X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hej Zoja !! Dawno Cię nie było, zaglądaj do nas częściej. Mam nadzieję, że szybko ogarniesz to hashimoto :) Byłam ciekawa co u Ciebie, oby dobre wieści przyszły w miarę szybko i w odpowiednim momencie dla Was :)

Ja tu zaglądam bardzo często, tylko najczęściej czytam i nic nie piszę. U mnie za wiele się nie dzieje. Za to trzymam kciuki za Was wszystkie :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jeszcze ile czasu taki transfer zajmuje. Pewnie zależy od stopnia trudności ...ale tak mniej więcej , jak to u Was wyglądało ??

alda Ty jutro masz wizytę w klinice??

Zoja wiem, że u Ciebie chwilowa cisza w temacie ivf ale mimo wszystko zaglądaj i napisz czasami jak się masz !! :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam transfer w moim przypadku nigdy nie trwał dłużej niż 5minut. Później do gabinetu po papiery,do łazienki na siusiu(do transferu musi być pełny pęcherz) i koniec. Jedziesz do domu. Totalnie beznamiętna akcja ;) Gdzieś na polskich forach czytałam,ze każą leżeć z 10 minut po. A tutaj gdzie tam! Wstajesz,majtki na tyłek ,koniec miłości ;)))

pati1980, mar2śka lubią tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie która trwała 2godziny nigdy nie mieliśmy tak długiej wizyty u lekarza ;-)

Zaczynam w styczniu krótki protokół juuupiiiiiiiii Lekarz powiedzaił że do nas należy decyzja więc od razu powiedzieliśmy że tym razem chcemy krótki bez sprayu :-)

Dostałam już recepty na leki. Zaczynam drugiego dnia cyklu . W listopadzie nie było miejsca w grudniu święta więc pozostał styczeń ;-) Dla mnie ok bo do końca grudnia mam fizjoterapie i muszę “podreperować” kręgosłup :-)

Moje leki tym razem to : zastrzyki Menopur dawka 412,5, tabletki Prednisolon ( żeby organizm nie odrzucił zarodka - pierwszy raz mam te tabletki ), zastrzyki Orgalutran . Kontrole mam po 8 dniach brania zastrzyków :-)

Mar2śka tak jak napisała Hannanna wszystko podczas transferu trwa 5 minut a sam transfer to dosłownie chwila ;-)
    Jak się czujesz po sprayu ?

Martaja kiedy macie wizytę ?

Zoja oby wiadomość z kliniki przyszła jak najszybciej :-)

Kaktus ile macie zamrożony zarodków ?

Pati dostałaś już wiadomość z kliniki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 13:28

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda jeszcze niestety nic. Nadal cisza. :-(

Dziewczyny jestem totalnie zielona (jeszcze):-) w tej sprawie i meczy mnie pytanie. Czym sìe rozni protokol dlugi od krotkiego? Ktory lepszy? Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 13:35

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati podczas długiego protokołu "wycisza się " jajniki ( sztuczna menopauza ) tutaj zazwyczaj stosuje się spray do nosa Synarela. Spray zaczyna się stosować 20 dnia cyklu . Stosuje się go od 2 tygodni do 4 tygodni . Później dopiero wprowadza się zastrzyki które pomagają rosnąć pęcherzykom .

Krótki jest bez menopauzy czyli nie ma wyciszania jajników i rozpoczyna się od 2 dnia cyklu od razu od zastrzyków .

Nie wiadomo który lepszy to chyba sprawa indywidualna ;-) Ja miałam dwa razy długi - dziecka brak więc chciałam spróbować czegoś innego ;-) Po sprayu bardzo źle się czułam , lała mi się krew z nosa , w nocy miałam wybuchy gorąca więc nie chciałam już tego przechodzić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 13:56

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Ja jestem zdrowa, partner moj tez. Zadnych problemow,a ciazy brak. Zobaczymy jaki mi protokol dobiora. Dziekuje i pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 15:31

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka mnie nic nie bolało - nieprzyjemny był wziernik ale sam transfer nie bolał ale wiem że niektórych boli . Za każdym razem lekarz się pytał czy były komplikacje podczas poprzednich transferów więc pewnie takie bywają ;-)

Mnie tez nic nie bolalo , ale tak jak napisala alda nie przyjemny byl wziernik i to wszystko :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja już po wizycie która trwała 2godziny nigdy nie mieliśmy tak długiej wizyty u lekarza ;-)

Zaczynam w styczniu krótki protokół juuupiiiiiiiii Lekarz powiedzaił że do nas należy decyzja więc od razu powiedzieliśmy że tym razem chcemy krótki bez sprayu :-)

Dostałam już recepty na leki. Zaczynam drugiego dnia cyklu . W listopadzie nie było miejsca w grudniu święta więc pozostał styczeń ;-) Dla mnie ok bo do końca grudnia mam fizjoterapie i muszę “podreperować” kręgosłup :-)

Moje leki tym razem to : zastrzyki Menopur dawka 412,5, tabletki Prednisolon ( żeby organizm nie odrzucił zarodka - pierwszy raz mam te tabletki ), zastrzyki Orgalutran . Kontrole mam po 8 dniach brania zastrzyków :-)

Mar2śka tak jak napisała Hannanna wszystko podczas transferu trwa 5 minut a sam transfer to dosłownie chwila ;-)
    Jak się czujesz po sprayu ?

Martaja kiedy macie wizytę ?

Zoja oby wiadomość z kliniki przyszła jak najszybciej :-)

Kaktus ile macie zamrożony zarodków ?

Pati dostałaś już wiadomość z kliniki ?

Jeszcze mamy zamrozonych 3 zarodki , nie wiem czy to duzo czy malo?
    jak wy mialyscie dziewczny?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedź...Hannanna Twoja mnie rozwaliła na łopatki:D
    W sumie w tym całym stresie przyda się jakiś powiew nudy, transfer bez fajerwerków mile widziany :)

alda Prednisolon to chyba to samo co Encorton, widziałam , że dziewczyny w PL dostają te tabletki. Ja brałam Prednisolon w czerwcu jak miałam zapalenie stawów...u Ciebie oczywiście przepisane z innego powodu :P
    Po sprayu czuję się nadzwyczaj dobrze!! Śmieszy mnie tylko labilność emocjonalna :) strasznie wrażliwa jestem. Wczoraj się popłakałam oglądając teledysk...bo komuś piesek uciekł. Ogólnie mąż się śmieje, że nawet reklama proszku mnie wzrusza. Wiem, że to hormony więc dużo śmiechu z tego mamy.
    Super, że tym razem masz krótki, oby był udany dla Was.
    Zauważyłam, że też masz sporą dawkę menopuru, szaleją tutaj z tymi lekami.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Alda jeszcze niestety nic. Nadal cisza. :-(

Dziewczyny jestem totalnie zielona (jeszcze):-) w tej sprawie i meczy mnie pytanie. Czym sìe rozni protokol dlugi od krotkiego? Ktory lepszy? Pozdrawiam :-)
    Jesteś pewna że nie masz endometriozy?

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Jesteś pewna że nie masz endometriozy?
    Aggga tak jestem pewna. Mialam w maju laparoskopie,oba jajowody drozne i wszystko w porzadķu. :-)

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie miałaś ją robiona?

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    A gdzie miałaś ją robiona?
    W szpitalu na Ullevål, czekalam na termin ok 3 miesiecy. :-)

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Pewnie przez kogoś od Langebrekke?

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Aha. Pewnie przez kogoś od Langebrekke?
    Wiesz co mnie skierowala moja Pani ginekolog. Pewnego dnia zadzwonili ze mam przyjsc na nastepny dzien do szpitala i bylo po sprawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 12:01

k1iygdz.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Jeszcze mamy zamrozonych 3 zarodki , nie wiem czy to duzo czy malo?
    jak wy mialyscie dziewczny?

Mi się wydaje, że nie ma co tak zwracać uwagi na ilość. Ważne , że macie zarodki i najważniejsze żeby były dobrej jakości . Przecież tak naprawdę wystarczy tylko jeden :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Wiesz co mnie skierowala moja Pani ginekolog. Pewnego dnia zadzwonili ze mam przyjsc na nastepny dzien do szpitala i bylo po sprawie.
    To pewnie Langebrekke skoro Ullevål

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    To pewnie Langebrekke skoro Ullevål
    Wiesz co ja nie wiem co lub kto to jest Langebrekke :-) Ja nowicjuszka to za wiele sie nie orjentuje hihi.

k1iygdz.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda wyglada na to , ze byłyśmy w Porsgrunn tego samego dnia

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ