X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka to jesteś już trzecia co w Haugesund podchodzi. Witamy i trzymamy kciuki :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jak skladalyscie dokumenty do helfo o zwtor kosztow to dostalyscie pismo z klinki i musialyscie jeszcze jakies inne papiery im odstarczyc? np rachunki za zakup lekow itp itd

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus wysyłasz dokument który dostałaś z kliniki razem z wszystkimi oryginalnymi rachunkami za leki jakie miałaś przepisane do In Vitro :-)

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Kaktus wysyłasz dokument który dostałaś z kliniki razem z wszystkimi oryginalnymi rachunkami za leki jakie miałaś przepisane do In Vitro :-)

Ok dziekuje a za wizyty tez?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko za leki.

Rachunki za wizyty są rejestrowane automatycznie możesz to sprawdzić tutaj po zalogowaniu się ;-) https://minhelse.helsenorge.no/ "wchodzisz" w zakładkę "Frikort og Egenandeler" tutaj powinny być zarejestrowane wszystkie Twoje rachunki za wizyty ;-)

Przy transferze płaciłaś 1500kr tego nikt nie zwraca to jest Twój wkład własny i to nie jest zarejestrowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:28

kaktus85 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Powiedzcie czy zastrzyki o konkretnej godzinie trzeba robić? Wydaje mi się , że ostatnim razem musiałam o 22 robić ale nie mam tego nigdzie zapisanego. W nowym protokole też zero informacji. Ostatnią próbę miałam w lutym i nie do końca pamiętam jak to wyglądało .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka co klinika to inne godziny. W Riks miałam robić między 15 a 20 , teraz mam robić o 18-stej. Najlepiej do nich zadzwoń albo napisz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:14

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hej dziewczyny ! Powiedzcie czy zastrzyki o konkretnej godzinie trzeba robić? Wydaje mi się , że ostatnim razem musiałam o 22 robić ale nie mam tego nigdzie zapisanego. W nowym protokole też zero informacji. Ostatnią próbę miałam w lutym i nie do końca pamiętam jak to wyglądało .

Ja mialam miedzy 16-18 :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Nie tylko za leki.

Rachunki za wizyty są rejestrowane automatycznie możesz to sprawdzić tutaj po zalogowaniu się ;-) https://minhelse.helsenorge.no/ "wchodzisz" w zakładkę "Frikort og Egenandeler" tutaj powinny być zarejestrowane wszystkie Twoje rachunki za wizyty ;-)

Przy transferze płaciłaś 1500kr tego nikt nie zwraca to jest Twój wkład własny i to nie jest zarejestrowane.

Jeszcze jedno pytanie , czy jak teraz zaplacilam te 1500 te kolejne transfery mam za darmo czy tez musze placic, jak to jest dokladnie?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus 1500kr płaci się zawsze za transfer "świeżego" zarodka.

Za transfer "mrożaczka" zapłacisz tylko za wizytę 345kr chyba że masz Frikort - wtedy nie płacisz nic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 07:07

e5skzzc.png

[**]

• Martaja Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus85 - My jeszcze zwrot za dojazdy, mieszkamy w Sarpsborgu to zawsze to jest dodatkowy koszt
    Mart2śka - ja tez miałam przedział czasowy między między 16-18 zawsze robiłam o tej samej godzinie,wybrałam o 17 bo najlepiej pasowało, ale musisz to mieć napisane na swoim protokole , przynajmniej u mnie zawsze tak jest, ze mam cała rozpiskę co i jak
    Alda- boje się tej zmiany kliniki , bardzo się nad tym zastanawiam ale się boje , ze nowe lek ze jak zareaguje na to mój organizm , ze może warto uwierzyć w powtarzalność i za którymś razem się uda , chociaż ja obecnie teraz jestem w złej formie i nie wiem w co wierzyć i gdzie szukać nadzieje na powodzenie...
    Hannanna- wczoraj jak rozmawiałam ze swoją fastlege to ona mi powiedziała , ze endometrioza ma również podłoże emocjonalne , ze dobrze jest zadbać o swoje samopoczucie i komfort, a to nie jest łatwe w naszej sytuacji.., nas dziewczyn z nadzieja ze akurat kazdego następnego miesiąca się uda, to wyczerpuje i zmienia myślenie o sobie wartościach , to wszystko nie jest łatwe , ja osobiście bardzo się boje tego ze faktycznie któregoś dnia uwierzę ze już się nie da nic zrobić ...
    Alugka- cześć i powodzenia

• Martaja Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a nie Alugka -przepraszam

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Martaja:)

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka o której godzinie robiłaś zastrzyki? Mamy te same leki i protokół więc może godziny będą takie same. Oczywiście nie mogę się do nich dodzwonić :/

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka - czy Wasza klinika ma możliwość wysyłania wiadomości przez Crypho? U nas nawet sprawnie odpisują.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ...udało się, już wszystko wiem :) Dziękuję Wam za pomoc!! Wiem , że godzina powinna być napisana ... dopiero wczoraj wieczorem zwróciłam uwagę na to, że nie mam podanej godziny w dokumentach . Tak jak pisałam trochę dawno była ta moja ostatnia stymulacja i niektóre rzeczy mi uleciały. Najważniejsze , że udało się dodzwonić. Już zaczęłam się denerwować, że zaraz zamkną klinikę a ja nie wiem o której powinnam zacząć .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja - nie mam pojęcia, mam tylko maila do nich ale piszę tylko jeśli sprawa nie jest pilna. Raz mi odpisali po 3 dniach :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka to o której godzinie? ;-)

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli, że mogę sobie wybrać :) Byle wieczorem i ciągle o tej samej porze więc chyba stawiam na 20 :). Ostatnio jak musiałam o 22 robić to chodziłam nieprzytomna bo po 4 do pracy wstawałam :/
    Przy ostatniej stymulacji strasznie się denerwowałam wszystkim a teraz jestem szczęśliwa. Pewnie dlatego, że już trochę wiem jak to wygląda :) Mam nadzieję, że tym razem dotrwam do transferu chociaż.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2ska - dobrze ze już wiesz

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ