ;-) i nie świecić gołym ..... ;-) ale podczas punkcji dali mi ręcznik do okrycia w pasie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:03

e5skzzc.png

[**]

• madalada123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie bralas cos od dnia punkcji do transferu?
    Milgo dnia

madlada123
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Po punkcji Ci wszystko powiedzą ;-) Ty chyba będziesz brała Lutinus 3 razy dziennie.

Ja brałam 2 razy dziennie żel Crinone po punkcji przez 14 dni - do testu ciążowego :-)

Trzymam kciuki za jutro :-)

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ